جوجهریزی مرغ گوشتی در کشور رکورد زد
معاون وزیر جهاد کشاورزی گفت: رکورد جوجهریزی در کشور شکسته شده است و در آستانه 150 میلیون قطعه هستیم اما افزایش قیمت گوشت قرمز تقاضا برای مرغ را بالابرده است.
به گزارش تسنیم، «احمد خانی نوذری» معاون توسعه بازرگانی وزیر جهاد کشاورزی در همایش ملی بازرسی نظارت و کنترل بازار اظهار، داشت: یکپارچهسازی بازرسی میان وزارتخانه و دستگاهها باعث تمرکز در بازرسیها در بازار میشود. وی با اشاره به مشکلاتی که وزارت جهاد کشاورزی برای تنظیم بازار دارد، افزود: ابزارهایی که برای کنترل بازار نیاز بوده در وزارت جهاد کشاورزی قرار نگرفت و به خاطر همین هم بود که دولتها به دنبال تشکیل وزارت بازرگانی هستند.
معاون توسعه بازرگانی وزیر جهاد کشاورزی، افزود: براساس هماهنگیهای انجام شده، مسئولیت نظارت بر بازار در حوزه خرد کشاورزی و فروش در اختیار وزارت صمت و در حوزه زنجیره تامین در اختیار وزارت جهاد کشاورزی است. وی با بیان اینکه خوراک مورد نیاز مرغداران نیز تامین شده است و اکنون مشکلی در این خصوص نداریم، گفت: رکورد جوجهریزی در کشور شکسته شده است و در آستانه 150 میلیون قطعه هستیم اما افزایش قیمت گوشت قرمز تقاضا برای مرغ را بالا برده است.
خانی با اشاره به برنامهریزی برای تخصیص ترکیبی ارز کالاهای اساسی در سال آینده، ادامه داد: برای عید تا عید برنامهریزی لازم انجام شده و از نظر حجم عرضه مشکلی نداریم. عمده اقلام کالاهای کشاورزی با ارز ترجیحی به کشور وارد و قیمتگذاری بر روی آنها انجام میشود.
وی با اشاره به افزایش قیمت جهانی کالاهای اساسی در جهان، تصریح کرد: این اتفاقات برنامهریزیهای انجام شده را به هم میریزد و باعث اصلاح قیمت کالاها میشود؛ با همکاری بانک مرکزی به دنبال کنترل این نوسانها در دولت هستیم تا به بازار تسری پیدا نکند.
معاون وزیر جهاد کشاورزی گفت: برای ماه رمضان و عید امسال هم اقدامات لازم برای ذخیرهسازی خرما در کنار سیب و پرتقال انجام شده تا در طرح عید تا عید مورد استفاده شود.
کاهش قیمت برخی صیفیجات
همه ساله این مشکل وجود دارد که اقلام صیفی از کشاورزان به قیمت پایین خریداری و در کلانشهرها به چند برابر قیمت فروخته میشود.
در همین رابطه «مسعود اسدی» قائممقام مجمع ملی کشاورزان کشور، اظهار داشت: در اتفاقی بیسابقه قیمت برخی صیفیجات و سبزیجات در کشور کاهش زیادی داشته است به طوری که این محصولات بدون برداشت شخم زده میشوند یا برای چرای دام مورد استفاده قرار میگیرند. وی افزود: در سالهای گذشته نیز برای یکی دو محصول با کاهش قیمت شدیدی در بازار مواجه بودند اما در سال جاری تعداد این محصولات افزایش یافته است.
قائممقام مجمع ملی کشاورزان کشور با اشاره به لزوم اجرای الگوی کشت محصولات کشاورزی، ادامه داد: سیاستگذاری و الگوی کشت مناسب یکی از مهمترین وظایفی است که وزارت جهاد کشاورزی مسئولیت دارد.
وی تصریح کرد: عدم اجرای الگوی کشت خسارات زیادی به محصولات کشاورزی وارد شده است به طوری که خیار گوجه هویج و برخی از سبزیجات دچار بحران قیمتی شده است.
اسدی گفت: قیمتها به گونهای است که هزینه برداشت را نیز جبران نمیکند به طوری که قیمت هویج، خیار، شلغم، لبو و غیره به کمتر از پنج هزارتومان سر زمین رسیده است.