kayhan.ir

کد خبر: ۲۷۸۵۵۴
تاریخ انتشار : ۱۲ آذر ۱۴۰۲ - ۲۲:۴۳

گزارش پنتاگون از نفوذ براندازان در ارتش آمریکا

 
اطلاعات گزارش سالانه پنتاگون فاش می‌کند که «افراط‌گرایی» و نفوذ براندازان در سلسله مراتب نظامی به یک «یک روند نگران‌کننده» برای پنتاگون تبدیل شده است.
در حالی که آمریکا طی دو دهه گذشته در منطقه غرب آمریکا، با ادعای مقابله با تروریست‌ها جهت تامین امنیت خود می‌جنگید «تروریسم داخلی» در حال تبدیل شدن به بزرگ‌ترین منبع تهدید امنیت این کشور بود. در آمریکا منظور از «تروریسم داخلی» گروه‌های نژادپرست و راست افراطی هستند که طی سال‌های اخیر و به خصوص بعد از به قدرت رسیدن ترامپ رشد قارچ‌گونه‌ای در فضای سیاسی و اجتماعی آمریکا داشتند. «بایدن» رئیس‌جمهور آمریکا نیز «تروریسم داخلی» را «مرگبارترین تهدید» برای آمریکا می‌داند. 
بایدن در این‌باره گفته است: «نه داعش و نه القاعده بلکه افراد قائل به برتری نژاد سفیدپوست مرگبارترین تهدید برای آمریکا هستند. این ارزیابی من نیست. ارزیابی جامعه اطلاعاتی آمریکا هم در دولت دونالد ترامپ و هم در دولت من است». «الخاندرو مایورکاس» وزیر امنیت داخلی آمریکا نیز طی اظهاراتی گفته است: «ما به میزان زیادی بر افراط‌گرایی خشن داخلی متمرکز شده‌ایم. این بزرگ‌ترین تهدید و تهدید مرتبط با تروریسم است که ما در آمریکا با آن رو‌به‌رو هستیم. ما تاکنون اقدامات زیادی انجام داده‌ایم و قصد داریم اقدامات بیشتری صورت دهیم». 
گزارش جدید پنتاگون نشان می‌دهد که افراط‌گرایان یا همان تروریست‌های داخلی به سلسله مراتب ارتش نیز نفوذ کرده‌اند. اطلاعات گزارش سالانه پنتاگون فاش می‌کند که «افراط‌گرایی» در سلسله مراتب نظامی همچنان «یک روند نگران‌کننده» برای ارتش ایالات متحده است و این واقعیت که ۷۸ تن از نظامیان آمریکایی مظنون به حمایت از سرنگونی دولت خودشان هستند، آن را ثابت می‌کند. به گزارش ایسنا، این گزارش که به تازگی منتشر شده، همچنین نشان می‌دهد که ۴۴ تن از نیروهای نظامی آمریکا در سال گذشته مظنون به حمایت یا مشارکت در تروریسم بودند. به طور کلی، ۱۸۳ اتهام افراط‌گرایی در تمام شاخه‌های ارتش آمریکا یک افزایش ۲۵درصدی نسبت به سطح سال قبل را نشان می‌دهد.
علاوه‌بر مواردی که گفته می‌شود در آنها نظامیان آمریکایی از «وقوع انقلاب» یا از «تروریسم» حمایت می‌کردند، این مطالعه مواردی از فعالیت باندهای تبهکار، ترویج تبعیض گسترده و حمایت یا مشارکت در خشونت برای دستیابی به اهداف سیاسی را مستند کرده است. پنتاگون از سال ۲۰۲۱، سالی که جو بایدن به عنوان رئیس‌جمهوری آمریکا روی کار آمد و با تهدیدات تروریسم مرتبط با «برترپنداران سفیدپوست» مواجه شد، داده‌های خود در ارتباط با افراط‌گرایی را در اختیار قانونگذاران آمریکایی قرار داده است.
بر اساس این گزارش پنتاگون در سال ۲۰۲۱ و تحت فشار «لوید آستین»، وزیر دفاع آمریکا برای «ریشه‌کن کردن افراط‌گرایی» در ارتش، قوانین جدیدی را تصویب کرد و به سربازان در مورد فعالیت‌های ممنوعه هشدار داد؛ از حمایت از تروریسم گرفته تا «پسندیدن»(لایک کردن) دیدگاه‌های افراطی در رسانه‌های اجتماعی. او همچنین دستور داد تا در طول فرآیند جذب نیرو غربالگری قوی‌تر انجام شده و یک واحد تحقیق برای شناسایی افراط‌گرایان بالقوه در رده نظامیان تشکیل شود.
این اقدامات تا حدی مرتبط به نگرانی‌هایی است که پس از شورش کنگره آمریکا در ژانویه ۲۰۲۱ ایجاد شد و طی آن ده‌ها کهنه‌سرباز آمریکایی و چند تن از نیروهای مشغول به کار در ارتش به هواداری از دونالد ترامپ به سمت این ساختمان قانونگذاری آمریکا یورش بردند. آنها تلاش داشتند تا در روند تأییدیه کنگره در مورد پیروزی جو بایدن در انتخابات ریاست‌جمهوری ۲۰۲۰ اختلال ایجاد کنند. بر اساس این گزارش رئیس پنتاگون در فوریه ۲۰۲۱(بهمن 1399) در یک پیام ویدئویی به نظامی‌ها گفت که افراط‌گرایی از دیرباز یکی از نگرانی‌های ارتش ایالات متحده بوده است. او گفت: «آنچه جدید است، سرعت و فراگیری ایدئولوژی افراطی است که امروزه می‌تواند گسترش یابد، آن هم به لطف رسانه‌های اجتماعی و نگرش تهاجمی، سازمان‌یافته و جسورانه که بسیاری از این گروه‌های نفرت‌پراکن و هواداران آنها اکنون برای جذب و عملیات خود اعمال می‌کنند.»
شکست نظامی در مقابل چین
همزمان با افزایش نگرانی‌ها درباره نفوذ افراط‌گرایان در ارتش آمریکا «پولیتیکو» نیز با استناد بر یک نسخه پیش‌نویس از استراتژی جدید صنعتی دفاع ملی آمریکا گزارش داد، شرکت‌های آمریکایی قادر به تولید سریع سلاح برای پاسخگویی به بازارهای جهانی نبوده و در مقابل چین با شتابی روزافزون به یک «قدرت صنعتی جهانی» تبدیل شده است. به گزارش ایرنا به نقل از پولیتیکو پیش‌نویس گزارش جدید پنتاگون هشدار می‌دهد که صنعت دفاعی آمریکا برای دستیابی به سرعت و کمّیت تولیدات نظامی در رقابت تسلیحاتی از رقبایی مانند چین شکست خورده است.
این گزارش می‌افزاید: اولین استراتژی صنعتی دفاع ملی ایالات متحده، قرار است در هفته‌های آینده توسط ویلیام لاپلانت، معاون وزیر دفاع آمریکا،‌ منتشر شود. این تحلیل گزارشی جامع نسبت به آنچه پنتاگون برای بهره بردن از تخصص شرکت‌های کوچک فناوری، تامین مالی و حمایت از شرکت‌های سنتی لازم دارد را ارائه کرده است. بر اساس نسخه پیش‌نویس این گزارش، پایگاه صنعتی دفاعی ایالات متحده از ظرفیت، توانایی، پاسخ‌دهی یا انعطاف‌پذیری لازم برای برآوردن سریع و کافی طیف کامل نیازهای تولید نظامی برخوردار نیست. این مطالعه می‌گوید: «این ناهماهنگی با توجه به درگیری ایالات متحده در اقیانوس هند و اقیانوس آرام نشان از وجود یک خطر استراتژیک فزاینده برای آمریکا است.»
این گزارش خاطرنشان می‌کند که پس از جنگ سرد، صنعت دفاعی آمریکا با ادغام شرکت‌ها کاهش یافت. این در حالی است که چین ۳۰ سال گذشته را صرف تبدیل شدن به یک «قدرت صنعتی جهانی» در کشتی‌سازی، مواد معدنی حیاتی و میکروالکترونیک کرده است. در این بیانیه آمده است: «صنعت چین نه‌تنها بسیار فراتر از ظرفیت تولیدی ایالات متحده است، بلکه از مجموع تولید متحدان کلیدی اروپایی و آسیایی این کشور نیز فراتر رفته است». این گزارش در انتها با اشاره به حمایت تسلیحاتی واشنگتن از اوکراین و رژیم صهیونیستی، جنگ در اروپا و غزه را موجب آشکار شدن مجموعه متفاوتی از خواسته‌های صنعتی ایالات متحده و نقاط ضعف مربوط به آن دانست.