دبیر انجمن تولیدکنندگان جوجه یکروزه خبر داد
افزایش جوجهریزی ماهانه به 150 میلیون قطعه در 3 ماه پایانی سال
دبیر انجمن تولیدکنندگان جوجه یکروزه گفت: جوجهریزی در ماههای اخیر افزایش یافته به طوری که برای سه ماه پایانی سال به ۱۵۰ میلیون قطعه رسیده است.
«محمدرضا صدیقپور» در گفتوگو با ایرنا درباره وضعیت جوجهریزی اظهار داشت: با توجه به هزینههای تمام شده تولید، این صنعت مرغداری شرایط سختی را سپری میکند اما با تغییر در سیاست اخیر وزارت جهاد کشاورزی و دولت در امر بازسازی، پتانسیل جوجهریزی واحدهای مرغ مادر درخصوص واردات مرغ اجداد و جوجه مادری بهعنوان پایه تولید مرغ کشور، اقدام مؤثری صورت گرفته است.
وی افزود: تا به ثمر رسیدن این تولید پایه با برنامهریزی همزمان در جهت افزایش با اولویت تولید داخل، تامین کسری تخممرغ نطفهدار و جوجه گوشتی از محل واردات، تولید جوجه یکروزه افزایش چشمگیری پیدا کرده است.
دبیر انجمن تولیدکنندگان جوجه یکروزه کشور با بیان اینکه تولید جوجه یکروزه از محل تولید داخل افزایش بینظیری داشته و کسری تولید با واردات ادامه خواهد داشت، اظهار داشت: اقدامات صورت گرفته باعث شد در آبان ماه ۱۲۶ میلیون قطعه، در آذرماه ۱۴۴ میلیون قطعه و برای دی ماه بالغ بر ۱۵۰ میلیون قطعه جوجهریزی انجام شود. با فرآیند تولید فعلی تلاش داریم ۱۵۰ میلیون قطعه جوجهریزی را برای تامین گوشت مرغ ماههای پایانی سال، ایام نوروز و ماه مبارک رمضان حفظ کنیم.
صدیقپور افزود: سهم واردات در صنعت جوجه یکروزه از کشور ترکیه حداکثر ۱۰ درصد بوده و بیش از ۹۰ درصد جوجه یکروزه مورد نیاز کشور برای صنعت مرغ گوشتی از محل تولید داخل تامین میشود که با برنامهریزی صورت گرفته در وزارت جهاد کشاورزی از ماههای ابتدائی سال آتی نهتنها از واردات جوجه بینیاز خواهیم شد بلکه صادرکننده تخم مرغ نطفهدار و جوجه یکروزه خواهیم بود.
او ادامه داد واردات با ارز ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومانی یعنی ارز کالاهای اساسی توسط بخش خصوصی انجام شده و دستگاههای دولتی بر این فرآیند نظارت دارند که امیدواریم بهزودی بازار این محصول تعدیل شود.
افزایش بیرویه قیمت جوجه یکروزه
دبیر انجمن تولیدکنندگان جوجه یکروزه تاکید کرد: به دلیل افزایش تولید جوجه یکروزه، فراوانی در سطح واحدهای مرغ گوشتی نیز افزایش یافته و با توجه به تامین نهاده ذرت و کنجاله سویا به وفور، کمبودی در زمینه تولید و پرورش جوجه یکروزه گوشتی بهویژه تامین مرغ گوشتی در ماههای پایانی سال نداریم.
صدیق پور درباره قیمت جوجه یکروزه گوشتی، گفت: طی بررسی کارشناسی و پیشنهاد به تشکل مربوطه و وزارت جهاد کشاورزی مقرر شد قیمت هر قطعه جوجه یکروزه با نوسان
۲۰ درصدی بر اساس نژادها و سنین مختلف به طور متوسط ۲۰ هزار تومان به دست تولیدکنندگان مرغ گوشتی برسد اما به دلیل افزایش تقاضا طی ماههای اخیر این رقم گاهی به ۲۷ تا ۲۸ هزار تومان نیز رسیده که مورد تایید انجمن تولیدکنندگان جوجه یکروزه نیست.
او با بیان اینکه جوجه یکروزه قیمت مصوب ندارد، تصریح کرد: افزایش قیمت جوجه یکروزه ناشی از افزایش هزینههای تولید، افزایش ۳۰ درصدی قیمت کنجاله سویا، تغییر ارز داروها و واکسنها از تالار اول به تالار دوم و هزینه حملونقل است.