بانک مرکزی هشدار داد
برخورد با بانکهای متخلف در نرخ سود سپرده و تسهیلات
معاون نظارت بانک مرکزی از برخورد با بانکها در صورت عدم رعایت نرخ سود سپردهها و تسهیلات خبر داد.
فرشاد محمدپور اعلام کرد: در راستای حسن اجرای مقررات و ضوابط مربوط به نرخهای سود تسهیلات و انواع سپردهها در شبکه بانکی، مقرر شد تا موارد تخلف در رعایت ضوابط مزبور مورد بررسی ویژه قرار گرفته و به قید فوریت، اعمال اقدامات انضباطی و انتظامی متناسب با تخلف مربوطه در چارچوب ضوابط قانونی در دستور کار قرار گیرد.
معاون نظارت بانک مرکزی تصریح کرد: صلاحیت حرفهای اعضای هیئت مدیره بانکهای متخلف، مجدداً بررسی خواهد شد.
به گزارش روابط عمومی بانک مرکزی، بازرسیهای میدانی بانک مرکزی از شعب بانکی در زمینه رعایت ضوابط این بانک در مورد نرخ انواع سود سپردههای بانکی در دستور کار بوده و اقدامات تنبیهی لازم در مورد بانکهای متخلف به اجرا درمیآید.
بر اساس این گزارش، بانک مرکزی ۱۰ بهمن ۱۴۰۱ در بخشنامهای، مصوبه شورای پول و اعتبار درباره اصلاح نرخ سود سپرده و تسهیلات بانکی را به شبکه بانکی ابلاغ کرد که به شرح زیر تعیین شد:
الف) سقف نرخ سود علیالحساب سالانه سپردههای سرمایهگذاری مدتدار:
1- سپرده سرمایهگذاری کوتاهمدت عادی: 5 درصد
2- سپرده سرمایهگذاری کوتاهمدت ویژه سه ماهه: 12 درصد
3- سپرده سرمایهگذاری کوتاهمدت ویژه شش ماهه: 17 درصد
4- سپرده سرمایهگذاری بلندمدت با سررسید یک سال: 5.20 درصد
5- سپرده سرمایهگذاری بلندمدت با سررسید دو سال: 5.21 درصد
6- سپرده سرمایهگذاری بلندمدت با سررسید سه سال: 5.22 درصد
ب) نرخ سود تسهیلات عقود غیرمشارکتی بانکها و مؤسسات اعتباری غیربانکی حداکثر 23 درصد و نرخ سود مورد انتظار عقود مشارکتی قابل درج در قرارداد میان بانک/مؤسسه اعتباری غیربانکی با مشتری معادل 23 درصد تعیین میشود.
پ) نرخ سود عليالحساب سپردههاي سرمايهگذاري کوتاهمدت ويژه و بلندمدت که قبل از سررسيد برداشت شوند، معادل نرخ سود عليالحساب سپرده سرمايهگذاري متناظر با دوره ماندگاري آن با کسر يک واحد درصد خواهد بود.
ارز مسافرتی دو برابر شد
مصطفی قمریوفا، مدیر روابط عمومی بانک مرکزی هم اعلام کرد: با عنایت به ایام پایانی سال و افزایش تقاضای ارز مسافرتی، در راستای مدیریت بازار ارز و پوشش نیاز ارزی متقاضیان، سرانه فروش ارز مسافرتی هوائی به متقاضیان از ۵۰۰ به ۱۰۰۰ یورو افزایش مییابد و از تاریخ هفتم اسفند ۱۴۰۲ اجرائی
میگردد.
وی افزود: مدارک مورد نیاز در ارائه درخواست خرید ارز متقاضیان شامل ارائه گذرنامه معتبر، بلیط مسافرت هوائی و رسید پرداخت عوارض خروج از کشور میباشد.
وی گفت: متقاضیان با ارائه مدارک مورد نیاز میتوانند به شعب منتخب بانکهای عامل ملی، ملت و سامان مراجعه نمایند. تحویل ارز در درگاه خروجی فرودگاهها به مسافران صورت میپذیرد.
گفتنی است اگرچه این اقدام نشاندهنده ذخایر ارزی خوب بانک مرکزی و دست بالای بازارساز برای پاسخ به نیازهای مردم است، اما برخی منتقدان تأکید میکنند افرادی که دارای تمکن مالی برای انجام سفرهای خارجی هستند، چرا باید از یارانه ارزی استفاده کنند؟