فعال سیاسی نامیدن جانیانی که برای خونریزی و حذف تأسیسات کشور آموزش دیدهاند از عجایب است
سخنگوی قوه قضائیه گفت: فعال سیاسی معرفی کردن جانیانی که سالها برای خونریزی مردم و حذف تاسیسات حساس و زیربنایی کشور آموزش دیدهاند، از عجایب امروز قضائی، رسانهای و سیاسی است.
به گزارش خبرگزاری میزان، مسعود ستایشی در نشست خبری دیروز، در رابطه با احکام صادره برای چند تروریست از سوی دادگاه اظهار داشت: به فراخور اجرای احکام صادره دادگاه علیه چند تروریست فاسد و جنایتکار وابسته به دولت خبیث و نجس صهیونیستی نکاتی را اعلام میدارم: نکته اول اینکه با مطالعه ابعاد مختلف پرونده تروریسمهای وابسته به شبکه مخوف صهیونیستی، تبحر و اقتدار مثال زدنی سربازان گمنام امام زمان (عج) در اشراف اطلاعاتی بر ضربه فنی هوشمندانه بهویژه پشتیبانان اصلی آنان کاملاً مشهود، هویدا و به چشم میآید و لازم است که در این جایگاه ضمن شکرگزاری به درگاه حضرت حق و توجهات حضرت امام زمان (عج) از تلاش سربازان ملت در عرصه تأمین امنیت نیز تقدیر جانانهای صورت گیرد.
ستایشی در توضیح نکته دوم گفت: علیرغم آنکه وابستگیهای عمیق تیم عملیاتی محکومین به گروهک تروریستی تحت اشراف رژیم رو به زوال صهیونیستی کاملاً محرز، مسلم و مستحضر به اسناد غیرقابل خدشه و تردیدناپذیر است، اما سفیدسازی چهره آنان توسط برخی تروریستها رسانهها رسانهای ضد انقلاب، روسیاهی و عمق جنایت پیشگی این تروریست رسانه را نمایان و جلوهگر
میسازد.
وی افزود: فعال سیاسی معرفی کردن جانیانی که سالها بر خونریزی بیشتر مردم و حذف امکانات و تاسیسات پیچیده، حساس و زیربنایی کشور آموزش تخریب، جنایت و خونریزی دیدهاند، از عجایب امروز قضائی، رسانهای و سیاسی است.
سخنگوی قوه قضائیه عنوان کرد: چنانکه اشک تمساح ریختن و فعال عقیدتی معرفی کردن تروریستهای نشاندار گروهک تروریستی داعش از همین جنس خباثتها برای القاسازیهای ناشیانه به افکار عمومی و پوشاندن اهداف جنایتکاران و دشمنان ملت ایران است.
ستایشی گفت: علی رغم روشن بودن ابعاد طراحی خباثتآمیز و موجود اسناد و دلایل متقن و مکفی از جمله اعترافات محکومان، اما قوه عدلیه نهایت دقت حقوقی و قانونی را در مراحل مختلف دادرسی از مرحله بدوی تا مرحله رسیدگی به
فرجامخواهی، فرجام خواهان نسبت به دادنامه در دیوان عالی کشور، حضور وکیل مدافع و سایر تشریفات و مقررات حقوقی و قانونی را و همچنین برخورداری از آنها را برای افراد مورد بحث رعایت کرده و توجه ویژه داشته است.
دعوت از رائفی پور
وی در توضیح سؤال خبرنگاری در مورد پیگیری و احضار علی اکبر رائفیپور گفت: رائفیپور نسبت به نکات مطرح کرده از ناحیه دادسرای انقلاب تهران دعوت شد و از وی نسبت به آن مسائل مطالبه اسناد و مدارک صورت گرفت و اسناد از وی اخذ شد و مقام قضائی در حال بررسی اسناد و مدارک است و چنانچه به تصمیم برسد ما در حدود قانون اطلاعرسانی خواهیم کرد.
رصد فعالیت
عناصر برهم زننده حوزههای انتخاباتی
سخنگوی قوه قضائیه در پاسخ به این سؤال که برخورد دستگاه قضا با افرادی که در روند برگزاری انتخابات اخلال ایجاد کنند به چه صورت خواهد بود؟، با اشاره به مواد ۸۲ و ۸۳ قانون انتخابات مجلس اظهارداشت: بحث اخلال و برهم زدن انتخابات و سخنرانیهای قانونی که مطابق قانون انتخابات برای هر داوطلبی اختصاص داده شده و تعرض به ستاد انتخاباتی نامزدها مورد توجه قانونگذار قرار گرفته است و اگر هرگونه اخلالی در فرآیند انتخابات نیز صورت گیرد، دیده شده است و این اقدامات هم به گونهای باشد که روال برگزاری انتخابات را دچار خدشه کند، این موارد که دارای وصف مجرمانه است و در صورت احراز و انتصاب آن به افراد و یا فردی، خروجیاش اعمال مجازات بازدارنده و قانونی است و متهمان متناسب با اقداماتی که مرتکب شدند مجازات میبینند.
ستایشی با اشاره به راهبرد اصلی قوه قضائیه در این رابطه گفت: راهبرد ما توجیه، ارشاد، هشدار، تشریح و توضیح قانون است. جنبه قانونی، نافی مسئولیت نیست، اما وظیفه خود میدانیم قانون را تشریح، جرایم را تبیین کرده و مجازاتهایی که تعیین شده را تشریح کنیم و در صورت بروز جرایم، پرونده متضمن گزارش جهت رسیدگی و اتخاذ تصمیم به دادسرای عمومی و انقلاب و دادگاه کیفری۲ است و حسب مورد نیز برخی پروندهها به دادگاه تجدید نظر ارسال میشود.
وی تاکید کرد: بر اساس برنامهریزی دقیقی که در انتخابات صورت گرفته و باتوجه به حساسیت انتخابات برای ما، ستادهای مرکزی پیشگیری و رسیدگی به جرایم تخلفات در ستاد مرکزی، استانها و شهرستانها تشکیل شده است. شعب ویژه در دادسرا و دادگاهها برای رسیدگی به جرایم و تخلفات نیز تشکیل شده تا کار به صورت تخصصی دنبال شود و حقی از کسی ضایع نشود.
سخنگوی دستگاه قضا عنوان کرد: تمرکز قوه قضائیه بر اطلاعرسانی و آموزش مؤثر در حوزه انتخابات است. در قانون اخیر انتخابات به حوزه ضابطان نیز توجه شده است. افرادی واجد شرایط از طرف شورای نگهبان معرفی میشود یعنی از طرف هیئت مرکزی و استانی و سپس این افراد پس از آموزش و بررسیهای لازم از طریق دادستان حوزه قضائی، این افراد از ابتدا تا انتهای انتخابات فعالیت پیدا میکنند.
ستایشی تاکید کرد: فعالیت عناصر برهم زننده و یا اخلالکننده در فضای حقیقی و مجازی و بهویژه در حوزههای انتخاباتی حساس رصد میشود. با هرگونه اقدامات برهم زننده روند انتخابات با همکاری نیروهای امنیتی و انتظامی و با هماهنگی مرجع قضائی حسب مورد برخورد بهنگام و برخط و بموقع صورت میگیرد. تمام نگاه ما بر این است که انتخاباتی سالم و امن و پرشور و با مشارکت حداکثری باشد.
صدور اعلان قرمز برای متهمان پرونده منافقین
وی در پاسخ به سؤالی در مورد پیگیری بینالمللی جنایات منافقین و استرداد آنها گفت: برای متهمان این پرونده اعلان قرمز صادر شده است تا هرجا که شرایط برای دستگیری آنها باشد صورت گیرد. جمهوری اسلامی ایران با حدود ۷۰ کشور قرارداد استرداد مجرمین دارد، از این رو در صورتی که با کشوری قرارداد استرداد مجرمین را داشته باشیم
بر اساس آن باید نسبت به استرداد مجرم اقدام شود.
آخرین وضعیت پرونده بابک زنجانی
سخنگوی دستگاه قضا در پاسخ به سؤالی درباره اینکه نتیجه رسیدگی به پرونده قدیمی بابک زنجانی به کجا رسیده است، گفت: رئیس قوه قضائیه همواره به مراجع قضائی تاکید کردند که باید نهایت اهتمام را در راستای تعیین تکلیف پروندههای مسن را طبق مقررات قانونی داشته باشند.
ستایشی تصریح کرد: ما با محدودیت منابع انسانی و خصوصا نیروهای تخصصی مواجه هستیم. تمام تلاش مان این است که با همه محدودیتها در کمترین زمان پروندهها را تعیین تکلیف کنیم. یکی از مشکلات ما پروندههای قدیمی و رسوبی است.
وی درباره پرونده بابک زنجانی بیان داشت: پرونده این شخص رسیدگی شده است. این فرد به علت اخلال در نظام اقتصادی به اعدام و رد مال محکوم شده است و اقداماتی درباره رد مال انجام داده است و اقدامات قوی تری در جهت رد مال در دست انجام است و هرگاه زمان لازم تشخیص داده شود، حکم سلب حیات نیز انجام میشود. دستگاه قضائی با احدی تعارف ندارد و طبق موازین قانونی در همه پروندهها اقدامات صورت میگیرد. بابک زنجانی در حال تحمل کیفر به لحاظ رد مال در بازداشتگاه است.