چرا آمریکا رو به زوال است؟ نیوزویک پاسخ میدهد
سرویس خارجی-
هفتهنامه آمریکایی «نیوزویک» با اشاره به «بحرانهای چندلایه سیاسی و اجتماعی در آمریکا» و «نارضایتیهای گسترده مردم» این کشور از وضعیت حکمرانی و برخی بحرانهای اقتصادی و رسانهای آمریکا نتیجه گرفته است که، این کشور رو به زوال است. این هفتهنامه حتی نوشته است که «پیشرفتهای حوزه فناوری» باعث شده آمریکا دیگر نتواند مانع این زوال شود(!)
«افول آمریکا»، ایدهای است که میگوید: واشنگتن از نظر ژئوپلیتیکی، نظامی، مالی، اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی، موضوعات مربوط به سلامت و مسائل محیطزیستی در حال زوال است. درباره میزان و اندازه این زوال بین تحلیلگران اختلافنظر وجود دارد اما آنچه قطعی است طی سالهای اخیر ادبیات مربوط به این بحث جای خود را در بین دانشگاهها و اندیشکدههای خود آمریکا، اروپا و البته آسیا جدیتر از قبل باز کرده است.
در همین رابطه هفتهنامه مشهور «نیوزویک» طی گزارش جدیدی با اشاره به بحث زوال آمریکا نوشته است: پیشرفتهای فناوری و پیچیدگیهای امور بینالملل توقف و تغییر این مسیر نزولی را برای آمریکا دشوار کرده است و شاید آمریکا دیگر نتواند این مسیر را تغییر دهد. این هفتهنامه گزارش خود را با نتایج نظرسنجی مؤسسه گالوب با موضوع «میزان رضایت مردم آمریکا از جایگاه این کشور در جهان آغاز» کرده و نوشته است: «نظرسنجی تازه مؤسسه گالوپ نشان داد تنها ۳۳درصد از آمریکاییها از موقعیت این کشور در جهان امروز راضی هستند. این معیار در سال ۲۰۰۰ میلادی ۶۵درصد بود... بخشی از این نارضایتی تا حدی به رقابت دونالد ترامپ و جو بایدن در انتخابات ریاستجمهوری ۲۰۲۴ مرتبط است و مردم آمریکا کمترین تمایل را به تقابل این دو چهره نامحبوب به عنوان نامزدهای اصلی انتخابات دارند.» به گزارش ایسنا در ادامه این گزارش خواندنی میخوانیم: «واقعیت این است که آمریکا در قرن ۲۱ در مسیر زوال قرار دارد. چندین سیاست دولتی در آمریکا شکست خورده و سیاستهای ناکارآمد افزایش یافته است؛ همچنین بیماریهای روانی هم در میان جوانان این کشور شیوع پیدا کرده است.» نیوزویک در ادامه این سؤال را مطرح میکند که «آیا این سیر نزولی صرفاً یک سرپایینی در مسیری است که در نهایت به رشد منجر میشود؛ یا اینکه این کشور نخستین گامهای خود را در مسیر بازگشتناپذیر نوعی زوال ملی برداشته است؟ پاسخ این پرسش را باید در وضعیت مردم آمریکا جستوجو کرد... اوضاع مردم رو به وخامت است، نه بهبودی. قبیلهگرایی تشدید شده است. شبکههای اجتماعی در دستکاری ادراک انسانها هوشمندتر شدهاند. ناکارآمدیهای نظامی سیاسی بیشتر شده و شکستهای سیاستهای دولتی نیز مرتب در حال افزایش است.»
«نیوزویک» در پایان توصیه میکند: «برای بهبود این وضعیت، باید آموزش مدنی در مدارس بهبود یابد، درباره سوگیریهای شناختی آگاهیبخشی شود، افراد با گروههای سیاسی مخالف خود تعامل داشته باشند و استفاده از فضای مجازی کمتر و قاعدهمندتر شود... بهبود آزادی بیان، حفاظت از سلامت انتخابات و حمایت از یک نامزد جمهوریخواه دیگر به جز دونالد ترامپ میتواند راهحلهای بعدی باشد.» با این حال این نشریه آمریکایی در پایان تیر خلاص را به همین راهحلهای پیشنهادی خودش میزند آنجا که مینویسد: «پیشرفت سریع فناوری و همچنین پیچیدگی فزاینده امور بینالمللی مانع اجرائیشدن این توصیهها میشوند.»