بهانههای همیشگی برای افزایش قیمت گوشت
رئیس هیئتمدیره انجمن صنفی گاوداران گفت: کمبودی در دام زنده نداریم و علت افزایش قیمت گوشت در بازار افزایش قیمت نهادهها، فاصله زیاد بین تولید و مصرف و حضور واسطهها است.
به گزارش ایسنا، بر اساس آخرین گزارشهای مرکز آمار ایران در پاییز امسال تعداد ٣٤٩ هزار رأس گوساله در دامداریهای کشور متولد شد که نسبت به مدت مشابه سال گذشته ٢٢ درصد افزایش داشته است. همچنین تعداد گاو و گوساله پروار شده در پاییز سالجاری ٤٦٢ هزار رأس برآورد شد که نسبت به مدت مشابه سال قبل پنج درصد افزایش یافته است.
سید احمد مقدسی؛ رئیس هیئتمدیره انجمن صنفی گاوداران در پاسخ به این سؤال که آیا افزایش ۲۲ درصدی تولید گوساله در پاییز امسال منجر به کاهش قیمت دام و گوشت در کشور خواهد شد یا خیر؟ تصریح کرد: کمبودی در دام سنگین نداریم که افزایش تولید، آن را جبران کند و افزایش قیمت دام و گوشت نیز به میزان تولید ارتباطی ندارد. یعنی کمبود دام منجر به افزایش قیمت نشده است. از طرفی فصل زایش گاو نیز در پاییز بوده و این امری طبیعی
است.
وی علت افزایش قیمت دام و گوشت را بالا بودن قیمت نهادههای دامی و حضور واسطهها عنوان کرد و افزود: قیمت جهانی نهادهها بالا رفته است. قیمت ذرت علوفهای، کنجاله سویا و یونجه افزایش یافته و ۷۰ درصد قیمت تمام شده شیر و گوشت نیز مربوط به نهادهها است. چون نمیتوانیم تاثیری در قیمتهای جهانی داشته باشیم در نتیجه دولت باید با دامداران همراهی کند. از طرفی فاصله بین تولید تا مصرف بسیار زیاد است و واسطهها در این بین قیمتها را افزایش
میدهند.
رئیس هیئتمدیره انجمن صنفی گاوداران اضافه کرد: هر کیلوگرم دام زنده سنگین برای دامداران ۲۲۰ هزار تومان است و در نتیجه گوشت گوساله نباید بیش از ۴۹۰ تا ۵۰۰ هزار تومان به دست مصرفکننده برسد.
واردات دام زنده از ارمنستان؛ هفته آینده
همچنین به گزارش تسنیم، بر اساس توافق انجام شده میان ایران و ارمنستان، دام سبک و سنگین از ارمنستان در ازای صادرات محصولات تولیدی سازمان اقتصادی کوثر وارد میشود.
در دیدار ناصرفخاری؛ مدیرعامل سازمان اقتصادی کوثر با «آرسن آواکیان»؛ سفیر کشور ارمنستان، توافق بر سر صادرات کالاهای تولید شرکتهای وابسته به این سازمان و واردات دام سبک و سنگین انجام شد. البته روند اجرای مفاد تفاهمات از هفته آینده اجرائی میشود. واردات دام زنده در راستای تنظیم بازار گوشت قرمز است.
گفتنی است، یکی از دلایل افزایش مستمر قیمت مواد غذایی کشور در دهههای اخیر، برتری نگاه تجاری بر نگرش تامین غذای مردم بوده که برخی مسئولان هم سرایت کرده است. اگر این نگرش تغییر کند به تبع آن، امر سیاستگذاری تا اجرا در مسئله تامین و توزیع مواد غذایی، به طرف متناسب سازی با درآمد اقشار کم درآمد خواهد رفت و از ایجاد شکاف طبقاتی در بحث غذا جلوگیری خواهد شد اما اکنون، نگرش ثروت اندوزی از غذا حاکم است. این نگرش باید به طرف تولید و توزیع کالاهای رفاهی و لوکس هدایت شود و تولید و تامین غذا را میتوان از مسیرهایی همچون احیای جهادسازندگی برای امر تولید و استفاده از تعاونیها برای توزیع پیگیری
کرد.