kayhan.ir

کد خبر: ۲۸۵۷۴۵
تاریخ انتشار : ۱۷ فروردين ۱۴۰۳ - ۲۱:۴۳

اخبار ویژه

 
 
چرا امسال دردناک‌ترین روز قدس برای اسرائیل بود؟
راهپیمایی دیروز، بی‌سابقه‌ترین و پرشکوه‌ترین روز قدس از زمان برپایی این راهپیمایی به فرمان امام خمینی(ره) بود. اسرائیل هر چند دیر، اما دیروز فهمید که وارد چه باتلاقی شده و چه بلای غیر قابل جبرانی را بر سر موجودیت نامشروع خود آورده است. بلایی که ساختار آن نه صرفا نظامی، بلکه معطوف به خشم و خروش کم‌نظیر افکار عمومی است.
به جرأت می‌توان گفت کمتر روز قدسی در ایران و جهان، به گستردگی راهپیمایی امسال بوده است. علت این برانگیختگی کم نظیر، اولا سیلی سنگینی بود که مقاومت فلسطین بر صورت رژیم اشغالگر نواخت؛ ثانیا جنایاتی که رژیم صهیونیستی از سر درماندگی و سردرگمی راهبردی در غزه مرتکب شد و حالا نه راه پیش برای خود گذاشته و نه راه پس. هر چه هم در انظار عمومی بیشتر دست و پا بزند، در این باتلاق خود ساخته بیشتر فرو خواهد رفت.
صهیونیست‌ها در حالی که با عمیق‌ترین شکاف اجتماعی و سیاسی داخلی دست به‌گریبان هستند، دیروز با مشاهده برافروختگی جهانی، بهتر فهمیدند که دست و پا زدن‌های دولت نتانیاهو برای ارتکاب جنایت‌های افزون‌تر و چند ماه بقای بیشتر، چه ضربه برگشت‌ناپذیری به موجودیت نیم بند آنها زده است.
زمامداران صهیونیست، تا شش ماه قبل موفق شده بودند با جلب خیانت برخی دولت‌های منطقه، مسیر عادی‌سازی روابط و پذیرش سیاسی را پیش ببرند. طرح ابراهیم در حال نهائی شدن بود و حتی کسانی، تشکیل ائتلاف‌های نظامی را زمزمه می‌کردند.
اما طوفان‌الاقصی ظرف چند روز، مهندسی دو دهه‌ای آمریکا، اسرائیل و برخی زمامداران خائن منطقه را به هم ریخت. دعوای ساختگی شیعه و سنی به حاشیه رفت، سازش با صهیونیست‌ها در کانون نفرت ملت‌ها قرار گرفت، دولت‌های منطقه نزد ملت‌ها به بوته آزمون در آمدند، ملت‌های خشمگین دوباره به خیابان‌ها برگشتند، و دولت‌های پرچمدار مقاومت، به عنوان قهرمان، در کانون توجه ملت‌های مسلمان قرار گرفتند. محور مقاومت، به واسطه حمایت جانانه از ملت مظلوم فلسطین، الهام‌بخش‌تر از همیشه نزد ملت‌ها ظاهر شد و توانست بذر بیداری و مقاومت جدید را در دل ملت‌ها بکارد.
امروز، ایران اسلامی به قطب بیداری و مقاومت ضد صهیونیستی تبدیل شده، و این شرافتی بزرگ‌تر، پس از فرماندهی مبارزه با تروریسم در منطقه و ریشه‌کنی «دولت نیابتی داعش» است. همچنین، در حالی که سیا و موساد و‌ ام‌آی‌سیکس، برنامه گسترده‌ای برای شکاف‌افکنی در ایران داشتند و دو سال قبل سعی کردند با ایجاد اغتشاشات و درگیر کردن مردم با هم، مجال فعالیت برای گروهک‌های ویرانی‌طلب را فراهم کنند، روز قدس امسال، مجال همدلی دوباره با محوریت انزجار از جنایات رژیم منحوس صهیونیستی شد و اقشار مختلف با انواع سلایق را به میدان انزجار از رژیم صهیونیستی آورد.
در واقع در حالی که صهیونیست‌ها به کمک آمریکا و انگلیس سعی کرده بودند به واسطه استخدام مزدور، پروژه‌های ویرانگر را در داخل ایران به اجرا بگذارند، اکنون خود از چند جبهه گرفتار مخمصه شده‌اند و این در حالی است که در جبهه داخلی هم، شکننده‌ترین وضعیت ظرف هفت دهه گذشته به سر می‌برند.
این صورت‌بندی که اجمالا ترجمان همان واقعیتی است که نفتالی بنت، نخست‌وزیر سابق اسرائیل، چند ماه قبل عنوان کرد: «اسرائیل ۳۰ سال است در دام اختاپوس افتاده است. استراتژی ایران، هوشمندانه و ساده است: تسلیحاتی را که اسرائیل را از همه طرف محاصره می‌‌کند، مستقر کند. ما را خسته می‌کند، در حالی که تقریبا هیچ بهائی نمی‌‌پردازد. مسئله، انتشار اقداماتی نیست که علیه ایران انجام داده‌‌‌ایم، بلکه ایران از طریق حماس و حزب‌‌الله و حتی حوثی‌‌ها، ما را اسیر خود کرده است. من در جنگ دوم لبنان با بازوهای ایران، جنگیدم و دوستانم را از دست دادم. دولت‌‌های ما طی چند دهه فقط حرف زده‌، اما کاری نکرده‌اند. ایران، در حال جنگ همه‌جانبه علیه اسرائیل است و از همه جهت ضربه می‌ زند. هم خود می‌‌جنگد و هم از هر طرف ضربه می‌‌زند».
یاکوف آمیدرور، فرمانده سابق ارتش رژیم صهیونیستی هم گفته است: ایران سالهاست در حال ساخت یک استراتژی است. از جمله ایجاد «حلقه آتش» در اطراف اسرائیل. برای اسرائیل دشوار است که با مجموعه نیروهایی که ایران از هر طرف تشکیل داده، مقابله کند.
 
 ایران، آهسته و روشمند در حال نابود کردن اسرائیل است
عضو اندیشکده «انجمن سلطنتی تاریخ» در لندن معتقد است ایرانی‌ها به شکلی آهسته و روشمند، در حال نابود کردن تدریجی اسرائیل هستند.
دکتر شیوان ماهندراجاه در مقاله‌ای با عنوان «ایرانی‌ها چگونه قورباغه را می‌پزند؟ آهسته و روشمند»، در مجله اینترنتی کردل نوشت: قورباغه‌ای که در یک دیگ کم‌عمق آب روی اجاق گاز قرار می‌گیرد و [آرام] گرم می‌شود، با ادامه افزایش دما با خوشحالی در دیگ آب باقی می‌ماند و حتی زمانی که آب به آرامی به نقطه جوش می‌رسد و قورباغه را می‌کشد، بیرون نمی‌پرد. تغییر یک درجه دما در هر لحظه آن‌قدر تدریجی است که قورباغه تا دیر نشده متوجه پختن خود نمی‌شود.
این داستانی است که اغلب توسط ارتشی‌ها و کارشناسان ژئوپلیتیک برای توصیف «بازی طولانی» در دستیابی به اهداف راهبردی مورد استناد قرار می‌گیرد. خویشتنداری ظاهری ایران در برابر تجاوزات اسرائیل را نباید با ضعف اشتباه گرفت. تهران به طور پیوسته با روش‌های خود بر تل‌آویو فشار وارد می‌کند و زمینه را با دقت برای از هم پاشیدن اسرائیل آماده می‌کند.
امروز، این ایران و متحدان منطقه‌ای آن هستند که از رویکردی سنجیده برای افزایش دما در غرب آسیا استفاده می‌کنند تا زمانی که آب «قورباغه‌های» آمریکا و اسرائیل را بپزد. راهبرد، انضباط و صبر - نقطه مقابل راهبرد کوتاه‌مدت غربی - ایران را به پیروزی خواهد رساند. به قول طالبان: «آمریکایی‌ها ساعت دارند، اما ما زمان داریم.»
علی‌رغم تلاش‌های نیروی دریایی ایالات متحده (USN) و نیروی هوائی ایالات متحده (USAF)، انصارالله همچنان شکست ناپذیر است. حملات هوائی قبلی انگلیس و آمریکا در یمن ناکارآمد بوده است، در حالی که افزایش سرعت و گسترش دامنه عملیات یمن منابع دریایی را تحت فشار قرار داده و روحیه را تضعیف می‌کند.
برخلاف «تفنگ‌های ‌هالیوود»، موشک‌های رهگیر کشتی‌های نیروی دریایی ایالات متحده [تمام می‌شود] و نمی‌توان آنها را دوباره در دریا بارگیری کرد. در مورد روحیه پرسنل آمریکایی، این روحیه در درازمدت شکسته خواهد شد... ماه گذشته، کاپیتان کریس هیل، افسر فرمانده ناو یواس‌اس آیزنهاور، گفت: «آدم‌ها به استراحت نیاز دارند، آنها باید به خانه بروند.»
در حالی که ملوانان، تفنگداران دریایی و هوانوردان روزانه با دستپاچگی در برابر پهپادها و موشک‌های انصارالله جا خالی می‌دهند، «یانکی قورباغه» با شادی در وان آب گرم خود در واشنگتن دست و پا می‌زند و معتقد است که «قدرت» نیروی دریایی آمریکا «حوثی‌های مزاحم» را شکست خواهد داد.
ارتش اسرائیل حماس را شکست نداده است و حماس همچنان خسارات قابل توجهی به تجهیزات نظامی و دارایی‌های انسانی اسرائیل وارد می‌کند. بر اساس یک برآورد، قدرت حماس تنها بین ۱۵ تا ۲۰ درصد کاهش یافته است. 
حدود ۵۰۰۰۰۰ شهرک‌نشین به وطن خود بازگشته‌اند [مهاجرت معکوس کرده‌اند] و اکثرا به اسرائیل برنمی‌گردند. سربازان وظیفه از خدمت سرباز می‌زنند و در نتیجه زندانی می‌شوند. معافیت خدمت اجباری برای یهودیان افراطی ارتدوکس در ۱‌آوریل به پایان رسید. آنها دولت اسرائیل را تهدید می‌کنند که مهاجرت یهودیان [به اراضی اشغالی] به تمدید این معافیت بستگی دارد. 
اقتصاد اسرائیل به هم ریخته است. ارزش شکّل (واحد پول رژیم صهیونیستی) در حال کاهش است. کسری بودجه و استقراض به شدت افزایش یافته است. صنعت گردشگری دچار بحران شده است. اکثر خطوط هوائی بزرگ دیگر به اسرائیل پرواز نمی‌کنند.
پایگاه‌های تولیدی و کشاورزی اسرائیل کوچک است. اسرائیل دسترسی محدودی به منابع طبیعی و انرژی دارد؛ دسترسی به این منابع به مسیرهای زمینی حیاتی‌اش به اردن و مصر و انتقال نفت و گاز آذربایجان از ترکیه به حیفا وابسته است. ایران با اسرائیل همان کاری را می‌کند که اسرائیل [و حامیانش] با تحریم‌های اقتصادی با آن کرد. اما برخلاف اسرائیل، ایران دارای منابع فراوان نفت و گاز، پایگاه‌های کشاورزی و تولیدی قدرتمند و ۸۵ میلیون نفر باسواد و تحصیلکرده است که قصد فرار ندارند.
تهران به طور روشمند اقتصاد اسرائیل را خفه می‌کند. بندر حیفا در فهرست اهداف حزب‌الله قرار دارد. اگر حیفا در کنار ایلات تعطیل شود، اسرائیل تنها مسیرهای حیاتی زمینی را برای تامین غذا و انرژی خواهد داشت. فرودگاه بین‌المللی بن‌گوریون و سایر فرودگاه‌ها ممکن است در آینده هدف قرار گیرند.
ایران ممکن است با هدف قرار دادن مکان‌های استراتژیک مانند ایلات، حیفا و فرودگاه بن‌گوریون، گلوی اقتصاد اسرائیل را بیشتر بفشارد. سپاه پاسداران انقلاب اسلامی می‌داند که اقتصاد اسرائیل نمی‌تواند درگیری طولانی مدت را تحمل کند. بنابراین، استراتژی آنها ممکن است شامل تشدید تدریجی- عملاً جوشاندن آرام قورباغه اسرائیلی- از طریق اقدامات هماهنگ شامل حزب‌الله، انصارالله و جناح‌های مختلف سوریه و عراق باشد. اگر اقدامات منضبط و حساب شده ایران ادامه یابد، می‌تواند به عواقب قابل توجهی برای اسرائیل و اقتصاد آن منجر شود؛ بدون اینکه متوجه شوند. مانند قورباغه‌ای که در حال پختن است.
 
کابوس حمله مرگبار ایران بر اسرائیل چیره شده است
قاطعیت ایران و قطعیت مجازات پشیمان‌کننده، موجب موج بی‌سابقه ترس و وحشت در محافل صهیونیستی شده است.
دولت آمریکا سعی در تبرئه خود دارد و سابرینا سینگ معاون سخنگوی پنتاگون گفته که: «ما در کانال‌های خصوصی به ایران اعلام کرده‌ایم مسئول حمله‌ای که در دمشق رخ داد، نیستیم. مجدداً تاکید می‌کنم، آمریکا هیچ دخالتی نداشت. آمریکا با ایران تماس گرفت زیرا می‌خواست عدم دخالت خود را در میان تنش‌های بالا در منطقه بیان کند».
اما در حالی که شبکه تلویزیونی اینترنشنال وابسته به موساد، نصب بنرهای «انتقام می‌گیریم» در تهران با تصاویر ۵ فرمانده ارشد اسرائیل را نشانه‌ای از جدیت ایران برای انتقام دانسته، یاکوو عامیدرور، رئیس اسبق شورای امنیت ملی اسرائیل گفت: ایران سالهاست در حال ساخت یک استراتژی هوشمندانه برای جنگ است. از جمله ایجاد «حلقه آتش» در اطراف اسرائیل. برای اسرائیل دشوار است که با مجموعه نیروهایی که ایران از هر طرف تشکیل داده، مقابله کند. او همچنین گفته است: بر اساس تجربه، پاسخ ایران، خشن و بی‌رحمانه خواهد بود و بنابراین هر شهروند اسرائیل باید بر اساس نیازها و موقعیت خود آماده شود.
در حالی که موج وحشت از تلافی ایران و پیامدهای آن، موجب فرار چند هزار صهیونیست از اسرائیل و همچنین هجوم به فرروشگاه برای خرید و ذخیره آذوقه غذایی کرده، لیبرمن، وزیر جنگ سابق اسرائیل گفت: نباید کل کشور  را در هراس قرار دهیم. اگر حمله‌ای از سوی ایران صورت گیرد، بدون شک پس از شکست در ۷ اکتبر، دولت اسرائیل نباید دوباره با شلوار پایین گرفتار شویم و باید در اوج آمادگی باشیم. اما ترساندن افکار عمومی و قرار دادن شهروندان در هیستری که عمدتاً در خدمت دشمن است، ممنوع است.
رسانه‌های صهیونیستی: قطع سیستم جی پی اس در مناطق مختلف اسرائیل، ناشی از هشدار شدید امنیتی در‌باره پاسخ ایران است. اما رئیس اطلاعات ارتش اسرائیل هشدار داد: من بیش از یک بار به شما گفته‌ام که مطمئن نیستیم که بدترین‌ها را پشت سر گذاشته ایم؛ و ما در آستانه روزهای پیچیده هستیم.
کانال ۱۲ اسرائیل در همین زمینه گفت: ایران ممکن است حمله به سفارت خود در سوریه را با پرتاب مستقیم موشک از خاک خود پاسخ دهد. و عاموس یادلین، رئیس سابق اطلاعات ارتش اسرائیل خاطر نشان کرد: من تعجب نخواهم کرد اگر ایران مستقیماً به سمت اسرائیل شلیک کند.
در همین حال روزنامه «جروزالم پست» نوشت: مقامات اسرائیل اطلاعاتی در اختیار دارند که نشان می‌دهد ایران احتمالا بخواهد با استفاده از موشک‌های بالستیک دوربرد، موشک‌های کروز یا هواپیماهای بدون سرنشین به اسرائیل حمله کند. سفارتخانه‌های اسرائیل در سراسر جهان در پی افزایش تهدیدها مبنی بر حملۀ احتمالی ایران به دیپلمات‌های اسرائیلی در حالت آماده‌باش قرار گرفته‌اند. علاوه‌بر این، از برخی سفیران خواسته شده به دلیل نگرانی‌های امنیتی، در مراسم عمومی حاضر نشوند.
به گزارش رسانه‌های صهیونیستی، دیپلمات‌هایی که در خارج از اسرائیل خدمت می‌کنند، ابراز نگرانی کرده‌اند سفارتخانه‌هایشان هدف حملات انتقام‌جویانه ایران قرار گیرد. در 8 اکتبر، یک روز پس از آغاز عملیات طوفان‌الاقصی از سوی حماس نیز سفارت‌خانه‌های اسرائیل در سراسر جهان به حالت آماده‌باش امنیتی درآمدند. این تهدیدها در برخی از سفارتخانه‌ها تحقق یافت. کما این که در 13 اکتبر، یکی از کارکنان سفارت اسرائیل در پکن مورد حمله قرار گرفت و در بیمارستان بستری شد.
از سوی دیگر وبگاه آمریکایی «اکسیوس» نوشت: مقامات ایرانی علنا تهدید کرده‌اند اسرائیل را به خاطر حمله‌ای که منجر به کشته شدن یک مقام ارشد نظامی ایرانی شد، تلافی خواهند کرد. مقامات آمریکایی و اسرائیلی گفتند دولت بایدن و دولت اسرائیل بسیار نگران‌اند ایران برای یک حمله قریب‌الوقوع آماده شده باشد. مقامات آمریکایی ادعا می‌کنند اسرائیل حمله خود به سوریه را با دولت جو بایدن هماهنگ نکرده و اسرائیل بدون ارائه جزئیات در مورد هدف، زمانی که جت‌های اسرائیلی برای حمله به هوا برخاسته بودند، بدون اشاره به جزئیات حمله به طرف آمریکایی اطلاع داده‌اند. مقامات آمریکایی ادعا می‌کنند اسرائیل حمله خود به سوریه را با دولت جو بایدن هماهنگ نکرده و اسرائیل بدون ارائه جزئیات در مورد هدف، زمانی که جت‌های اسرائیلی برای حمله به هوا برخاسته بودند، بدون اشاره به جزئیات حمله به طرف آمریکایی اطلاع 
داده‌اند. 
آمریکا سعی کرده از حمله اسرائیل فاصله بگیرد و به ایران گفته «هیچ دخالتی» یا اطلاع قبلی در مورد آن نداشته است. مقامات آمریکایی می‌گویند اسرائیل حمله خود به سوریه را با دولت جو بایدن هماهنگ نکرده است..