کد خبر: ۲۷۵۸۳۱
تاریخ انتشار : ۰۵ آبان ۱۴۰۲ - ۲۰:۵۱
خـودبرتربیـنی ؛ ریشه رفتارهای دوگانه و نژادپرستانه در مواجهه با حقوق بشر- بخش دوم

فریبکاری و جنایت علیه بشریت با اهرم حقـوق بشـر!

 
 
 
 
این بلا (عملیات طوفان‌الاقصی) را عملکرد خود صهیونیست‌ها بر سرشان آورد. وقتی ظلم و جنایت از حد گذشت، وقتی درنده‌خویی به نهایت رسید، باید منتظر طوفان بود. شما با ملّت فلسطین چه کردید؟ اقدام شجاعانه و در عین ‌حال فداکارانه‌ فلسطینی‌ها پاسخ به جنایت دشمن غاصب بود که سال‌ها ادامه داشت و در ماه‌های اخیر شدّت آن افزایش پیدا کرده بود؛ مقصّر هم دولت کنونی حاکم بر رژیم غاصب صهیونیستی است. در تاریخ اخیر دنیا - تا آنجایی که ما در این برهه‌ اخیر دنیا، [یعنی] در این 100 سال اخیر یا بیشتر سراغ داریم - هیچ ملّتی از ملّت‌های اسلامی با دشمنی مثل دشمنی که فلسطینی‌ها امروز با آن مواجه هستند مواجه نبوده؛ دشمنی با این شرارت، با این خباثت، با این بی‌رحمی، با این خونخواری، هرگز در مواجهه با ملّت‌های اسلامی و کشورهای اسلامی نبوده. ملّت‌ها در بسیاری از مواقع مظلوم واقع شده‌اند، امّا دشمن آنها این قدر بی‌حیا، این قدر خبیث، این قدر بی‌رحم نبوده. هیچ ملّتی از ملّت‌های مسلمان، مثل ملّت فلسطین، در فشار، در محاصره، در کمبود قرار نداشته و ندارد. (رهبر انقلاب – 18 مهر 1402)
«حق اوکراین برای دفاع از خود» از سوی اکثر سران بین‌المللی و غربی ستایش می‌شود، در حالی که عملیات نظامی روسیه محکوم می‌شود، اما برخی استدلال می‌کنند که نمی‌توان همین مورد را در‌باره اشغال کرانه باختری و غزه از سوی رژیم صهیونیستی به کار برد.
برخی روزنامه‌های غربی نیز اذعان کرده‌اند که؛ استاندارد دوگانه واضحی در تایید تروریسم در اوکراین و رد کردن آن درباره فلسطین وجود دارد.
دوگانگی نگاه غرب به جنگ اوکراین و غزه
بسیاری از کاربران فضای مجازی در سطح بین‌الملل می‌گویند؛ دیپلمات‌ها و رسانه‌های غربی از اوکراینی‌ها حمایت می‌کنند، اما فلسطینی‌هایی را که علیه اسرائیل می‌جنگند به عنوان «تروریست» می‌خوانند! تصویری از چهره یک زن که در آن یک چشم در کنار پرچم فلسطین بسته است و یک چشم در کنار پرچم اوکراین باز است، به طور مرتب به عنوان نمادی از استاندارد‌های دوگانه ادعایی غرب در نحوه نگرش به این دو موضوع به اشتراک گذاشته می‌شود.
میزان در این باره می‌نویسد؛ این نخستین بار نیست که کشور‌های غربی در موضع خود در قبال جنگ اوکراین به استاندارد‌های دوگانه متهم می‌شوند. در اوایل سال جاری میلادی، عفو بین‌الملل گزارشی منتشر کرد که در آن «استاندارد‌های دوگانه» غرب در‌باره حقوق بشر جهانی را برجسته کرد.
اگنس کالامارد، دبیرکل عفو بین‌الملل در آن زمان، گفته بود که اشغال سرزمین فلسطین به طور ویژه مهم است. کالامارد تاکید می‌کند: «بدون هیچ مقایسه‌ای بین جنگ اوکراین و موضوع فلسطین واضح است که مردم فلسطین تحت یک رژیم سرکوبگر - رژیم اشغالگر و رژیم آپارتاید قرار دارند.»
گروه‌ها و مقاماتی که درباره جنگ اوکراین صحبت می‌کردند اکنون در مواجهه با حملات رژیم صهیونیستی علیه فلسطین سکوت کرده و واکنشی نشان نمی‌دهند. البته برخی نیز وقیحانه جنایات صهیونیست‌ها را توجیه کرده و به حمایت از آنها می‌پردازند.
زمانی که روسیه سال گذشته عملیات نظامی خود را به اوکراین آغاز کرد، واکنش شرکت‌های بزرگ با صدای بلند و واضح بود. غول‌های تجاری قول حمایت مالی و معنوی به اوکراین و اوکراینی‌ها دادند؛ مدیران اجرائی بسیاری از این شرکت‌ها همبستگی خود را با اوکراین اعلام کردند.
بیش از هزار شرکت در نهایت متعهد شدند که فعالیت خود را در روسیه متوقف کنند یا کاهش دهند، زیرا تصورات مسکو در سطح جهانی بدتر شد. واکنش شرکت‌های بزرگ به وضعیت کنونی غزه در مقایسه با آن بسیار کمرنگ است؛ بسیاری از برند‌های نام‌آشنا که موضعی پر سر و صدا در‌باره جنگ اوکراین اتخاذ کرده‌اند، از توجه به مناقشه اخیر خودداری کرده‌اند.
شرکت‌هایی مانند مایکروسافت، گوگل، از رژیم صهیونیستی حمایت کرده و حماس را به دلیل عملیات طوفان الاقصی محکوم کرده‌اند. از سویی دیگر همین شرکت‌ها در مقابل حملات وحشیانه رژیم صهیونیستی که تاکنون فراتر از ۶ هزار شهید در نوار غزه بر جای گذاشته سکوت اختیار کرده‌اند.
سازمان ملل و گروه‌های امدادی درباره وقوع یک فاجعه انسانی در غزه پس از اینکه رژیم صهیونیستی به بیش از یک میلیون فلسطینی محبوس در غزه دستور داد تا ۲۴ ساعت قبل از حمله زمینی مورد انتظار به سمت جنوب حرکت کنند، هشدار داده‌اند. برای شرکت‌هایی که به تبلیغ اعتبار عدالت اجتماعی خود معروف هستند، حملات رژیم صهیونیستی به غزه، موضوعی چالش‌برانگیز است. ابراز همبستگی در کشور‌هایی مانند آمریکا و انگلیس عمدتاً به سازمان‌های کوچکی مانند انجمن‌های دانشجویی و حامیان باشگاه فوتبال محدود شده است. در آمریکا، تظاهرات حامی فلسطین در هفته‌های گذشته با واکنش شدید مواجه شده و سازمان دهندگان را متهم می‌کنند.
فرانسه همه اعتراضات طرفدار فلسطین را به دلایل ادعایی نظم عمومی به طور کامل ممنوع کرده است، در حالی که آلمان، استرالیا، هلند و انگلیس به گروه‌های طرفدار فلسطین هشدار داده یا فعالیت آنها را محدود کرده‌اند.
محکومیت بدون اقدام عملی
گروهی از کارشناسان مستقل سازمان ملل خشونت علیه غیرنظامیان را محکوم کرده و از مجازات دسته‎جمعی و حملات تلافی‌جویانه علیه غزه ابراز تاسف کردند.
این کارشناسان می‎گویند: «اسرائیل به حملات نظامی علیه مردم فلسطینی غزه که پیش از این نیز در سختی زندگی می‌کردند، متوسل شده است.»
بر اساس گزارش این گروه که شامل چندین گزارشگر ویژه سازمان ملل است، آنها (مردم غزه) ۱۶ سال در محاصره غیرقانونی زندگی کرده‌اند و در حال حاضر پنج جنگ وحشیانه بزرگ را پشت سر گذاشته‌اند که هنوز گزارشی از آنها وجود ندارد.
کارشناسان سازمان ملل، تاکید می‌کنند: «هیچ توجیهی برای خشونتی که غیرنظامیان بی‌گناه را هدف قرار می‌دهد، وجود ندارد. این اقدامات کاملاً طبق قوانین بین‌المللی ممنوع بوده و جنایت جنگی محسوب می‌شود.»
با وجود چنین گزارش‌هایی، ناظران بین‌المللی از جمله خود سازمان ملل همچنان وظیفه عملی خود را برای توقف حملات وحشیانه صهیونیست‌ها انجام نمی‌دهند به دادن بیانیه اکتفا کرده‌اند. تنها یک نهاد مستقل و بین‌المللی وجود دارد که می‌تواند این جنایت‌های رژیم صهیونیستی را بررسی و محاکمه کند. دیوان کیفری بین‌المللی(ICC).
دیوان کیفری بین‌المللی صلاحیت رسیدگی به قلمرو غزه و جنایت بین‌المللی است که از سوی رژیم صهیونیستی روی می‌دهد؛ در سال ۲۰۲۱ دفتر دادستانی این نهاد تحقیقات رسمی در‌باره وضعیت فلسطین را آغاز کرده است. این تحقیقات در پی تصمیم دادستانی دیوان کیفری بین‌المللی مبنی بر اینکه «جنایت‌های جنگی در کرانه باختری، از جمله قدس اشغالی و نوار غزه روی داده و یا در حال انجام است» آغاز شده است. از جمله جنایت‌های جاری که دیوان کیفری بین‌المللی می‌تواند و باید در‌باره آنها تحقیق کند، هدف قرار دادن عمدی غیرنظامیان، بازداشت آنها و همچنین کمپین‌های بمباران بی‌رویه رژیم صهیونیستی است. علاوه‌بر این، خطر آشکاری وجود دارد که برخی از رفتار‌های برنامه‌ریزی شده رژیم صهیونیستی ممکن است به مجازات دسته جمعی تبدیل شود که طبق کنوانسیون ژنو جنایت جنگی به شمار می‌رود.
یک کمیسیون تحقیق سازمان ملل به جمع‌آوری شواهد درباره جنایات ارتکابی در فلسطین ادامه می‌دهد و به‌تازگی نیز اعلام کرده «در حال حاضر شواهد روشنی وجود دارد که ممکن است جنایت جنگی باشد.»
دیده‌بان حقوق بشر جنایت‌های جنگی انجام شده از سوی رژیم صهیونیستی را تشریح و خاطرنشان کرده است که چنین جنایت‌هایی «تا زمانی که حقوق بشر و مسئولیت‌پذیری نادیده گرفته شود» ادامه خواهد داشت.
ادعای ریاکارانه غرب برای حقوق بشر
چند هفته قبل از عملیات طوفان الاقصی، رئیس‌جمهور کشورمان در سومین روز از سفر خود به نیویورک، در دیدار «سائولی نینیسته» رئیس‌جمهور فنلاند که در محل اقامت آیت‌الله رئیسی انجام شد، با انتقاد از استاندارد دوگانه غرب در مواجهه با حقوق بشر اظهار می‌دارد: «استانداردهای دوگانه، خود بزرگ‌ترین و جدی‌ترین مصداق نقض حقوق بشر است. بر اساس آمار رسمی کشورهای غربی و به‌ویژه آمریکا، سالانه تعداد زیادی شهروندان این کشورها به وسیله اعمال زور غیرقابل توجیه پلیس کشته می‌شوند، اما این مسئله به هیچ وجه باعث ابراز نگرانی کشورهای مدعی دفاع از حقوق بشر نشده است.» 
آیت‌الله رئیسی با بیان اینکه دفاع از حقوق انسان‌ها در ذات نظام جمهوری اسلامی قرار دارد، می‌افزاید: «همواره یکی از اولویت‌های جدی جمهوری اسلامی ایران دفاع از حقوق بشر و نوع انسان بوده است.»
رئیسی همچنین با اشاره به ابراز نگرانی رئیس‌جمهور فنلاند نسبت به وضعیت مردم و آوارگان افغانستانی می‌گوید: «آیا به صرف ابراز نگرانی برای مردم افغانستان و توجه نکردن به چرایی به وجود آمدن این وضعیت برای آنها مشکلی حل می‌شود. وضعیت امروز مردم افغانستان حاصل 20 سال حضور آمریکا و ناتو در این کشور است که جز ویرانی، کشتار و خونریزی حاصلی نداشته و معلول شدن 35 هزار کودک افغانستانی در این مدت فقط یکی از نتایج این حضور بوده است. نقض حقوق بشر با صدور قطعنامه درمان نمی‌شود و نیاز به پیگیری مجدانه و رفع ریشه‌ها و عوامل آن دارد.»
طوفان بی‌بازگشت
۷ اکتبر برای صهیونیست‌ها یادآور ایام تلخ و خفت بار جنگ کیپور در سال ۱۹۷۳ است. جنگی که مصر و سوریه با غافلگیری تمام در روزی که صهیونیست‌ها در تعطیلات عید بودند، آغاز کردند و ضربات سنگینی را به رژیم صهیونیستی وارد کردند، هر چند نهایت آن جنگ برای ۲ ارتش عربی اشغال بخش‌هایی از آن ۲ کشور عربی بود. درست در روزی که یادآور آن ایام بود، عملیات طوفان الاقصی انجام شد.
محسن فائضی، کارشناس مسائل رژیم صهیونیستی با بیان این مطلب می‌نویسد: «عملیات طوفان الاقصی در تاریخ مقاومت فلسطین بی‌سابقه است و دستاوردهای ماندگاری را به دنبال خواهد داشت. این عملیات بزرگ و سرنوشت‌ساز، مسیر تاریخ فلسطین را ورق زد.»
او ادامه می‌دهد: «از عملیات ارتش‌های عربی مصر و سوریه در اکتبر سال ۱۹۷۳ که همراه با ورود به سرزمین‌های اشغالی بود، نخستین عملیات ضد اسرائیلی با ابعاد گسترده است که به‌سوی داخل سرزمین‌های اشغالی و آفندی بوده و این مسئله وجه تمایز دیگری نسبت به سایر عملیات‌های گروه‌های مقاومت اسلامی با رژیم صهیونیستی و نیز گام بسیار بزرگ روبه‌جلو است. تصاویر فرار صهیونیست‌ها با لباس شخصی، کشته شدن سربازان مرزی، غنیمت گرفته شدن ماشین و حتی ‌تانک‌های اسرائیلی در پاسگاه‌های مرزی همگی نشان از عمق غافلگیری صهیونیست‌ها دارد.»
فائضی تصریح می‌کند: «حملات غافلگیر‌کننده طوفان الاقصی، دولت نتانیاهو و در حقیقت کلیت رژیم صهیونیستی را برابر یک شکست اطلاعاتی و امنیتی قرار داد، به گونه‌ای که در روزها و ساعات قبل از آغاز طوفان، هیچ نشانه‌ای از طرف اسرائیلی دال بر پیش‌بینی چنین حمله‌ای و به تبع آن آمادگی لازم برای مقابله با آن وجود ندارد.»
جنایات رژیم صهیونیستی چه با واکنش ناظران بین‌المللی مواجه شود چه نشود، با طوفان رزمندگان فلسطینی شمارش معکوس برای محو رژیم منحوس صهیونیستی آغاز شده و این سرنوشت محتوم اشغالگران قدس خواهد بود.