20 اسفندماه آغاز پیشفروش بلیت نوروزی اتوبوسهای بینشهری
آغاز پیشفروش بلیتهای نوروزی ناوگان عمومی مسافربری جادهای به صورت حضوری و اینترنتی از ۲۰ اسفند آغاز میشود.
بر اساس اطلاع سازمان راهداری و حملونقل جادهای، داریوش باقرجوان؛ مدیرکل دفتر حملونقل مسافر این سازمان اظهار داشت: پیش فروش اینترنتی بلیت از طریق سایتهای اینترنتی، سایتهای استانی و سایتهای اختصاصی شرکتهای حملونقل مسافر انجام میشود و با انجام سفرهای برنامهای کاربران، خدماترسانی مناسبتری دربخش حملونقل جادهای فراهم میشود.
او با بیان این که ارائه کد ملی و تلفن همراه هنگام خرید بلیت از طرف مسافران الزامی است، افزود: با توجه به افزایش تقاضا در برخی مسیرها، از سوی استانها نیازسنجی انجام میشود و حداکثر ظرفیت ناوگان برای خدماترسانی به کارگرفته میشود. مدیرکل دفتر حملونقل مسافر سازمان راهداری خاطرنشانکرد: افزون بر ۱۱ هزار دستگاه اتوبوس، ۱۹هزار دستگاه مینی بوس و ۳۰ هزار دستگاه سواری کرایه در ایام نوروز در محورهای مختلف درون استانی و برون استانی، مسافران را جابه جا میکنند.
باقرجوان با بیان اینکه نظارت و پیگیری مستمر بر فروش بلیتهای نوروزی و رسیدگی به شکایات مسافران از سوی سازمان راهداری و حملونقل جادهای و ادارات استانها انجام میشود، ادامه داد: سامانه جامع اطلاعرسانی ۱۴۱ و تلفن گویای ۱۴۱، وب سایت ۱۴۱ و سامانه پیامکی ۱۰۰۰۱۴۱، پلهای ارتباطی این سازمان با کاربران بوده و میتوانند شکایات و نظرهای خود را ثبت کنند.
جابهجایی 124 میلیون مسافر با ناوگان بین شهری
همچنین به گزارش از وزارت راه و شهرسازی، مهرداد بذرپاش؛ وزیر راه و شهرسازی گفت: در ۱۰ ماه ابتدائی امسال، تعداد ۱۲۴ میلیون مسافر با وسایل حمل ونقل عمومی برونشهری جابهجا شدهاند که ۵۸ درصد از طریق اتوبوس برون شهری، ۳۴ میلیون نفر با مینیبوس (۲۷ درصد) و ۱۸ میلیون مسافر با سواریهای کرایه برونشهری (۱۵ درصد) جابهجا شدهاند.
او ادامهداد: در این مدت ۴۷۵ میلیون تن بار با صورت وضعیت در محورهای برون شهری کشور حمل شده است که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل ۱۲ درصد افزایش را نشان میدهد. البته روند ۱۰ ساله حمل بار در کشور نشان میدهد که بیشترین حجم جابهجایی بار در سال ۱۴۰۲ و بیشترین میزان حمل بار به مقصد استانهای اصفهان و تهران به ترتیب به میزان ۴۸ و ۴۳ میلیون تن بوده است.
رشد 44 درصدی ترانزیت
وزیر راه و شهرسازی اضافهکرد: ۳۳ درصد حجم بار جابهجا شده مربوط به مواد ساختمانی و معدنی، ۱۹ درصد مواد شیمیایی، ۱۷ درصد کالاهای فلزی و بقیه در سایر موارد بوده است.
بذرپاش ادامه داد: در ۱۰ ماه ابتدائی امسال، ۱۱ میلیون و ۲۰۰ هزار تن کالا ترانزیت شده که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته (هفت میلیون و ۸۰۰ هزار تن) ۴۴ درصد رشد داشته است. روند یک دهه اخیر نشان میدهد که بیشترین ترانزیت در ۱۰ ماه ابتدائی سال ۱۳۹۳ به میزان ۱۰ میلیون و ۳۰۰ هزار تن بوده که این رکورد در سال ۱۴۰۲ شکسته شد و رکورد قبلی ترانزیت را
۹ درصد افزایش داد.
او اعلام کرد: بیشترین میزان ترانزیت ورودی تا پایان دیماه امسال از بندر شهید رجایی به میزان سه میلیون تن و پایانه مرزی پرویزخان به میزان دو میلیون و ۷۰۰ هزار تن بوده و بیشترین ترانزیت خروجی در این مدت از پایانه مرکزی پرویزخان به میزان دو میلیون تن در
۱۰ ماه ابتدائی امسال ثبت شده است.