kayhan.ir

کد خبر: ۲۷۶۵۵۹
تاریخ انتشار : ۱۴ آبان ۱۴۰۲ - ۲۱:۴۷

گام‌های پایانی مجلس در بررسی لایحه برنامه هفتم توسعه

با روندی که مجلس در پیش گرفته است، احتمالا بررسی برنامه هفتم تا پایان هفته به پایان می‌رسد.
 
سرویس سیاسی-
 
مجلس روز گذشته جلسات ۴۲ و ۴۳ بررسی لایحه برنامه هفتم را پشت سر گذاشت. با روندی که مجلس در پیش گرفته است، احتمالا بررسی برنامه هفتم تا پایان هفته به پایان می‌رسد. همچنین در هفته جاری، کمیسیون تلفیق برای بررسی مواد ارجاعی صحن علنی جلساتی را ترتیب خواهد داد.
تکلیف وزارت علوم 
برای حمایت از موسسات سیاست‌پژوهی
 و مدارس حکمرانی
یکی از مصوبات روز گذشته بهارستان، تصویب ماده الحاقی ۹ لایحه برنامه هفتم بود. طبق این ماده، به‌منظور ارتقای بهره‌وری و اثربخشی پژوهش‌ها و مسئولیت اجتماعی دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی و پژوهشی کشور، ترویج نهضت مشارکت و نقش‌آفرینی حلقه‌های میانی، مردمی و نخبگانی، دستگاه‌های اجرائی و حاکمیتی در حل مسائل پیشرفت کشور، وزارت علوم، تحقیقات و فناوری مکلف است ظرف شش ماه پس از لازم الاجرا شدن این قانون، آیین‌نامه تأسیس، ساماندهی، نظارت و حمایت از فعالیت مراکز و مؤسسات سیاست پژوهشی، اندیشگاهی، مطالعات راهبردی و دانشکده‌ها و مدارس حکمرانی را ظرف یک‌سال پس از لازم‌الاجرا شدن این قانون، تهیه نموده و به تصویب مراجع ذی صلاح برساند.
 مصوبات کمیسیون تلفیق در حوزه فرهنگی
بیژن نوباوه وطن عضو کمیسیون فرهنگی مجلس در گفت‌وگو با فارس با اشاره به مصوبات فرهنگی کمیسیون تلفیق گفت: تلاش ما در کمیسیون تلفیق بر این بود که در حوزه برنامه‌ریزی برای برنامه هفتم توسعه با توجه به نیاز روزافزون اصلاح و ارتقاء فرهنگی در کشور  نگاه بایسته‌ای به این حوزه داشته باشیم.
وی افزود: امروز در حوزه فرهنگ در سطح کشور نیازهای زیادی در حوزه هنر و دیگر بخش‌های فرهنگی و حتی حوزه اجرائی وجود دارد که باید پاسخ داده شود.
نوباوه‌وطن گفت: نگاه برنامه هفتم به مسائل فرهنگی یک نگاه آسیب‌شناسانه و به‌روز است و نیازهای کشور به صورت موردی و مسئله‌محور در آن مورد توجه قرار گرفته است.
وی خاطرنشان کرد: طبق مصوبه کمیسیون تلفیق بنا شده تا تولیدات صدا و سیما در کمیسیون تلفیق مصوب کرده‌ایم که این تولیدات به سه برابر افزایش پیدا کند به عنوان مثال درباره تولید سریال که پیش از این درباره چند شبکه 300 تا 400 قسمت سریال بود ما در کمیسیون تلفیق مصوب کردیم که این تولیدات به 1100 قسمت افزایش پیدا کند. طبق این مصوبه بنا شده تا مردم در هر فصلی در سه شبکه سریال برای تماشا داشته باشند.
نوباوه‌وطن همچنین افزود: در حوزه مسجد و مسجدمحوری برنامه‌هایی پیش‌بینی شده که یکی از مسائل مهمی که در مصوبات کمیسیون به آن توجه شده استقلال مالی مساجد است تا در سایه آن زمینه برای اجرائی‌‌سازی برنامه‌های مختلف فرهنگی در مسجد فراهم شود