با تلاش برای جایگزینی دلار انجام شد
افزایش 56 درصدی حجم مبادلات گروه بریکس
گروه بریکس در یک بازه شش ساله، حجم مبادلات خود را 56 درصد افزایش داد و این رقم در سال 2022 به 422 میلیارد دلار رسید.
به گزارش بلومبرگ، پنج عضو کنونی گروه بریکس در فاصله سالهای 2017 تا 2022 مبادلات تجاری خود را 56 درصد افزایش دادهاند و حجم مبادلات آنها در سال گذشته میلادی به 422 میلیارد دلار رسیده است.
گروه بریکس در حال حاضر از کشورهای برزیل، روسیه، هند، چین و آفریقای جنوبی تشکیل شده است اما ایران، عربستان، آرژانتین، مصر، اتیوپی و امارات نیز قرار است در ژانویه (دی ماه) آتی به این گروه بپیوندند. در نشست ماه آگوست (شهریور ماه) این گروه در ژوهانسبورگ آفریقای جنوبی با پیوستن این کشورها به بریکس موافقت شد.
به گفته تحلیلگران، این گروه توسعه یافته (بریکس بهعلاوه کشورهای جدیدالورود) تا 2024 تقریبا نیمی از تولید جهان را تشکیل خواهد داد که دو برابر سهم گروه جی هفت متشکل از کشورهای آمریکا، کانادا، انگلیس، فرانسه، ایتالیا، آلمان و ژاپن است. کارشناسان پیشبینی میکنند، مجموع تولید ناخالص داخلی (GDP) بریکس توسعهیافته برحسب PPP حدود
65 تریلیون دلار باشد. این رقم سهم این گروه از تولید ناخالص داخلی جهان را از رقم 31 و پنج دهم درصد فعلی به 37 درصد افزایش خواهد داد. سهم گروه هفت در حال حاضر 29 و 9 دهم درصد است. این گروه تا حد زیادی با هدف برجسته کردن فرصتهای سرمایهگذاری در میان اعضا تشکیل شده بود و در ایجاد نظم جهانی جدید «چند قطبی» به «جنوب جهانی» کمک میکند تا صدای رساتری داشته باشند. گروه بریکس در سال 2014، بانک خود به نام بانک جدید توسعه (NDB) را راهاندازی کرد که به عنوان جایگزینی برای موسسات مالی تحت تسلط آمریکا مانند صندوق بینالمللی پول و بانک جهانی تلقی میشد. این بانک بودجه پروژههای زیرساختی و توسعه پایدار را فراهم میکند. این بانک رسما در سال 2015 شروع به کار کرد و سپس بنگلادش، امارات، مصر و اروگوئه به آن پیوستند.
تسویه بدهی آرژانتین به صندوق بینالمللی با یوان
در حالیکه کشورهای جهان تلاش میکنند ارزهای دیگری را جایگزین دلار کنند، آرژانتین در گامی عملی بدهی خود به صندوق بینالمللی پول را با ارز چین پرداخت کرد.
به گزارش رویترز، آرژانتین دچار کمبود دلار در ذخایر خود است؛ بنابراین، بانک مرکزی این کشور تصمیم گرفت بخش هنگفتی از بدهی خود به صندوق بینالمللی پول را به یوان و بخشی از آن را به دلار آمریکا پرداخت کند. آرژانتین که یکی از اعضای بریکس است، بخشی از بدهی دو میلیارد و 600 میلیون دلاری خود را به یوان و نه دلار آمریکا به صندوق بینالمللی پول پرداخت کرد. معاملات ارزی روزمره به یوان چین نیز در آرژانتین به ۲۸ درصد افزایش یافته است؛ این امر، حاکی از این است که کشورهای عضو بریکس، دلارزدایی را جدی گرفتهاند. بانک مرکزی آرژانتین تأیید کرده که چین یک خط سوآپ ارزی به ارزش شش میلیارد و 500 میلیون دلار، معادل ۱۸ میلیارد یوان را باز کرده است. همچنین، شرکتهای چندملیتی در آرژانتین، از جمله برند آمریکایی لوازم خانگی ویرپول، از یوان چین برای واردات استفاده میکنند.