کاهش قیمت خودروهای داخلی و مونتاژی در بازار
سعید موتمنی در گفتوگو با خبرگزاری فارس، گفت: با وجود اینکه قیمت خودرو به دلایلی طی چند روز افزایش یافته بود اما در روزهای اخیر قیمت خودرو کاهش یافته است.
رئیس سابق اتحادیه نمایشگاهداران و فروشگاهداران خودروی تهران، افزود: انتشار خبر مربوط به عرضه خودرو پنج درصد زیر قیمت بازار، عرضه کم خودرو توسط خودروسازان و همچنین افزایش نرخ ارز از عوامل افزایش قیمت خودرو در بازار بود اما از دو سه روز گذشته با کاهشی شدن نرخ ارز قیمت خودرو کاهش یافته به طوری که قیمت خودروهای داخلی بین 2 تا 3 درصد کاهش یافته است.
وی اظهار داشت: در روزهای اخیر کاهش قیمت خودروهای مونتاژی بسیار قابل ملاحظه بوده است بهطوری که قیمت اغلب این خودروها بین 100 تا 180 میلیون تومان کاهش یافته است.
این کارشناس بازار خودرو، گفت: دلیل کاهش شدید قیمت خودروهای مونتاژی ثبتنامهای جدید از متقاضیان و عرضه خودروها به متقاضیانی است که قبلا ثبتنام کردهاند.
وی بیان داشت: هایما در روزهای گذشته از یک میلیارد و 700 میلیون تومان به یک میلیارد و 560 میلیون تومان، لاماری از یک میلیارد و 980 میلیون تومان به یک میلیارد و 850 میلیون تومان و تیگو 8 از دو میلیارد تومان به یک میلیارد و 830 میلیون تومان کاهش یافته است.
گفتنی است روند اوجگیری نرخ دلار در بازار غیررسمی ارز و کانالهای تلگرامی که تا چهارشنبه هفته پیش وارد کانال 59 هزار تومانی شده بود، از روز شنبه با اقدامات ترکیبی بانک مرکزی وارد سیر نزولی شده است.
کارشناسان معتقدند کاهش عطش تقاضا، ورود بموقع بازارساز و تزریق درهم، کاهش التهابات منطقه، شروع تعطیلات سال نو چینی، سیاست و اقدامات بانک مرکزی اعم از عرضه شمش در مرکز مبادله ایران، ضرب سکههای جدید و همچنین عرضه اوراق با نرخ سود 30 درصد، همه دست به دست هم داد تا قیمت دلار آزاد ریزش کند.
وعده واردات ۳۰ هزار خودرو تا ۳ ماه آینده
رئیس سازمان توسعه تجارت با اعلام اینکه تا سه ماه آینده ۳۰ هزار خودروی بنزینی وارد کشور خواهد شد از اختصاص ۹۵۰ میلیون یورو ارز به واردات خودرو خبر داد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم، مهدی ضیغمی دیروز در نشست خبری گفت: از شهریور ماه کار عرضه واردات خودرو را شروع کردیم و در هر نوبت خودروهایی که وارد یا نزدیک کشور شده بودند را عرضه کردیم. روز به روز هم تعداد شرکتهای متقاضی واردات و هم حجم واردات خودرو در حال افزایش است.
ضیغمی افزود: به عنوان مثال اگر قبلاً 200 خودرو واریز میشد اما الان به دلیل میزان تخصیص ارز تعداد واردات خودرو بالا رفته است.
وی تصریح کرد: البته تاکید میشود که شیب تأمین ارز نیز توسط شرکتها در حال بالا رفتن است و از سوی دیگر نیز توسط بانک مرکزی همکاری خوبی برای تخصیص وجود دارد.
ضیغمی با اشاره به اینکه میزان واردات خودرو به شرکتهای خودروساز بستگی دارد، گفت: طبق آمارهایی که از شرکتهای واردکننده خودرو گرفتهایم، ظرف سه ماه آینده 30هزار خودروی بنزینی وارد کشور خواهد شد. حدود چهار هزار خودروی وارداتی تاکنون تحویل خریداران شده است که در این زمینه آمار دقیقتر اعلام خواهد شد. میزان بودجه برای واردات خودرو در سال آینده، یک میلیارد یورو است و بیشتر از این هم طبق مصوبه با همکاری دولت میتواند، افزایش پیدا کند.
وی درخصوص آئیننامه خودرو کارکرده، اعلام کرد: این آئیننامه در هیئت دولت است تا بعد از رفع موارد ابلاغ شود.
گفتنی است علیرغم نیاز بازار به واردات خودروهای نو و کارکرده، اما تاکنون وزارت صمت در عمل به این وعده و تکلیف قانونی موفق نبوده است و یکی از دلایل افزایش قیمتها، همین تأخیر در واردات است. حالا در حالی دوباره وعده واردات ۳۰هزار خودرو تا سه ماه آینده مطرح میشود که این رقم کمتر از نیاز بازار است و باید افزایش یابد.