kayhan.ir

کد خبر: ۲۸۲۸۷۸
تاریخ انتشار : ۲۲ بهمن ۱۴۰۲ - ۲۰:۴۲
از سوی مؤسسات اعتباری اعلام شد

کاهش رتبه اعتباری رژیم صهیونیستی برای دومین بار پس از آغاز جنگ غزه

 
 
 
مؤسسات رتبه‌بندی اعتباری مودیز و فیچ برای دومین بار پس از شروع جنگ غزه با کاهش رتبه اعتباری رژیم صهیونیستی، اعلام کردند: افزایش خطرهای سیاسی- اقتصادی پیش روی اسرائیل و بیشتر شدن بدهی، دلیل این اقدام بوده است.
به گزارش فارس، مؤسسه جهانی مودیز، رتبه اعتباری اسرائیل را از A یک به A دو کاهش داد. به گفته این مؤسسه اعتبارسنجی، رتبه اعلامی پس از بررسی شرایط اسرائیل در نتیجه جنگ غزه ارائه شده است. این مؤسسه در اکتبر 2023 و با آغاز جنگ غزه نیز اقدام به کاهش رتبه اعتباری اسرائیل کرده بود.
رسانه‌های عبری زبان اذعان کردند، تصمیم مؤسسه اعتباری آمریکایی مودیز در کاهش رتبه اعتباری رژیم صهیونیستی، آتش جدیدی در خرمن اقتصاد این رژیم در سایه فشارهای مالی ناشی از جنگ غزه است.
مؤسسه مودیز اعلام کرد که دلیل اصلی کاهش رتبه‌ اسرائیل، جنگ ادامه‌دار غزه و پیامدهای گسترده‌تر آن است که خطرات سیاسی برای اسرائیل را افزایش می‌دهد.
این نهاد جهانی در بیانیه‌ای عنوان کرد که این کار را پس از ارزیابی «درگیری نظامی مداوم اسرائیل با حماس و پیامدهای گسترده‌تر آن انجام داده که خطرات سیاسی برای اسرائیل را افزایش داده است.»
این مؤسسه افزود: خطرات تشدید درگیری با حزب‌الله لبنان در شمال همچنان وجود دارد و این احتمال تأثیر منفی عمده بر اقتصاد اسرائیل را افزایش می‌دهد. مودیز همچنین پیش‌بینی کرد که که بار بدهی اسرائیل بالاتر از انتظارات قبل از جنگ باشد.
 کسری بودجه 36 میلیارد دلاری رژیم صهیونیستی
از سوی دیگر بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی با کاستن از اهمیت کاهش رتبه اعتباری این رژیم گفت: این کاهش رتبه به خاطر وضعیت جنگی حاکم است اما اقتصاد اسرائیل محکم است و وقتی در جنگ پیروز شویم دوباره رشد خواهد کرد.
چهارشنبه گذشته، آژانس رتبه‌بندی فیچ نیز اعلام کرد که هر گونه تشدید یا گسترش جنگ بین اسرائیل و حماس، عملکرد بانک‌های اسرائیلی را تضعیف می‌کند. این آژانس در گزارشی درباره بانک‌های اسرائیلی اعلام کرد که فرضیه تشدید درگیری‌ها می‌تواند رتبه اسرائیل در سال ۲۰۲۴ را کاهش دهد.
رتبه اعتباری معمولاً نشان‌دهنده توانایی کشورها برای دریافت وام و میزان اعتماد به توانایی آنها برای انجام بموقع تعهدات مالی است. هر چه رتبه‌بندی یک کشور بهتر باشد، خطرات مرتبط با استقراض آن کمتر می‌شود. در نتیجه آن کشور شرایط بهتر برای دریافت وام با هزینه‌های کمتر خواهد داشت.
براساس سند منتشر‌شده از سوی وزارت خزانه‌داری رژیم صهیونیستی که با خوش‌بینانه‌ترین پیش‌بینی‌ها درخصوص سه سال آینده هم تهیه شده، بدهی‌های اسرائیل در سال‌های آتی به دلیل پیامدهای جنگ غزه رو به افزایش است.
طبق محاسبات جدید برای برنامه سه ساله آینده رژیم صهیونیستی که توسط بخش بودجه در وزارت خزانه‌داری این رژیم تهیه شده است، انتظار می‌رود کسری بودجه در اقتصاد اسرائیل در سال‌های ۲۰۲۵-۲۰۲۷ به میزان 134 میلیارد شکل (36 میلیارد دلار) افزایش یابد. البته به تبع آن بدهی‌ها تحت تأثیر بهره بدهی و همچنین هزینه‌های جنگ بیشتر خواهد شد.
بودجه ۲۰۲۴ رژیم صهیونیستی به دلیل هزینه‌های جنگ به 582 میلیارد شکل (156 میلیارد دلار) افزایش یافته که 55 میلیارد شکل (14 میلیارد و 700 میلیون دلار) با توجه به جنگی که به راه افتاده، نسبت به بودجه اولیه افزایش داشته است.
وضعیت ناگوار برای شرکت‌ها 
و خانوارهای اسرائیلی
رسانه‌های رژیم صهیونیستی معتقدند، تصمیم روز جمعه مؤسسه اعتباری آمریکایی مودیز در کاهش رتبه اعتباری اسرائیل به سطح A2 با چشم‌اندازی منفی، پیام‌های زیادی را در خود داشت. این کاهش اعتبار حکایت از عمق بحران طوفانی اقتصاد اسرائیل به دلیل جنگ در نوار غزه، افزایش کسری انباشته در بودجه عمومی و بار بدهی بالا در اسرائیل است.
به گزارش این رسانه‌ها، تصمیم مودیز می‌تواند به افزایش نرخ بهره وام‌هایی منجر شود که اسرائیل به دلیل ادامه جنگ در جبهه جنوبی و بی‌ثباتی امنیتی در جبهه شمالی مجبور به دریافت آن است.
رسانه‌های عبری زبان به نقل از تحلیلگران همچنین پیش‌بینی کردند که در آینده پیش رو نرخ بهره برای شرکت‌ها و خانوارهای اسرائیلی گران می‌شود و تنزل رتبه ممکن است حتی به طور موقت به کاهش قیمت سهام در بورس اوراق بهادار تل‌آویو منجر شود. همچنین نرخ ارز اسرائیل (شکل) در برابر ارزهای خارجی در آینده نزدیک کاهش پیدا کند.
تصمیم مودیز در زمانی اتخاذ شد که بدهی‌های کابینه رژیم صهیونیستی در پایان سه ماهه سوم سال ۲۰۲۳ به حدود 294 میلیارد و 200 میلیون دلار رسید. به نظر می‌رسد که از آن زمان به بعد نیز در نتیجه وام‌ها و جمع‌آوری کمک‌های مالی برای نیازهای جنگی افزایش یافته است.