کد خبر: ۲۸۰۹۶۸
تاریخ انتشار : ۱۹ دی ۱۴۰۲ - ۲۱:۳۰
رئیس ‌کل بیمه مرکزی:

بیمه‌نامه کمتر از یک‌ سال برای موتورسیکلت ممنوع شده است

 

رئیس‌ کل بیمه مرکزی با بیان اینکه 90 درصد موتورسیکلت‌ها بدون بیمه شخص ثالث تردد می‌کنند، گفت: ارائه بیمه‌نامه کمتر از یک سال برای موتورسیکلت‌های صفر کیلومتر ممنوع شده است.
«علی استاد‌هاشمی» در گفت‌وگو با خبرگزاری فارس،‌ درباره وضعیت بیمه شخص ثالث وسایل‌نقلیه ‌‌اعلام کرد: طبق آمارهای استخراج شده از سامانه سنهاب بیمه مرکزی در حال حاضر حدود 25 میلیون بیمه‌نامه شخص ثالث انواع وسایل نقلیه موتوری زمینی وجود دارد. از طرفی تعداد کل وسایل نقلیه کشور بیش از 38 میلیون دستگاه تخمین زده می‌شود. بنابر‌این می‌توان نتیجه گرفت که در حال حاضر حداقل 13 میلیون دستگاه انواع وسایل‌نقلیه یعنی حدود 34 درصد از کل خودروهای کشور بدون بیمه نامه شخص ثالث در حال تردد هستند. بیشترین سهم خودروهای بدون بیمه‌نامه هم با بیش از 86 درصد مربوط به موتورسیکلت‌ها است.
او در برابر این پرسش که چه تسهیلاتی برای خرید بیمه‌نامه شخص ثالث موتورسیکلت سواران در نظر گرفته‌اید؟ اظهار داشت: بیمه مرکزی از طریق شورای عالی بیمه با هدف ایجاد پوشش همگانی بیمه شخص ثالث دارندگان موتورسیکلت که عموما از اقشار کم برخوردار جامعه هستند پیشنهاد تخفیف 20 درصدی برای صدور یکساله بیمه‌نامه شخص ثالث موتورسیکلت‌های صفر کیلومتر را تصویب کرد و جهت تایید نهائی به هیئت دولت ارسال شد که امیدواریم مورد تایید قرار بگیرد.
رئیس ‌کل بیمه مرکزی افزود:‌ همچنین بنا به مصوبه مذکور، ارائه بیمه‌نامه کمتر از یک سال برای موتورسیکلت‌های صفر کیلومتر ممنوع شده است. از ابتدای سال جاری تا پایان آذرماه بیش از یک میلیون 790 هزار بیمه نامه شخص ثالث و حوادث راننده برای انواع موتورسیکلت توسط شرکت‌های بیمه صادر شده، ولی در حال حاضر فقط بیمه‌نامه‌های مربوط به تعداد یک میلیون و 300 هزار دستگاه موتورسیکلت معتبر است.
به گفته استاد‌هاشمی‌، بررسی‌ها نشان می‌دهد، تولیدکنندگان موتورسیکلت در کشور که باید طبق قانون، برای انجام شماره‌گذاری پلاک انتظامی توسط پلیس، موتورسیکلت‌های صفر کیلومتر را بیمه کنند بیمه‌نامه شخص ثالث و حوادث راننده را به صورت کوتاه مدت خریداری می‌کنند. لذا عملا بسیاری از این بیمه‌نامه‌ها در حال حاضر منقضی شده و فاقد اعتبار است.