معاون وزیر راه و شهرسازی:
ثبت اجارهنامه رایگان در سامانه خودنویس از ۱۰۰ هزار قرارداد عبور کرد
معاون وزیر راه و شهرسازی گفت: تعداد قراردادهای اجارهبهای ثبت شده و اخذ کد رهگیری رایگان در سامانه املاک و مستغلات (خودنویس) به ۱۰۳ هزار قرارداد رسید.
هادی عباسی در گفتوگو با خبرگزاری فارس با اشاره به ثبت قرارداد اجاره در سامانه املاک و مستغلات اظهار داشت: تاکنون ۱۰۳ هزار قرارداد اجاره در سامانه ثبت املاک مستغلات کشور به ثبت رسیده است.
معاون مسکن و ساختمان وزیر راه و شهرسازی با اشاره به همکاری مشاوران املاک در ثبت قرارداد اجاره گفت: مشاورین املاک در سراسر کشور در حال پیوستن به سامانه خودنویس (نام تجاری سامانه املاک مستغلات) هستند. در حال حاضر موجران و مستاجران میتوانند به صورت مستقل یا از طریق مشاوران املاک نسبت به انعقاد قرارداد اجاره و اخذ کد رهگیری رایگان از سامانه خودنویس اقدام کنند.
عباسی تاکید کرد: این سامانه به صورت ۲۴ ساعته در سراسر کشور حتی در ایام تعطیل نیز فعال است و موجران و مستاجران میتوانند پس از احراز هویت از طریق سامانه دولت من (SSO) قرارداد اجاره جدید خود را ثبت و کد رهگیری رایگان را اخذ کنند.
گفتنی است، معاون مسکن و ساختمان وزیر راه و شهرسازی در نشست خبری یکم اسفندماه سال جاری گفت: با بهروزرسانی سایت قدیمی «ایران املاک»، افراد میتوانند به صورت مستقیم یا از طریق مشاوران املاک به نوشتن و نگارش قراردادهای اجاره، فروش و پیش فروش پرداخته و به صورت رایگان کد رهگیری دریافت کنند.
عباسی با بیان اینکه انعقاد قراردادها در مرحله نخست فقط برای قراردادهای اجاره اجرائی میشود، افزود: بنابراین، تا آخرسال همه استانها به سامانه املاک و اسکان خودنویس برای قرارداد اجاره متصل میشوند و برای سال آینده مبایعه نامه هم از طریق این سامانه ثبت خواهد شد؛ یعنی انعقاد قراردادهای اجاره از ابتدای سال آینده فقط از طریق سامانه خودنویس امکانپذیر خواهد بود.
150 هزار مشاور املاک بدون مجوز!
او ادامه داد: در مرحله بعد مشاوران املاک نیز به این سامانه اضافه و متصل شدند اما فقط مشاوران املاک مجوزدار میتوانند قراردادها را منعقد کنند. در حال حاضر 300 هزار مشاور املاک در کشور وجود دارد که فقط نیمی از آنها مجوز دارند.
معاون وزیر راه و شهرسازی درباره تاثیر سامانه خودنویس بر فعالیت مشاوران املاک گفت: با راهاندازی این سامانه، مشاوران املاک میتوانند در سامانه مجوزها به صورت برخط مجوز دریافت کرده و فعالیت کنند و فرصتی است تا به سمت قراردادهای هوشمند بروند. مشاوران املاک در این سامانه حذف نمیشوند بلکه باید آنها هم مجوز از سامانه ملی مجوزها داشته باشند.
عباسی افزود: با راهاندازی سامانه خودنویس، مشاوران املاک بیکار نمیشوند اما باید به نقطهای برسیم که خدمات مشاوران املاک تخصصی شود. در تمام دنیا مشاوران املاک خدمات حقوقی بالایی به مردم ارائه میکنند. در ایران نیز صنف مشاوران املاک قابل حذف کردن نیست بلکه این سامانه یک محرکی خواهد بود تا مشاوران املاک خدمات صنف خود را مطابق فناوریهای نوین ارتقا دهند.
او تصریح کرد: مشاوران املاک با ثبت قرارداد در سامانه خودنویس، حقالعمل به هم رسانی دریافت میکنند که نرخ آن در استانهای مختلف متفاوت است و به عنوان مثال، در استان تهران معادل یک چهارم اجاره ماهانه از طرفین اخذ خواهد شد. همچنین امکان فسخ و ویرایش قراردادها با توافق طرفین در این سامانه وجود دارد. همچنین در صورتی که ملک به نام چند نفر باشد نیز پیشبینی لازم برای حضور همه مالکان و امضای قرارداد فراهم شده است.
کاهش جعل و تقلب
معاون وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه انعقاد قراردادها در بستر الکترونیک، امکان جعل و تقلب را کاهش خواهد داد، تاکید کرد: همه انواع قراردادهای اجاره اعم از مسکونی، تجاری، کشاورزی، اداری و غیره در این سامانه قابل ثبت است و افراد میتوانند کد رهگیری رایگان دریافت کنند.
عباسی افزود: سامانه خودنویس بر اساس قانون جهش تولید مسکن و همچنین قانون تجارت الکترونیک ایجاد شده و سامانه رسمی مورد تایید حکومت و دستگاه قضاست. همچنین همه قراردادهایی که در سامانه خودنویس درج میشوند باید ملک موجود ابتدا در سامانه املاک و اسکان ثبت شده باشد و در غیر این صورت امکان ثبت نخواهد داشت.