kayhan.ir

کد خبر: ۲۷۵۴۶۱
تاریخ انتشار : ۲۹ مهر ۱۴۰۲ - ۲۱:۴۳

ماهواره‌های «کوثر» و «هدهد» به‌زودی راهی آسمان می‌شوند

رئیس ‌سازمان فضائی ایران با حضور در یکی از شرکت‌های دانش‌بنیان فعال در حوزه صنعت فضائی، در جریان آخرین وضعیت و انجام تست‌های نهائی ماهواره‌های «کوثر» و «هدهد» که در آینده نزدیک به فضا پرتاب خواهند شد، قرار گرفت.
 
 
 
حسن سالاریه، رئیس ‌سازمان فضائی ایران به همراه جمعی از مدیران ارشد این سازمان از شرکت دانش‌بنیان امیدفضا که یکی از شرکت‌های خصوصی فعال در حوزه فضائی است، بازدید کردند و در جریان آخرین دستاوردهای این شرکت قرار گرفتند.
به گزارش فارس، سالاریه و مدیران ارشد سازمان فضائی ایران در این بازدید، در جریان آخرین وضعیت و انجام تست‌های نهائی ماهواره‌های «کوثر» و «هدهد» که در آینده نزدیک به فضا پرتاب خواهند شد نیز قرار گرفته و برای متخصصان فضائی شاغل در این شرکت دانش‌بنیان آرزوی موفقیت کردند.
سالاریه همچنین طی سخنانی در جمع مدیران این شرکت، با بیان اینکه صنعت فضائی ایران در دو سال اخیر با حمایت‌های شخص ریاست جمهوری، با سرعت خوبی در حال پیشرفت است، تاکید کرد: از سال گذشته که رهبر معظم انقلاب اسلامی شعار سال را حمایت از دانش‌بنیان‌ها معرفی کردند، سازمان فضائی ایران برنامه مدونی برای عملی کردن این شعار تهیه کرد که راهبردهای کلی آن در برنامه ۱۰ ساله فضائی نیز قید شده است.
وی افزود: ما روند حمایت از دانش‌بنیان‌های حوزه فضائی را از همان سال گذشته آغاز کرده و تاکنون چند قرارداد خوب با این شرکت‌ها منعقد کرده‌ایم که یکی از قراردادها با همین شرکت امیدفضا منعقد شده که طی آن، برخی خدمات این شرکت را خرید تضمینی کرده‌ایم.
رئیس ‌سازمان فضائی ایران گفت: اگرچه شعار امسال دیگر حمایت از دانش‌بنیان‌ها نیست، اما سازمان فضائی ایران مصمم است که روند حمایت از این شرکت‌ها و بخش خصوصی را همچنان ادامه دهد؛ چرا که ما معتقدیم شعارهای سالانه‌ای که رهبر معظم انقلاب اعلام می‌کنند، صرفا مربوط به همان سال نیست.
سالاریه تصریح کرد: روند بازدید از شرکت‌های دانش‌بنیان را به منظور حمایت و ایجاد انگیزه ادامه خواهیم داد تا زیست‌بوم فضائی کشور با مشارکت فعال بخش خصوصی شکل بگیرد.
به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی سازمان فضائی ایران، شرکت امیدفضا از سال ۹۷ با هدف توسعه منظومه‌های ماهواره‌ای تاسیس شده و طراحی و ساخت ماهواره سنجش از دور «کوثر» را به کمک چند شرکت دانش‌بنیان دیگر و با حمایت معاونت علمی ریاست جمهوری آغاز کرده که اکنون این ماهواره در مرحله تست‌های نهائی قرار دارد.
ماهواره «هدهد» هم دومین محصول این شرکت است که با کاربردهای مخابراتی و اینترنت اشیا می‌تواند به کنترل دستگاه‌های هوشمند کمک
کند.
این شرکت علاوه‌بر طراحی و ساخت ماهواره، از توسعه زنجیره ارزش مرتبط غافل نبوده است و لذا در حوزه خدمات تصاویر ماهواره‌ای و کاربردهای سنجش از دور در حوزه کشاورزی اقدامات خوبی را آغاز کرده است.