وزیر نیرو:
تقاضای آب در کشور باید مدیریت شود
وزیر نیرو، مدیریت منابع آبی کشور را به دو حوزه مدیریت عرضه و مدیریت تقاضا تقسیم کرد و افزود: مدیریت بخش تقاضا با صرف هزینههای کمتری موانع و مشکلات را حل میکند.
به گزارش ایسنا، علیاکبر محرابیان، در نشست تخصصی با مدیران صنعت آب و فاضلاب کشور، به گزارش اخیر شورای عالی آب اشاره و تصریح کرد: طبق شاخصهای استانداردهای بینالمللی، تقریبا تمام حوضههای آبریز کشور بر اساس بارشهای ۳۶ ماهه گذشته، در شرایط بسیار خشک یا خشک قرار دارند.
او افزود: طی این ۳۶ ماه در برخی از حوضههای آبریز کشور، شرایط خشکسالی بسیار شدید و در برخی خشکسالی نسبتا بالا بوده است و چنانچه این مدت را با سنوات گذشته مقایسه کنیم تقریبا طی دهها سال گذشته، چنین شرایطی به صورت عمومی تجربه نشده است اما با تلاش و کوشش همکاران شرایط تقریبا مدیریت شد و کمتر شاهد بروز و ظهور مشکلات حاد در این زمینه بودیم.
وزیر نیرو، مدیریت منابع آبی کشور را به دو حوزه مدیریت عرضه و مدیریت تقاضا تقسیم کرد و افزود: اعمال هر دو مدیریت، لازم و ضروری است اما مدیریت بخش تقاضا با صرف هزینههای کمتری موانع و مشکلات را حل میکند. به هیچ عنوان با نگاه یک بعدی نمیتوان در این زمینه موفق شد. به همان میزان که مدیریت بخش عرضه ضرورت دارد مدیریت بخش تقاضا نیز از اهمیت ویژهای برخوردار است.
محرابیان با انتقاد از اینکه در بخش مدیریت تقاضای آب، اقدام خاصی صورت نگرفته است، یادآور شد: در مدیریت تقاضا، این امکان برای مصرفکننده فراهم میشود که با علم، آگاهی و روشهایی که اختیار است، میزان مصرف خود را مدیریت کند.
ضرورت استفاده از تجربه مدیریت مصرف برق
وزیر نیرو به تجربه مثبت مدیریت بخش تقاضا در حوزه برق کشور به ویژه در زمان اوج مصرف تابستان دو سال اخیر اشاره کرد و افزود: در سال ۱۴۰۰ از ۲۹ اردیبهشت تا ۳۱ خردادماه از یک تا سه نوبت با جدول و گاهی بدون جدول برنامهریزی در بخش خانگی خاموشی اعمال شد و در بخش صنعت نیز تامین برق به حداقل ممکن رسید؛ به رغم این شرایط در چهار ماهه گرم ۱۴۰۰ (تا ۱۵ مهرماه) کل مصرف بخش خانگی از یکم خرداد تا پانزدهم مهرماه همان سال برابر با ۴۸ میلیارد کیلووات ساعت شد.
محرابیان ادامه داد: بین سال ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۲ بیش از دو میلیون مشترک به شبکه برق کشور اضافه شد؛ علاوهبر آن تابستان ۱۴۰۲ به لحاظ اوج و استمرار گرما در مقایسه با سالیان گذشته بیسابقه بود. این در حالی است که در تابستان امسال خاموشی بخش خانگی در حد صفر بود به عبارت دیگر دو میلیارد کیلووات ساعت از میزان مصرف برق کاسته شد.
وزیر نیرو، مهمترین ابزار مدیریت تقاضا را نصب کنتورهای هوشمند آب عنوان کرد و گفت: با روش ارزان، منطقی و آسان میتوان مصارف را کنترل کرد و در بسیاری از موارد تعریف ناترازی تغییر میکند. نباید اجازه داد از شبکه شرب کشور برای مصرف دام و کشت و آبیاری فضای استفاده شود.
ادعای کاهش تولید به علت عدم تأمین برق توخالی از آب در آمد