سازمان بنادر و دریانوردی: با ورود 20 کشتی جدید
۷۶۰ هزار تن به ظرفیت ناوگان دریایی باری اضافه شد
سرپرست معاونت دریایی سازمان بنادر و دریانوردی گفت: امسال 20 فروند کشتی باری به ناوگان خزر و خلیجفارس افزوده شد که ۷۶۰ هزار تن ظرفیت این بخش را افزایش داد.
به گزارش خبرگزاری فارس علی اکبر مرزبان، دیروز در نشست خبری درباره سفرهای نوروزی اظهار داشت: ستاد ملی سفرهای نوروزی با تولیت سازمان میراث فرهنگی تشکیل شده که کمیته حملونقل ذیل این ستاد در وزارت راه مستقر است؛ ذیل این ستاد کمیته ریلی، هوایی، جادهای و حملونقل دریایی است که مدیرعامل سازمان بنادر ریاست آن را بر عهده دارد.
وی ادامه داد: سازمان بنادر بیش از یک دهه در رابطه با سفرهای نوروزی دریایی ورود کرده و با ایجاد کمیته فرعی در استانهای ساحلی به این موضوع پرداخته است. در ایام نوروز تعداد مسافران بنادر شمالی و جنوبی افزایش مییابد؛ بهطوری که در نوروز 1402 حدود شش میلیون و 500 هزار سفر دریایی و گردشگری داشتیم.
سرپرست معاونت امور دریایی سازمان بنادر و دریانوردی با بیان اینکه، جزیره قشم بیشترین تقاضای سفر دریایی را دارد، اضافه کرد: نورزو 1402 افزایش ۱۷ درصدی مسافر دریایی نسبت به ۱۴۰۱ داشتیم و برای نوروز امسال پیشبینی میشود در همه مدلهای حملونقل سه تا پنج درصد افزایش ترددها داشته باشیم.
مرزبان ادامه داد: به همین دلیل، حفظ و ارتقای ایمنی دریانوردی، ارائه خدمات مناسب به مردم در بنادر و آمادگی لازم برای حوادث دریایی و جستوجو و نجات در دستورکار سازمان است. با توجه به تقارن ماه مبارک رمضان و سفرهای نوروزی، ترمینالها و مبادی ورودی و خروجی بنادر با محوریت ماه مبارک رمضان، آذین شده است.
او درباره جستوجو و نجات دریایی گفت: در موضوع جستوجو و نجات، از ظرفیت همیاران ناجی استفاده شده است. همچنین طی مکاتبه با نیروی دریایی ارتش و سپاه، از ظرفیت ناوگان نظامی برای پوشش آبهای جنوبی کشور در شرایط حوادث دریایی استفاده میکنیم.
ضرورت نوسازی ناوگان دریایی مسافری
سرپرست معاونت امور دریایی سازمان بنادر و دریانوردی اظهار کرد: در سال ۱۴۰۲ شاهد افزایش ۱۷ فروند کشتی در خزر و سه فروند در خلیجفارس بودیم که ۷۶۰ هزار تن ظرفیت به ناوگان باری کشور افزوده شد و رتبه ما در طرفیت ناوگان باری دنیا از ۱۷ به ۱۶ کاهش یافت.
مرزبان افزود: سال ۱۴۰۳ تعداد ۲۰ فروند شناور امداد و نجات و چندمنظوره ساخت داخل به ناوگان دریایی کشور افزوده میشود. البته متوسط سن ناوگان دریایی مسافری کشور ۲۱ سال است که بد نیست اما باید نوسازی شود چون هزینه تعمیر و نگهداری آن بالا است.
او ادامه داد: تسهیلات اعطائی از محل وجوه اداره شده در بخش مسافری در اولویت است و با وزارت صمت و استانداری هرمزگان هم در این موضوع هماهنگ شده که پروپوزال، توسط متقاضی ارائه و تسهیلات با بازپرداخت حداکثر هشت سال اعطا شود.