نه بزرگ اتاق بازرگانی به گردنکشی علیه قانون
به گزارش خبرگزاری تسنیم، صمد حسنزاده؛ مدیرعامل گروه صنعتی کاشی تبریز و نایبرئیس سوم اتاق با 208 رای هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی به عنوان رئیس جدید اتاق ایران انتخاب شد.
پس از برکناری حسین سلاحورزی از ریاست اتاق بازرگانی، انتخابات جدید این نهاد دیروز برگزار شد. حسین سلاحورزی از اعضای اتاق خواسته بود برای حمایت از وی به «فرجالله معماری» رای بدهند اما اعضای اتاق این بار هم سلاحورزی را با یک «نه» بزرگ همراهی کردند و به فردی که او حمایت کرده بود رای ندادند. سلاحورزی در 28 خرداد امسال در حالی که از سوی وزارت اطلاعات رد صلاحیت شده بود بهصورت غیرقانونی در انتخابات ریاست اتاق شرکت کرد و به عنوان رئیس انتخاب شد.
این مسئله اما با اعتراض برخی اعضای اتاق، مسئولان و رسانهها مواجه شد و با اینکه استعلام از وزارت اطلاعات هم بر رد صلاحیت او تاکید داشت اما بر صندلی ریاست تکیه زد و گردنکشی علیه قانون را آغاز کرد. کار به جایی رسید که پس از ابطال انتخابات اتاق و برکناری از سوی شورای عالی نظارت، باز هم به گردنکشی علیه قانون و نپذیرفتن اقدامات قانونی ادامه داد.
نه به گردنکشی یک پادو
سلاحورزی و حامیانش در حالیکه تلاش میکردند که انتخابات اتاق بازرگانی برگزار نشود به قوه قضائیه هم شکایت کردند اما در دادگاه رد شد. از طرفی انجمن نظارت بر انتخابات اتاق هم بر برگزاری آن در موعد اعلام شده (یکم بهمن ماه) تاکید کرد و بالاخره دیروز انتخابات برگزار و فرد مورد حمایت سلاحورزی رای نیاورد تا اتاق یک نه بزرگ به گردنکشیهای سلاحورزی و حامیانش در درون و بیرون اتاق داده باشد.
حسین مرعشی؛ دبیرکل حزب کارگزاران سازندگی که با رانت نسبت سببی با هاشمی رفسنجانی وارد عرصه سیاست شده، چندی قبل در برنامه زنده تلویزیونی ادعا کرد که من به اندازه چندین نماینده مجلس و وزیر قدرت دارم و اگر سلاحورزی را بردارید به راحتی یک نفر دیگر را جایگزین میکنیم. اما اتاق بازرگانی با رای ندادن به گزینه سلاحورزی و مرعشی نشان داد که دوران قدرتنماییهای از این جنس پایان یافته است.
برخی اعضای اتاق بازرگانی گفتند که اگر سلاحورزی از معماری حمایت نکرده بود احتمال انتخاب او بیشتر میشد. حسنزاده؛ رئیس جدید اتاق بازرگانی اعلام کرده در دوره او رابطه اتاق با دولت ترمیم خواهد شد. با اینحال سال 1402 را باید سال سوخته و از دست رفته اتاق بازرگانی دانست که مسبب آن گردنکشی سلاحورزی و حامیانش در برابر قانون است.
او سال گذشته با کسانی که با اصل نظام جمهوری اسلامی به دشمنی برخاسته و با اغتشاشات، قصد براندازی داشتند همراهی کرده بود. مسئلهای که هیچ نظام حاکمیتی ولو دموکرات در جهان آنرا قبول نمیکند چرا که ماهیت براندازی با اعتراض به یک جناح یا حاکمیت، تفاوت اساسی دارد. این در حالی است که تجار در همه جای جهان، به تجارت مشغول هستند و معمولا وارد مسائل سیاسی نمیشوند چه برسد به براندازی.
فصل جدید فعالیت اتاق بازرگانی
گفتنی است، انتخابات مجدد ریاست اتاق بازرگانی ایران صبح دیروز، یکشنبه، با حضور نامزدهای تأیید صلاحیتشده بهشرح محمدرضا بهرامن، محسن بهرامی ارضاقدس، محمود تولائی، محمود تهیدست، حسین پیرمؤذن، صمد حسنزاده، حمیدرضا صالحی سلمی، امیرعادل طاهرخانی، علیاکبر عبدالملکی، احد عظیمزاده، علی فرشادپور، قدیر قیافه، قاسم کریمی، خورشید گزدرازی، فرجالله معماری، سیدمصطفی موسوی، عبدالله مهاجر دارابی و جعفر نیکزاد برگزار شد.
جعفر فرجی؛ نماینده دولت در اتاق بازرگانی تهران درباره برخی شبهات که درخصوص حمایت یا عدم حمایت دولت از برخی نامزدها مطرح میشود، با صراحت اعلام کرد: دولت نفیاً و اثباتاً نظری روی کاندیداها ندارد و همه کاندیداها الحمدلله چهرههای خوب و برجسته و واجد ویژگیهای مثبت زیادی هستند. قطعاً در صورت رأیآوری هر بزرگواری، دولت با قوت با رئیس جدید اتاق بازرگانی همکاری خواهد نمود.