گفتوگو با رضا کوچکزاده تهمتن، مدیر رادیو مقاومت
رویکرد تهاجمی صدا علیه صهیونیسم
شبکه رادیویی مقاومت رسانه ملی همگام با تحولات اخیر در غزه و جنایات رژیم صهیونیستی در کشتار مردم بیپناه فلسطین چهارمین سال فعالیت خود را از روز دوشنبه ۱۵ آبان ماه آغاز کرد.
به گزارش خبرنگار کیهان، رادیو مقاومت در چهارمین سال فعالیت خود، صدای مظلومان و مقاومت مقتدر نیروهای مقاومت در دنیا خواهد بود و از این رو قصد دارد همگام با تحولات اخیر و رویدادهایی که این روزها بر اثر جنایات رژیم کودککش اسرائیل در حال شکل گرفتن است و همچنين پیروزیهای نیروهای مقاومت فلسطین را در سطح جهان انعکاس دهد. مقاومت بیسابقه ملت فلسطین و ضربات سختی اطلاعاتی نظامی اخیر مقاوت فلسطین به رژیم پوشالی اسرائیل، پیام راهبردی مهمی به این رژیم جعلی و حامیان غربی آن بوده است، مقاومتی که همچنان با وجود کشتار مردم غزه ادامه دارد و علی رغم حمایت تمام عیار آمریکا و اروپا اما رژیم صهیونیستی را با هراس کشندهای روبهرو کرده است.
سپهر رسانهای کشور بهویژه رسانه ملی و رادیو مقاومت در چهار عنصر «گفتمان مقاومت»،«جبهه مقاومت»، «آرمان فلسطین» و «مکتب شهید سلیمانی» ضمن تبیین حقیقت این معانی به خنثیسازی جنگ رسانهای دشمن نیز اهتمام میورزند به همین دلیل اتصال بازه زمانی مقاومت دلیرانه امروز مردم قهرمان فلسطین با سالگرد شهادت شهید حاج قاسم سلیمانی، مهمترین دلیل فعالیت ۷۵ روزه رادیو «مقاومت» رسانه ملی خواهد بود.
رادیو «مقاومت» که فعالیت رسمی خود را از دوشنبه ۱۵ آبان آغاز کرده است تا ۳۰ دی ادامه خواهد داشت و مخاطبان و علاقهمندان میتوانند از این پس روی موج FM ردیف 95/5 مگاهرتز شنونده این رادیو باشند.
آنچه میخوانید، گفتوگویی است با رضا کوچکزاده تهمتن، مدیر رادیو مقاومت.
چرا رادیو مقاومت همچون سالهای قبل یک ماهه نیست و امسال در بازه زمانی طولانیتری روی آنتن میرود؟
سالهای قبل، رادیو مقاومت به جهت مناسبت سالگشت شهادت سردار سلیمانی در دیماه برگزار میشد اما امسال با توجه به رخداد طوفان شکوهمند الاقصی و مقاومت بیسابقه و سرافراز ملت مقاوم فلسطین در غزه در یک بازه زمانی 70 روزه آنتن شبکه فعال خواهد بود. اگر مغزافزار گفتمان مقاومت را «استکبارستیزی» و «آرمان فلسطین» بدانیم، امروزه این اصول مقاومت تمام قد به قیام ایستاده و در فلسطین، لبنان، عراق، ایران و سایر بلاد اسلامی برای تحقق آنها تلاش میشود. اهدافی که شهید سلیمانی برای آنها به شهادت رسید و امروزه مردم غزه این راه را طی میکنند. لذا پیوند بین مبارزه ملت فلسطین و مکتب شهید سلیمانی، باعت طولانیتر شدن رادیو مقاومت در بستر تحولات امروزه منطقه شد تا تبیین مناسبتری از رخدادهای جبهه مقاومت تقدیم مخاطبان و همراهان گرانقدر شبکه شود.
در این رادیو چه مباحثی مورد بررسی قرار میگیرد؟ مقاومت فلسطین و مکتب شهید سلیمانی در این دو ماهه چگونه بازنمایی و رسانهای میشوند؟
رویکرد ما در شبکه مقاومت مبتنی بر جهاد تبیین و آگاهی بخشی است. تلاش برای تبیین مکتب شهید سلیمانی و حقانیت مکتب ایشان در دفاع از مظلومین و مقابله با همه منظرههای ظلم و عقبههای آن از رژیم صهیونیستی تا آمریکاست. خاصه اینکه امروز شاهد قتل عام هزاران تن از مردم بیدفاع فلسطین خاصه زنان و کودکان مظلومی هستیم که با شعار حقوق بشر غربی ذبح میشوند. بدتر آنکه در عرصه فلسطین شاهدیم که هواپیماهای نظامی صهیونیستها و تانک و نفربرها همه ساخت آمریکا و کشورهای غربی هستند حتی، خلبانها هم آمریکاییاند و سوخت این ارابههای مرگ را نیز برخی کشورهای مسلمان میپردازند. طبیعی است در چنین بستری اقدامات تبیینی رادیو مقاومت کاری ضروری است تا پیوند بین مکتب شهید سلیمانی و آرمان فلسطین را بیش از پیش نمایان نموده و ندای مظلومیت مردم بلند همت فلسطین در ایران اسلامی باشد.
این شبکه از چه قالبهای برنامهسازی استفاده خواهد کرد؟
قالبهای برنامهسازی متنوع است. از برنامههای گفتوگویی گرفته تا پخش مستندهای رادیویی، مجلات رادیویی، مصاحبهها، فیچر، مینی فیچر، پویشهای مردمی، مصاحبهها، تحلیل روز تحولات فلسطین و منطقه در برنامههای زنده در شبکه قابل دریافت است. علاوهبراین، پیوست رسانهای تولیدات شبکه در فضای مجازی و شبکههای اجتماعی نیز طبق روال سالهای قبل و البته قویتر از گذشته مد نظر خواهد بود.
رادیو مقاومت امسال با سالهای گذشته به جهت محتوایی چه تفاوتی خواهد داشت؟
درسالهای گذشته ما مقاومت فلسطین را به صورتی بخشی از محور مقاومت در ذیل محورهای برنامهسازی قرار میدادیم اما امسال، قیام ملت فلسطین و نقش آن در اتحاد بخشی به امت اسلامی جهت مقاومت بر ضد استکبار و صهیونیسم، بخشی مهمی از محتوای رادیو مقاومت را دربر خواهد گرفت. طبیعتا، موضوع فلسطین، آرمانهای مترتب بر آن و پیروزیها و اتفاقات کنونی آن، همچنین مقابله با جنایتهای جنگی آمریکا و رژیم صهیونیستی در چارچوب کلان گفتمان مقاومت اسلامی که از انقلاب اسلامی ساطع شده مورد مداقه قرار میگیرد. البته پرداخت به مکتب شهید سلیمانی و تبیین ابعاد مختلف این مکتب همچنان بهعنوان دال مرکزی رادیو مقاومت را تشکیل میدهد اما طبعا با توجه به روز آمد بودن تحولات فلسطین و پیشبینیناپذیری اتفاقات آینده عمدتا از دریچه تحولات کنونی تبیین خواهد شد.
مخاطبان این شبکه چه کسانیاند و تمرکز شبکه بر کدام نوع از مخاطب، صورتی ویژه دارد؟
مخاطبان شبکه از همه اقشار جامعه ایرانیاند. البته طبیعی است تمرکز ما بر نسلهای جوان و نوپا برای آشنایی بیشتر با مفهوم گفتمانی مقاومت، فرهنگ مقاومت، مکتب شهید سلیمانی و آرمانهای اسلامی مقاومت چون استکبارستیزی و دفاع از فلسطین، بیشتر از سایر اقشار است. ما برنامههای جذابی برای همه اقشار، همه سنین جامعه در قالبهای متعددی از برنامه ارائه خواهیم داد.
مهمترین محورهای برنامهسازی رادیو مقاومت بر چه مؤلفهها و شاخصهایی استوار است؟
رویکرد رادیو مقاومت تهاجمی و در راستای تبیین حقیقت است. در این فرآیند، «تبیین بنیادهای قرآنی و روایی مقاومت و جهاد در دین اسلام» «نقش انقلاب اسلامی و منظومه فکری امامین انقلاب در شکلگیری و تقویت مقاومت اسلامی»، تبیین دو قطبیهای «اسلام»- «استکبار»، «مقاومت»- «سازش» و «مبارزه»- «تسلیم»، در بستر مقابله محور مقاومت منطقهای برابر استکبار و رژیم صهیونیستی، تبیین مقاومت در بست گام دوم انقلاب و تلاش برای تمدنسازی نوین اسلامی، تبدیل آرمان فلسطین به مسئله اول جهان اسلام و مواردی دیگر از این دست از جمله مبادی مهم در امر برنامهسازیها و تولیدات شبکه است.