کد خبر: ۲۸۰۰۵
تاریخ انتشار : ۰۵ آبان ۱۳۹۳ - ۲۱:۴۲
در واکنش به تحريم‌هاي غرب

روسيه پروژه انتقال گاز به انگليس را متوقف کرد

با افزايش تحريم‌هاي غرب عليه روسيه، شرکت روسي «گازپروم» پروژه ساخت خط لوله انتقال گاز به انگليس را متوقف کرد.

به گزارش فارس، در ماه‌هاي اخير و بر سر مسئله اوکراين، اختلافاتي ميان مقامات روس و غرب ايجاد و شدت گرفت که طي آن آمريکا و ديگر متحدان غربي‌اش به تصويب تحريم‌هايي عليه روسيه اقدام کردند؛ اين تحريم‌ها به اختلافات دوطرف به شدت دامن زده است.
به نوشته روزنامه «تايمز» انگليس، با تشديد اين تحريم‌هاي ضدروسي و بدتر شدن روابط غرب و مسکو، شرکت دولتي «گازپروم» روسيه نيز در يک اقدامي تلافي‌جويانه ساخت خط لوله انتقال گاز به انگليس جهت صادرات گاز روسيه به اين کشور را متوقف کرد.
«گاز پروم» که يکي از بزرگ‌ترين شرکت‌هاي دنيا در زمينه نفت و گاز و در تملک روسيه است دوسال پيش با مسئولان انگليسي براي مشارکت اين کشور در پروژه «نورد استريم» مذاکره کرده بود.
پروژه يا همان خط لوله «نورد استريم» اين امکان را به انگليس مي‌دهد تا گاز موردنياز خود را به طور مستقيم و بدون عبور از کشورهاي لهستان و اوکراين و... وارد کند.
مقامات «گازپروم» دوسال پيش درحال گفت‌وگو براي مرتبط کردن شبکه گاز انگليس با خط لوله‌گازي «نورد استريم» بودند تا انگليس کمبود عرضه داخلي گاز خود را به دليل افت ذخاير درياي شمال جبران کند.
برخي از کارشناسان از تشديد اختلافات بين روسيه و غرب به عنوان جنگ سرد جديد در روابط بين‌الملل ياد مي‌کنند.