kayhan.ir

کد خبر: ۲۸۲۲۱۴
تاریخ انتشار : ۰۸ بهمن ۱۴۰۲ - ۲۱:۴۱
امیرعبداللهیان:

به‌زودی عازم پاکستان خواهم شد و آقای احمدیان به عراق سفر خواهد کرد

وزیر امور خارجه گفت: متعاقب اتفاقات اخیر، بنده به زودی عازم پاکستان خواهم شد و آقای احمدیان دبیر شورای عالی امنیت ملی هم عازم عراق می‌شوند.


حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه کشورمان با تاکید بر اینکه امنیت را در دل سیاست همسایگی دیدیم، تصریح کرد: اجازه نمی‌دهیم که دشمنان دوستی، صلح و امنیت منطقه را هدف قرار دهند.
وی گفت: ما شاهد تحرکاتی تروریستی در اقلیم شمال عراق و کشور دوست و برادر پاکستان بودیم و با این دیدگاه که تروریست‌ها امنیت ایران و همسایگان را هدف قرار داده‌اند، نسبت به آنچه در بلوچستان پاکستان و اقلیم کردستان عراق اتفاق افتاد گفت‌وگوهای مثبتی را با مقامات آنها انجام دادیم.
رئیس دستگاه دیپلماسی ادامه داد: بنده به زودی عازم پاکستان خواهم شد و آقای احمدیان دبیر شورای عالی امنیت ملی هم عازم عراق می‌شوند.
همه از امنیت در منطقه غرب آسیا، دریای سرخ
و در جهان سود خواهیم برد
امیرعبداللهیان در ادامه تصریح کرد: در موضوع غزه و فلسطین نیز عمده کنشگران با نگاهی بر چندجانبه‌گرایی موضوع گفت وگوهای سیاسی را مدنظر قرار دادند و این موضوعی است که ایران از ابتدای بحران مطرح کرد که جنگ راه‌حل نیست و می‌تواند باعث افزایش ناامنی شود و در این شرایط همه ما از آن ضرر می‌کنیم.
وزیر امور خارجه با یادآوری اینکه همه از امنیت در منطقه غرب آسیا، دریای سرخ و در جهان سود خواهیم برد، تاکید کرد: با گفت‌وگوهای چندجانبه‌گرایانه همه سود می‌برند و ایران یک کنشگر فعال در این زمینه است‌.
وی  با بیان اینکه  همان‌طور که دبیرکل سازمان ملل متحد در این خصوص گفتند، ۷ اکتبر در خلا رخ نداده است، گفت: ایران نیز به تلاش‌های خود برای حل بحران از طریق سیاسی و در راستای احقاق حقوق ملت فلسطین ادامه می‌دهد.
بررسی تحرکات تروریست‌ها
در نشست سردار پاکپور با امیرعبداللهیان
نشست هم‌اندیشی وزیر امورخارجه جمهوری اسلامی ایران، معاونین، مدیران کل سیاسی وزارت خارجه و فرمانده نیروی زمینی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در موضوع امنیت شمال غرب و جنوب شرق کشور برگزار شد
در این راستا، سردار پاکپور فرمانده نیروی زمینی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به همراه تعدادی از فرماندهان این نیرو در نشست مشترک شورای معاونین و مدیران کل سیاسی وزارت امور خارجه حضور یافتند.
در این نشست مسائل شمال -غرب و جنوب- شرق کشور خصوصاً موضوع تحرکات تروریستی در برخی نقاط مرزی مورد بحث و بررسی قرار گرفت. امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه کشورمان در این نشست ضمن قدردانی از امنیت‌آفرینان نیروهای مسلح کشورمان و اهمیت سیاست همسایگی جمهوری اسلامی ایران، موضوعات مختلف مربوط به هماهنگی‌های دستگاه دیپلماسی و نیروهای مسلح کشورمان را مطرح ساخت. در این نشست فرمانده نیروی زمینی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی تحرکات ضد‌انقلاب و تروریست‌های وابسته به قدرت‌های خارجی را تشریح نمود.
امیرعبداللهیان:
حمایت چشم‌بسته غرب از رژیم صهیونیستی
دستاوردهای حقوق بین‌الملل را به قهقرا برده است
حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه پیش‌از ظهر یکشنبه هشتم بهمن ماه و در هفتمین کنفرانس تاریخ روابط خارجی ایران؛ چندجانبه‌گرایی در تاریخ روابط خارجی ایران در محل مرکز مطالعات سیاسی و بین‌المللی وزارت امور خارجه حضور یافت و به سخنرانی پرداخت.
وزیر خارجه با اشاره به موضوع «چندجانبه‌گرایی» عنوان کرد: اهمیت این مفهوم در عرصه دیپلماسی و سیاست جهانی و ضرورت توسعه آن به‌عنوان یک فرهنگ غالب، ما را بر آن داشت که امسال کنفرانس تاریخ روابط خارجی را با تکیه بر این مفهوم برگزار کنیم و به این پرسش پاسخ دهیم که چندجانبه‌گرایی در تاریخ روابط خارجی ما چه نمود و بروزی داشته است؟
وی افزود: اگر جایگاه استراتژیک و ویژه ایران در نقشه عالم را در ذهن داشته باشیم که اجداد ما را ناگزیر از یک زیست جهانی کرده و آنان را به آگاهی از سازوکارهای فعالیت خارجی (در اشکال ابتدائی آن) و دیپلماسی (در شکل جدید آن) سوق داده است، آن‌گاه این پرسش بسیار مهم است که چنین جایگاه و موقعیتی، چه تصویر و برداشتی را از آنچه امروز آن را «چندجانبه‌گرایی» می‌خوانیم در اندیشه و در عمل آنان صورت داده است؟ به سخن دیگر، سیاستمداران ایرانی در چه زمانی و به چه صورتی به این دیدگاه پخته رسیدند که عمل چندجانبه و شریک کردن دیگران در یک فرآیند و تعریف منفعت‌های مشترک بین طرف‌های گوناگون، می‌تواند یک زندگی امن‌تر و صلح‌آمیزتر را برای آنان تضمین کند و مسیر دسترسی به اهداف را ساده‌تر و کم‌هزینه‌تر گرداند؟
رئیس دستگاه دیپلماسی ادامه داد: به باور من، چندجانبه‌گرایی را باید با این برداشت موسّع و فراگیر نگریست و آن را تنها در حضور در سازمان‌های بین‌المللی –که قاعدتاً عمر بسیار کوتاهی در قیاس با کشورهایی با تمدن‌های کهن و ریشه‌دار و نظام‌های سیاسی باستانی همچون کشور ما دارند- خلاصه نکرد بلکه باید آن را یک سازوکار برای حل و فصل منازعات و مشکلات در زمانی بسیار پیش‌تر از اینکه نظام جهانی پس از یک دوره جنگ عالمگیر بدان روی آورد، دانست.
وی خاطرنشان کرد: با همین برداشت است که من نمودهای عمل چندجانبه در تاریخ روابط خارجی ایران را بسیار پیش‌تر از قرن نوزدهم میلادی می‌بینم و مثلاً تکاپوهای دیپلماتیک دولت ایلخانی –به مثابه نخستین دولتی که مستقل از نظام سیاسی-اداری دستگاه خلفا در ایران پایه‌گذاری شد- برای شکل دادن به یک اتحادیه چندجانبه علیه دولت مملوکی را نیز در چارچوب مفهوم چندجانبه‌گرایی تعریف و تحلیل می‌کنم. آنها توانستند یک مسئله و دغدغه واحد بین دولت‌های مستقل از هم را تشخیص داده و با همسو گردانیدن دایره منافع سیاسی- اقتصادی- امنیتی در جهت ایجاد یک سازوکار چندجانبه گام بردارند.
امیرعبداللهیان عنوان کرد: سیاستمداران صفوی هم سعی کردند از ابزار چندجانبه‌گرایی برای حل مشکل خود با عثمانی استفاده کنند. روابط ایران و عثمانی در این دوره روابط پیچیده‌ای بود و امروز که به آن می‌نگریم ردپای مسائل گوناگون اعم از تغییر قطب‌ها، بازیگران و عملکردهای سیاسی در اروپا، آسیای مرکزی و حتی خلیج‌فارس را در صورت‌بندی آن شرایط خاص مؤثر می‌دانیم.
امیرعبداللهیان ادامه داد: پیشینیان ما در عصر صفوی با زیرکی و هوشیاری درصدد بودند در کنار بازیگری در عرصه دوجانبه با عثمانی (اعم از نبرد و مذاکره) این شرایط پیچیده را با سهیم کردن دیگرانی در این فرآیند مدیریت کنند و بنابراین سعی کردند مسئله را با دیدی بزرگ‌تر که منافع گروه بیشتری از بازیگران را در دل خود داشته باشد تعریف کنند. آنچه منابع از نامه‌نگاری‌های متعدد و رفت و آمد هیئت‌های فراوان دیپلماتیک میان ایران و اروپا در عصر صفوی نوشته‌اند، به باور من نمودی دیگر از چندجانبه‌گرایی در تاریخ روابط خارجی ایران است. 
وی افزود: سپس چون به عصر چندجانبه‌گرایی و تشریک مساعی جهانی در قالب سازمان‌های بین‌المللی می‌رسیم، به باور من همین تجربه قرن‌ها بود که سیاستمداران ایرانی را به بازیگری فعالانه و مبتکرانه در سازمان‌های بین‌المللی جدید فراخواند. چندجانبه‌گرایی در ذات و در دل کنش دیپلماتیک در تاریخ ایران جای داشته است و از همین روست که چون به کارنامه پیشینیان خود در سازمان‌های جدید می‌نگریم، تلاش هوشمندانه آنان برای استفاده از این سازوکار جدید برای حل مشکلات و بحران‌ها را مشاهده می‌کنیم.
رئیس دستگاه دیپلماسی ادامه داد: آنچه برای من در مطالعه این کارنامه تأمل‌برانگیز است، عنصری است که آن را «حضور منتقدانه» می‌نامم و مرادم از این اصطلاح حضور و بازیگری در ساختار سازمان‌های بین‌المللی و در عین حال آشکار ساختن روند تبدیل این سازمان‌ها به چیزی علیه خود است. به زعم من، آنچه که هیئت ایرانی را از حضور در مذاکرات صلح پس از جنگ جهانی اول بازداشت و آنان را ناگزیر کرد که خسارت‌هایی را که از جنگ متحمل شده بودند، در بیانیه‌ای در حاشیه کنفرانس صلح مطرح سازند، همان عنصری است که نخست‌وزیر وقت ایران را بر آن داشت که در جلسه شورای امنیت و در زمانی که رهبری خواست ملی ایرانیان برای مدیریت بر منابع سرزمینی خود را برعهده گرفته بود، اذعان کند که شورای امنیت در اساس خود برای دادن کرسی‌های مساوی به تمامی دولت‌های کوچک و بزرگ بنا شده است و اگر قدرت‌های بزرگ به اصول آن احترام نگذارند، حقوق ملت‌ها ضایع خواهد شد.
به گزارش فارس، امیرعبداللهیان گفت: شوربختانه این پیش‌بینی در موارد فراوانی به تحقق پیوسته است و دغدغه امروزین جامعه جهانی نیز هست. بنابراین مجموعه آن تجربه‌ها، بازیگری‌ها، انتقادات و ابتکارات همگی برای عمل کنونی ما در حوزه دیپلماسی بین‌المللی و چندجانبه ارزشمند و مهم است.
تاکید امیرعبداللهیان بر لزوم پایبندی دولت سوئد
به تعهدات کنوانسیون وین در پی تجمع غیرقانونی
تعدادی از معاندان مقابل سفارت ایران در استکهلم
 به دنبال تجمع غیرقانونی تعداد معدودی از معاندان مقابل سفارت جمهوری اسلامی ایران در استکهلم و متعاقب آن حمله صورت گرفته به یکی از کارمندان سفارت ایران در استکهلم پایتخت سوئد، حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه در گفت وگوی تلفنی با محمد احمدی کاردار موقت سفارت کشورمان در سوئد، آخرین وضعیت را مورد بررسی قرارداد.
محمد احمدی در این گفت وگوی تلفنی در تشریح شرایط اظهار داشت: به محض وقوع این اقدام غیرقانونی، مراتب اعتراض شدید جمهوری اسلامی ایران، در تهران و استکهلم، با تاکید بر ضرورت شناسایی و مجازات عاملین به طرف سوئدی منتقل گردید. مقامات سوئدی در ملاقات‌ها و تماس‌های تلفنی از جمله تماس تلفنی رئیس دپارتمان (معاون) امور جهانی و مدیرکل تشریفات وزارت خارجه، ضمن عذرخواهی، بر پایبندی سوئد در قبال حفظ و تامین امنیت سفارت و کارکنان آن وفق کنوانسیون حقوق دیپلماتیک وین تاکید کردند. در این ارتباط و با همکاری پلیس سوئد ۵ نفر از مهاجمین بازداشت شدند. این موضوع تا محکومیت عاملین حمله همچنان در دست پیگیری خواهد بود.
امیرعبداللهیان نیز در این تماس تلفنی ضمن گفت وگو با کارمند سفارت که مورد حمله واقع شده، برای وی سلامتی عاجل مسئلت کرد.
وزیر امور خارجه همچنین بر لزوم پایبندی دولت سوئد به تعهدات ذیل کنوانسیون وین تاکید کرد.
امیرعبداللهیان با اشاره به پرتاب همزمان سه ماهواره ایرانی: دستاوردهای جوانان نخبه ایرانی
ظرفیت بزرگی برای همکاری‌ با کشورهای دوست است
خبر دیگر اینکه، حسین امیرعبداللهیان با اشاره به پرتاب همزمان سه ماهواره ایرانی، در صفحه شخصی خود در فضای مجازی نوشت: «پرتاب موفقیت‌آمیز ماهواره‌های مهدا، کیهان۲ و‌ هاتف۱ توسط ماهواره‌بر سیمرغ و همچنین ماهواره ثریا توسط ماهواره‌بر قائم۱۰۰ را به ملت بزرگ ایران و همه متخصصان و دانشمندان دست‌اندرکار این عرصه در سازمان فضائی ایران، وزارت دفاع و سپاه‌ پاسداران انقلاب اسلامی تبریک می‌گویم.»
وی گفت: «دستاوردهای پرشمار جوانان نخبه ایرانی ظرفیت بزرگی برای توسعه دیپلماسی علمی و همکاری‌های فناورانه با کشورهای دوست است.»