kayhan.ir

کد خبر: ۲۷۸۲۹۲
تاریخ انتشار : ۰۸ آذر ۱۴۰۲ - ۲۰:۲۸
بیش از 10 روز از پایان دوران 4 ساله داورزنی گذشت

دور شدن از المپیک با تعلل وزارت ورزش روزهای عجیبی که والیبال پشت سر می‌گذارد!

در کنار ابهامات موجود در بحث مدیریت فدراسیون والیبال، وضعیت نیمکت مربیگری تیم ملی این رشته ورزشی نیز مشخص نیست تا جایی که با تعلل وزارت ورزش در تعیین تکلیف فدراسیون بیم آن می‌رود که شانس رسیدن به المپیک 2024 کمتر از گذشته شود.
 
سرویس ورزشی-
 
تغییرات در برخی فدراسیون‌های ورزشی از روز دوشنبه آغاز شد و کیومرث ‌هاشمی به عنوان وزیر ورزش ابتدا رئیس فدراسیون ناشنوایان را به دلیل حواشی ایجاد شده در مسابقات دوومیدانی قهرمانی آسیا برکنار کرد. پس از برکناری تیشه‌گران نوبت به تغییرات در فدراسیون‌های دوومیدانی، انجمن‌های ورزشی و سوارکاری رسید. 
در ادامه این تغییرات دیروز وزیر ورزش علی سلطان‌پور به عنوان سرپرست فدراسیون بولینگ و بیلیارد منصوب کرد. انتظار می‌رفت در این میان وزارت ورزش فکری نیز به حال والیبال به عنوان یکی از رشته‌های پرطرفدار بکند اما تا عصر دیروز و همزمان با نگارش این گزارشی خبری از تعیین سرپرست برای این فدراسیون نبود.
نزدیک به ۱۰ روز از پایان دوره چهار ساله محمدرضا داورزنی در فدراسیون والیبال می‌گذرد و تکلیف فدراسیون هنوز مشخص نیست. پیش از پایان دوره ریاست داورزنی، از سوی فدراسیون والیبال تاریخ مجمع فوق‌العاده برای انتخاب سرپرست اعلام شد اما این موضوع بلافاصله از سوی وزارت ورزش و جوانان تکذیب شد و محمد پولادگر اعلام کرد تاریخی برای برگزاری مجمع فوق‌العاده فدراسیون والیبال صادر نکردند، به این ترتیب این مجمع از سوی فدراسیون لغو و انتخاب سرپرست هم بلاتکلیف ماند. 
در حال حاضر داورزنی دیگر رئیس فدراسیون والیبال نیست، البته او چند روزی است به فدراسیون می‌آید اما حق امضا ندارد و عملاً فدراسیون بدون رئیس و بدون سرپرست اداره می‌شود. حال با این شرایط وزارت ورزش و جوانان هم تکلیف فدراسیون را مشخص نمی‌کند و معلوم نیست با این شرایط چه آینده‌ای در انتظار تیم ملی والیبال ایران است. 
وزارت ورزش سه راه برای تعیین وضعیت فدراسیون والیبال پیش رو دارد، یا اینکه سرپرست انتخاب کند؛ یا مجوز برگزاری مجمع فوق‌العاده را بدهد و داورزنی خودش به عنوان سرپرست مجوز قانونی برای ادامه فعالیتش را داشته باشد. اما نکته جالب اینکه وزارت ورزش هیچیک از این سه کار را انجام نمی‌دهد و این تعلل وزارت‌خانه هم عجیب است. اگر وزارت خانه مخالف تعیین سرپرست از سوی اعضای مجمع است، چرا خودش برای این فدراسیون سرپرست انتخاب نمی‌کند؟ یا اگر موافق انتخاب سرپرست از سوی اعضای مجمع است چرا مجوز آن را صادر نمی‌کند؟ 
تعلل وزارت ورزش برای تعیین تکلیف فدراسیون‌های ورزشی تنها مختص به والیبال ایران نیست و هم اکنون چندین فدراسیون هستند که وضعیت مشابه‌ای دارند و در بلاتکلیفی به سر می‌برند، اما وضعیت والیبال از دیگر رشته‌های ورزشی جداست. در حال حاضر فدراسیون والیبال نه سرپرست دارد و نه رئیس! از همه مهم‌تر اینکه انتخاب سرمربی تیم ملی، صعود به المپیک دو مقوله مهم پیش روی والیبال ایران است و در صورت عدم تعیین تکلیف ریاست فدراسیون، این دو موضوع مهم مغفول می‌ماند. با شرایط فعلی که والیبال ایران دارد صعود به المپیک خیلی بعید به نظر می‌رسد و اگر این شرایط ادامه پیدا کند و وزارت ورزش هر چه سریع‌تر به وضعیت فدراسیون والیبال رسیدگی نکند باید به طور کل قید حضور در المپیک را زد. 
 تکلیف مربیان خارجی چه شد؟ 
در کنار ابهامات موجود در بحث مدیریت فدراسیون والیبال، وضعیت نیمکت مربیگری تیم ملی این رشته ورزشی نیز مشخص نیست. پس از نتایج ضعیفی که تیم ملی والیبال در انتخابی المپیک به دست آورد، جذب مربیان خارجی در دستور کار فدراسیون والیبال قرار گرفت، جلسات متعددی هم برای سپردن نیمکت تیم ملی به مربیان خارجی برگزار و در نهایت فدراسیون والیبال به ۶ گزینه بلیجینی،‌ هاینن، پیاتزا، الکنو، پیمان اکبری و سعید معروف رسید. مذاکرات داورزنی رئیس فدراسیون والیبال با مربیان خارجی در حال انجام بود و مربیان برنامه‌های خود را به فدراسیون داده بودند به عنوان مثال پیاتزا ۵۰ صفحه برنامه برای هدایت تیم ملی والیبال به فدراسیون داده بود اما با پایان دوره چهارساله داورزنی و عدم موافقت وزارت ورزش با برگزاری مجمع فوق‌العاده، تمامی مذاکرات با مربیان خارجی به حالت تعلیق درآمد.
در همان زمان که فدراسیون والیبال به خاطر عدم تصمیم‌گیری وزارت ورزش در بلاتکلیفی قرار گرفته بود، بلیجینی یکی از گزینه‌های فدراسیون برای هدایت تیم ملی مذاکرات خود را با تیم بلغارستان آغاز کرد و هدایت این تیم را پذیرفت. به این ترتیب یکی از اصلی‌ترین گزینه‌های هدایت تیم ملی که فدراسیون هم روی آن حساب ویژه‌ای باز کرده بود، از دست رفت.
دیگر گزینه‌های هدایت تیم ملی والیبال هم «پیاتزا» و «آلکنو» بود که به صورت رسمی هنوز انصراف خود را به فدراسیون والیبال اعلام نکردند چرا که اصلاً فدراسیون رئیسی ندارد که مذاکرات ادامه پیدا کند و آنها هم جواب خود را بدهند اما از گوش و کنار شنیده می‌شود آن‌ها هم با توجه به وضعیت فعلی فدراسیون والیبال از حضور در ایران پشیمان شدند.
‌رقبای والیبال ایران برای المپیکی شدن
تیم ملی والیبال ایران با ۶ شکست و یک برد به کار خود در رقابت‌های انتخابی المپیک پایان داد؛ نتیجه‌ای که دور از انتظار نبود و با توجه به شرایط تیم ملی می‌شد پیش‌بینی کرد توان رقابت با تیم‌هایی چون برزیل، ایتالیا و آلمان را ندارد. در پایان دور مقدماتی لیگ ملت‌های ۲۰۲۴، رنکینگ تیم‌ها مشخص می‌شود. ۶ تیمی که از طریق مسابقات انتخابی المپیک سهمیه را کسب کرده‌اند، کنار می‌روند. فرانسه هم به دلیل میزبانی سهمیه را دارد. پنج سهمیه باقی مانده را از بین تیم‌های برتر باقی‌مانده در رنکینگ انتخاب می‌کنند. البته با توجه به اینکه باید تمام قاره‌ها در المپیک سهمیه داشته باشند و نماینده قاره آفریقا بین تیم‌های برتر رنکینگ نیست، یک سهمیه از پنج سهمیه به بهترین تیم رنکینگ قاره آفریقا تعلق می‌گیرد و ۴ سهمیه باقیمانده به تیم‌های برتر رنکینگ جهانی می‌رسد.
با این حساب تنها شانس باقی مانده برای ایران کسب نتایج خوب در دور مقدماتی لیگ ملت‌های ۲۰۲۴ است تا جایگاه خود را ارتقاء بدهد و بین تیم‌های برتر قرار بگیرد. فدراسیون والیبال پیش از رقابت‌های انتخابی المپیک با اتکا بر اینکه ایران جزو ۱۰ تیم برتر رنکینگ جهانی است، سعی می‌کرد نگرانی‌ها را کمتر کند اما اکنون که جایی بین ۱۰ تیم ندارد و می‌داند شرایط تا چه اندازه حساس است، باید چاره‌ای بیندیشد.
بنا بر اعلام فدراسیون جهانی والیبال برنامه لیگ ملت‌های 2024 به این شرح است:
گروه مردان: هفته نخست (اول تا 6 خرداد 1403)، هفته دوم (15 تا 20 خرداد 1403) و هفته سوم (29 خرداد تا سوم تیر 1403)
مرحله نهائی: هفتم تا دهم تیرماه 1403 
به دلیل برگزاری بازی‌های المپیک 2024 پاریس، لیگ ملت‌ها در سال برگزاری این رویداد مهم ورزشی زودتر از سال‌های دیگر شروع می‌شود.