kayhan.ir

کد خبر: ۲۸۲۶۹۲
تاریخ انتشار : ۱۵ بهمن ۱۴۰۲ - ۲۲:۳۷
سبحانیان خبر داد

پرداخت 100 هزار میلیارد تومان از محل مالیات برای آبادانی روستاها

رئیس سازمان امور مالیاتی کشور گفت: بیش از ۱۰۰ هزار میلیارد تومان در ۱۰ ماه امسال به دهیاری‌های کشور پرداخت شده که این امر در راستای آبادانی روستاها بوده است.

به گزارش سازمان امور مالیاتی، محمد‌هادی سبحانیان دیروز یکشنبه در یک برنامه تلویزیونی اظهار داشت: دهک‌های بالا و دانه درشت‌ها باید در رصد نظام مالیاتی باشند و این رویکرد سازمان در راستای رسیدن به عدالت مالیاتی است. افراد متعلق به دهک‌های پایین درآمدی باید از تیررس نظام مالیاتی خارج شوند. رویکرد کلی ما در سازمان امور مالیاتی تمرکز بر دانه درشت‌هاست؛ افرادی که از درآمدهای بالایی برخوردار هستند و قاطبه مردم نباید در تیر راس نظام مالیاتی باشند. این موضوع در نظام مالیاتی دنبال می‌شود و در جاهایی تبدیل به قانون شده است که یکی از آنها مالیات بر مجموع درآمد است.
وی ادامه داد: در حال حرکت به سمت نظام مالیاتی هوشمند هستیم و ابزارها و بسترهای لازم در حال تکمیل است و این امر به عدالت مالیاتی و تسهیل امور مؤدیان کمک می‌کند.
چرا با داشتن نفت باز هم باید مالیات بدهیم
رئیس سازمان امور مالیاتی کشور با اشاره به اینکه سؤال بسیاری از مردم این است که در کشوری که سرشار از منابع نفتی هستیم چرا باید مالیات پرداخت کنیم؟ گفت: ثروت، روزی تمام می‌شود. قطعا نباید از ثروت خود برای مخارج جاری استفاده کرد. ما در کشور نفت داریم و ثروت همه ما ایرانیان است. این نفت سهم فرزندان من و شماست که باید صرف عمران و آبادانی در سال‌های آینده شود. ضمن اینکه نفت بستگی به تحریم‌ها دارد. از این رو نباید به آن متکی بود. ما فارغ از اینکه کشورمان نفت دارد یا ندارد باید متکی به درآمدی باشیم که پایدار باشد.
سبحانیان افزود: جلوگیری از فرارهای مالیاتی را دنبال می‌کنیم که در این دولت با سرعت بیشتری به ثمر می‌نشیند. اگر استمرار یابد جلوی فرار مالیاتی گرفته می‌شود و فراریان مالیاتی ناراحت خواهند شد و سنگ‌اندازی خواهند کرد. زمانی فرار اتفاق می‌افتد که سلیقه‌های شخصی جایگزین سیستم هوشمند می‌شود. لذا باید به سمت سیستمی شدن حرکت کنیم تا مالیات ستانی عادلانه محقق شود.
او ادامه داد: اگر فراریان مالیاتی به وظایف خود عمل نکنند قطعا ضمانت اجرائی خواهد داشت و جرایمی از آنها دریافت می‌شود؛ ضمن اینکه با فعالان اقتصادی همراهی خوبی داریم.
ضرورت تکریم مؤدیان
رئیس سازمان امور مالیاتی کشور درباره قانون پایانه‌های فروشگاهی گفت: قانون پایانه‌های فروشگاهی یکی از مهم‌ترین قوانینی است که سیستمی شدن ارزش افزوده مالیات را به دنبال خواهد داشت. بنایی بر جریمه کردن نداریم اما باید مؤدیان به تکالیف خود عمل کنند.
سبحانیان تصریح کرد: البته یکی از مسائل مهم، تکریم مؤدیان است. مؤدیان مالیات پرداخت می‌کنند تا ما کشور را اداره کنیم. همکاران ما در کف بازار پاسخگوی سؤالات فعالان اقتصادی هستند و مرکز ۱۵۲۲ نیز پاسخگوی همه مؤدیان است.
رئیس سازمان امور مالیاتی کشور با بیان اینکه باید به مردم اعلام کنیم که مالیات در چه حوزه‌هایی مصرف می‌شود، افزود: بیش از ۱۰۰ هزار میلیارد تومان در ۱۰ ماه امسال به دهیاری‌های کشور پرداخت شده که این امر در راستای آبادانی روستاها بوده است. همچنین ۲۷ هزار میلیارد تومان به حوزه سلامت پرداخت کرده‌ایم.
محدودیت تراکنش بانکی برای فراریان مالیاتی
همچنین «هادی خانی»؛ رئیس مرکز اطلاعات مالی در نامه‌ای به رئیس‌کل بانک مرکزی اعلام کرد: ارائه خدمات کارت به کارت بیش از ۱۰ میلیارد ریال یا ۲۰۰ تراکنش دریافتی در ماه به اشخاص حقیقی فاقد پرونده مالیاتی در همه کارت‌های بانکی متصل به کد ملی اشخاص مذکور ممنوع است.
بر اساس خبر وزارت امور اقتصادی و دارایی، او افزود: محدودیت ارائه خدمات کارت به کارت در اجرای تبصره ۳ ماده ۸ آئین نامه اجرائی ماده (۱۴) الحاقی قانون مبارزه با پولشویی به رئیس‌کل بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران ابلاغ شد.
رئیس مرکز اطلاعات مالی کشور در نامه به رئیس‌کل بانک مرکزی اعلام‌کرد: نظر به استفاده برخی صنوف از حساب‌های نیابتی به‌ویژه از طریق خدمات کارت به کارت در شبکه بانکی کشور، با نظر داشت اطلاعات دریافتی از آمار تراکنش‌های سال ۱۴۰۱ افراد فاقد پرونده مالیاتی در الگوی ۱۰۰ تراکنش دریافتی در ماه به ارزش دست‌کم ۳۵ میلیون تومان و در اجرای تبصره (۳) ماده (۸) آئین‌نامه اجرائی ماده (۱۴) الحاقی قانون مبارزه با پولشویی، ارائه خدمات کارت به کارت بیش از ۱۰ میلیارد ریال یا ۲۰۰ تراکنش دریافتی در ماه به اشخاص حقیقی فاقد پرونده مالیاتی در همه کارت‌های بانکی متصل به کد ملی اشخاص مذکور ممنوع است.
خانی در این نامه ادامه داد: بدیهی است محدودیت فوق شامل سایر ابزارهای پرداخت و انتقال وجه نشده و با دریافت داده‌های متقن و دقیق‌تر، امکان بازنگری و تسری آن به سایر گروه‌های جمعیتی و ابزارهای پرداخت وجود خواهد داشت.