امیرعبداللهیان در اجلاس فوقالعاده وزیران خارجه سازمان همکاری اسلامی:
امید بستن به آمریکا برای ممانعت از نسلکشی غزه یک توهم و شوخی دیپلماتیک است
وزیر امور خارجه گفت: ممانعت کاملاً آشکار و عامدانه آمریکا از هرگونه اقدام شورای امنیت سازمان ملل برای جلوگیری از جنایات بیشتر رژیم اسرائیل در غزه ثابت میکند که امید بستن به آمریکا برای ممانعت از نسلکشی جاری یک توهم و بیشتر یک شوخی دیپلماتیک است.
حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه کشورمان روز گذشته برای حضور در نشست وزرای خارجه سازمان همکاری کشورهای اسلامی درباره غزه وارد جده شد.
امیرعبداللهیان در سخنان خود در نشست فوقالعاده وزیران سازمان همکاری اسلامی در جده عنوان داشت: در شرایطی که بار دیگر ما شاهد ناتوانی شورای امنیت سازمان ملل در رسیدگی به دیرینهترین و تلخترین بحران انسانی تاریخ معاصر هستیم، هماندیشی کشورهای اسلامی برای یافتن راههای عملی و اتخاذ اقدامات جدیتر برای حمایت از مردم فلسطین و کمک به برونرفت از وضعیت جاری در این سرزمین بسیار فوری و ضروری است.
وی افزود: ممانعت کاملاً آشکار و عامدانه آمریکا از هرگونه اقدام شورای امنیت سازمان ملل برای جلوگیری از جنایات بیشتر رژیم اسرائیل در غزه ثابت میکند که امید بستن به آمریکا برای ممانعت از نسلکشی جاری یک توهم و بیشتر یک شوخی دیپلماتیک است. آنها خود همدست و شریک جنایات رژیم اسرائیل هستند و اشک تمساح ریختن و برخی مواضع به ظاهر انساندوستانه دولتمردان آمریکا نیز واقعیت را عوض نمیکند.
حمله رژیم صهیونیستی به رفح
با چراغ سبز آمریکا است
وزیر امور خارجه کشورمان گفت: مقامات عالی ایالات متحده آمریکا با مواضع خود عملا به رژیم صهیونیستی چراغ سبز نشان میدهند که حمله نظامی به رفح صورت گیرد. آمریکا فقط میگوید مراقب عدم کشتار بیشتر غیرنظامیان باشید.
وزیر امور خارجه کشورمان خاطرنشان کرد: برخورد ما با رژیم نامشروع صهیونیستی باید قاطع و مؤثر باشد و در سایه یکپارچگی جهان اسلام کاخ سفید و این رژیم را باید به توقف جنگ و نسلکشی و بازگشایی مسیرهای ارسال کمکهای بشردوستانه به فلسطینیان در غزه وادار ساخت.
امیرعبداللهیان تصریح کرد: در برهه کنونی آنچه میتواند به نحو موثرتری به مهار رژیم جعلی اسرائیل بینجامد، اقدام قاطعانه و عملی کشورهای اسلامی در اعمال فشار به صهیونیستها از جمله انجام اقدامات تحریمی بازدارنده و در مورد آن دسته که هنوز با رژیم مزبور در تعامل هستند، قطع روابط دیپلماتیک، اقتصادی و تجاری و اخراج سفرای رژیم مزبور و فراخوانی سفرای خویش در فلسطین اشغالی است.
رئیس دستگاه دیپلماسی در همین زمینه عنوان داشت: اکنون به روشنی مشخص شده که یکی از اهداف خطرناک صهیونیستها ایجاد شرایط فروپاشی اجتماعی و مدنی در غزه و از میان بردن همه آثار حیات و هویت فلسطینی در این منطقه و راندن ساکنان غزه و کرانه باختری به کشورهای مجاور است.
امیرعبداللهیان همچنین گفت: جمهوری اسلامی ایران بر این باور است تنها روش عملیِ مبتنی بر بنیادهای مستحکم انسانی، اخلاقی، عقلی، دموکراتیک و حقوقی پذیرفته شده در جهان برگزاری یک همهپرسی در میان ساکنان اصیل فلسطین شامل مسلمان، یهودی و مسیحی است.
وزیر امور خارجه افزود: باید تاکید کنم که جغرافیای فلسطین یک کل به هم پیوسته است و اجزای آن تفکیکناپذیرند. جمهوری اسلامی ایران باور دارد هرگونه سازوکار سیاسی برای آینده غزه که منجر به حذف بخشی از مردم فلسطین از حقوق خود شود، محکوم به شکست و غیرقابل اجراست. بدون شک اداره آینده غزه باید توسط مردم فلسطین مشخص شود.
رئیس دستگاه دیپلماسی خاطرنشان کرد: ما شدیدا اقدامات رژیم صهیونیستی در جداسازی شمال نوار غزه از جنوب، اعمال گرسنگی برای کوچ اجباری مردم از شمال غزه، جلوگیری از بازگشت مردم به مناطق مسکونی خود در وسط و شمال و جلوگیری از دسترسی نهادهای امدادرسانی سازمان ملل به کل ساکنان غزه را محکوم میکنیم.
امیرعبداللهیان در پایان عنوان کرد: این یک آزمون تاریخی برای سازمان همکاری اسلامی به عنوان نماد و نماینده همه امت اسلامی است. باید صریح و جدی باشیم و این جدیت را به شیوهای روشن به رژیم صهیونیستی و حامیانش نشان دهیم. توقف همه همکاریهای اقتصادی و تجاری و سیاسی از سوی کشورهای اسلامی با رژیم صهیونیستی حداقل کاری است که مردم مقاوم فلسطین از ما به عنوان دولتهای مسلمان انتظار دارند.
امیرعبداللهیان در دیدار با وزیر خارجه عربستان:
همکاریهای تجاری تهران و ریاض را همسو با روند رو به رشد روابط سیاسی تسهیل کنیم
حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه کشورمان که دیروز به منظور شرکت در اجلاس اضطراری وزرای امور خارجه کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی درخصوص فلسطین به جده سفر کرد، با فیصل بن فرحان وزیر خارجه عربستان بهطور دوجانبه ملاقات و گفتوگو کرد.
امیرعبداللهیان با ابراز خرسندی از این دیدار، از قبول پیشنهاد ایران برای برگزاری این اجلاس فوقالعاده و حمایت از آن و نیز میزبانی نشست ویژه فلسطین در مقر دبیرخانه سازمان تشکر کرد و اهمیت اتخاذ موضع منسجم و قوی در اجلاس در حمایت از فلسطین و تلاش مؤثر برای پایان دادن به جنایت جنگی علیه فلسطینیان را مورد تاکید قرار داد.
وزیر امور خارجه کشورمان با اشاره به موضع مشترک ایران و عربستان در ضرورت حمایت از فلسطین، گفت: انتظار ما آن است که در این اجلاس علاوهبر مواضع مشترک، گامهای مؤثر برای حمایت از فلسطین و پایان نسلکُشی فلسطینیان برداشته شود.
وی از روند همکاریهای دو کشور نیز ابراز خرسندی کرد و با طرح برخی موضوعات و اولویتهای مشترک همکاری، برای پیشبرد این روند ابراز آمادگی کرد.
امیرعبداللهیان تقویت روابط اقتصادی و تجاری و تسهیل فعالیتهای تجار را یکی از اولویتهای مهم دانست و تصریح کرد: لازم است همسو با روند رو به رشد روابط سیاسی، زمینههای تقویت این بخش از همکاریهای دوجانبه را تسهیل کنیم.
فیصل بن فرحان، وزیر خارجه عربستان نیز ضمن ابراز خرسندی از این دیدار با اشاره به وضعیت سخت فلسطین و شرایط اسفناک انسانی در غزه، بر اهمیت اجلاس جده در مسیر تداوم تلاشها برای پایان جنگ علیه فلسطین تاکید کرد.
وی اهمیت تلاشهای دسته جمعی کشورهای اسلامی چه در سازمان همکاری اسلامی و چه در مجامع بینالمللی از جمله سازمان ملل را مورد تاکید قرار داد.
فرحان از روند روابط دو کشور نیز ابراز خرسندی کرد و بر اراده عربستان برای برداشتن گامهای جدید در مسیر پیشبرد روابط تاکید کرد.
به گزارش ایرنا، طرفین با طرح برخی موضوعات مورد اهتمام در حوزه روابط دوجانبه، نسبت به تلاش مشترک برای تحقق برنامهها و اهداف مشترک توافق کردند.
امیرعبداللهیان: فلسطین مسئله محوری
و مرکزی جهان اسلام است
دکتر امیرعبداللهیان همچنین با آقای حسین ابراهیم طه، دبیرکل سازمان همکاری اسلامی دیدار و گفتوگو کرد.
وزیر امور خارجه کشورمان در این دیدار با تشکر از اهتمام دبیرکل سازمان همکاری اسلامی به مسئله غزه و تلاشهای وی در حمایت از ملت مظلوم فلسطین، نسبت به وضعیت وخیم انسانی در فلسطین خاصه نوار غزه شدیدا ابراز نگرانی کرد.
وی از دبیرکل برای اجابت فوری درخواست جمهوری اسلامی ایران و برخی دیگر از کشورهای اسلامی برای برگزاری جلسه فوقالعاده شورای وزیران امور خارجه تشکر کرد.
امیرعبداللهیان مسئله فلسطین را مسئله محوری و مرکزی جهان اسلام دانست و بر ضرورت تلاش قویتر و موثرتر سازمان همکاری برای پایان دادن هر چه سریعتر به جنایت جنگی علیه ملت مظلوم فلسطین خاصه فاجعه انسانی در غزه تاکید نمود.
وی اهمیت اجلاس جاری غزه همزمان با تداوم وضعیت فاجعه بار انسانی در نوار غزه را برشمرد و تاکید کرد لازم است کشورهای اسلامی شرکتکننده در این نشست با اتخاذ تصمیمات قوی، پیام محکم و بازدارنده به رژیم صهیونیستی و حامیان آن ارسال نموده و گامهای قوی برای پایان دادن به این نسلکُشی بیرحمانه بردارند.
وزیر امور خارجه کشورمان همچنین از روند تعامل و مشورتهای جمهوری اسلامی ایران و دبیرخانه سازمان همکاری اسلامی بهویژه تماسها و رایزنیهای مشترک با دبیرکل ابراز خرسندی نمود و با توجه به ابعاد و آثار مثبت حاصله، از تداوم این مشورتها و همکاریها استقبال کرد.
آقای حسین ابراهیم طه، دبیرکل سازمان همکاری اسلامی نیز با تشکر از موضع قوی جمهوری اسلامی ایران در حمایت از فلسطین و ابتکار و نیز مشارکت وزیر امور خارجه کشورمان در این نشست، به تشریح برخی تلاشها و اقدامات سازمان همکاری اسلامی درخصوص تحولات فلسطین پرداخت و آمادگی خود را برای پیگیری مجدانه تصمیمات شورای وزیران خارجه سازمان همکاری اسلامی در حمایت از ملت مظلوم فلسطین اعلام داشت.