kayhan.ir

کد خبر: ۲۷۵۳۹۳
تاریخ انتشار : ۲۸ مهر ۱۴۰۲ - ۲۲:۲۳
گزارش خبری تحلیلی کیهان

تظاهرات ضد صهیونیستی از شرق تا غرب عالم اسرائیل در جنگ تبلیغاتی هم باخت

گستردگی جهانی حمایت از فلسطین در پنج قاره جهان بیش از هرچیز جهان شمولی آرمان آزادی فلسطین را نشان می‌دهد. از سوی دیگر، فراگیری جهانی حمایت از فلسطین از شرق و غرب عالم بارزترین نشانه شکست دستگاه تبلیغاتی تل‌آویو است و نشان می‌دهد که صهیونیست‌ها با بمباران منازل مسکونی نه‌تنها قافیه را در میدان جنگ باخته‌اند، بلکه فراتر از آن اشغالگران در تبلیغات جنگ نیز با یک شکست فاحش رو‌به‌رو هستند.

 

سرویس خارجی-

تا پیش از آن که در بامداد جمعه جنگنده‌های صهیونیستی ساختمان کلیسای روم ارتدوکس غزه را بمباران کنند، بسیاری ادعا می‌کردند که خصومت اشغالگران صهیونیست صرفا به مسلمانان فلسطینی محدود است، اما بمباران ساختمان تاریخی کلیسای روم نشان داد که صهیونیسم به طور کلی صرف نظر از ادیان مختلف با بشریت در تضاد و تعارض است. نژادپرستی ساختاری که صهیونیسم حاکم در فلسطین اشغالی با آن عجین شده، کشتن کودکان را حق مشروع خود می‌داند و ابایی از افزایش آمار قربانیان در بمباران هوایی غزه ندارد. حتی فراتر از مسلمانان و مسیحیان، یهودیان آمریکا نیز از اقدامات صهیونیسم در فلسطین به ستوه آمده‌اند و طی چند روز گذشته اعتراضات گسترده‌ای از سوی گروه‌های یهودی در نیویورک و واشنگتن علیه بمباران غزه برگزار شده است. در واشنگتن حتی گروهی از یهودیان با ورود به کنگره آمریکا خواستار اقدام جدی این کشور برای توقف نسل‌کشی در غزه شدند.
علاوه‌بر اعتراضات یهودیان در واشنگتن و نیویورک در سایر شهرهای آمریکا مانند سان‌فرانسیسکو و لس آنجلس و همچنین در دیگر شهرهای جهان از جمله لندن(انگلیس)، پاریس(فرانسه)، سیدنی(استرالیا)، برلین(آلمان)، آتن(یونان) و حتی بازل سوئیس هم اعتراضات گسترده ضد رژیم صهیونیستی و در حمایت از مردم فلسطین در روزهای پنج‌شنبه و جمعه همین هفته برگزار شد. اعتراضات حمایت از فلسطین در کشورهای منطقه مانند پاکستان، عراق، یمن، ترکیه، اردن، مصر و سوریه هم برگزار گردید و حتی در چند روز گذشته حمایت از فلسطین بسیار فراتر از منطقه در شهر کیتو پایتخت اکوادور واقع در آمریکای لاتین یا جاکارتا اندونزی در جنوب شرق آسیا و یا آفریقای جنوبی برگزار شده است.
گستردگی جهانی حمایت از فلسطین در پنج قاره جهان بیش از هرچیز جهان شمولی آرمان آزادی فلسطین را نشان می‌دهد. با وجود آن که سانسور شدیدی درباره وقایع غزه وجود دارد و در حال حاضر بسیاری از شبکه‌های مجازی مانند اینستاگرام، توئیتر و فیس‌بوک اجازه انتشار تصاویر و گزارش‌های مربوط به بمباران غزه را نمی‌دهند، اما حمایت از فلسطین توانسته از سد سانسور در فضای مجازی عبور کند و فراگیری خود را در بسیاری از کشورهای جهان به نمایش گذارد. از سوی دیگر، فراگیری جهانی حمایت از فلسطین از شرق و غرب عالم بارزترین نشانه شکست دستگاه تبلیغاتی تل‌آویو است و نشان می‌دهد که صهیونیست‌ها با بمباران منازل مسکونی نه تنها قافیه را در میدان جنگ باخته‌اند، بلکه فراتر از آن اشغالگران در تبلیغات جنگ نیز با یک شکست فاحش رو‌به‌رو هستند. این شکست تا آنجا فاحش است که فقط در دو روز گذشته در بیش از 20 کشور مختلف در جهان تظاهرات و راهپیمایی حمایت از فلسطین برگزار شده، اما هیچ گزارش و خبری از برپایی راهپیمایی حمایت از اسرائیل حتی در اروپا و آمریکا به عنوان مهم‌ترین متحدان تل‌آویو نیست. در واقع علی‌رغم همراهی دولت‌های اروپایی و آمریکا با تل‌آویو در بمباران غزه، اما افکار عمومی جامعه غربی مسیری جدای از سیاستمداران و رهبران غرب را دنبال می‌کند و پشت فلسطین ایستاده است.
شکست مشهود نظامی تل‌آویو
نیروهای صهیونیستی حتی در چهاردهمین روز نبرد علیه نوار غزه همچنان از ورود زمینی به این باریکه‌ پرتراکم خودداری کردند. در واقع صهیونیست‌ها می‌دانند که ورود زمینی به نوار غزه به معنای وارد شدن به باتلاقی است که خروج از آن فقط با بی‌آبرویی و پذیرش شکست همراه خواهد بود. اگر هدف رژیم صهیونیستی از ورود زمینی به غزه، شکست حماس باشد، این هدف هیچ‌گاه برای صهیونیست‌ها محقق نخواهد شد، چون ورود به غزه نبرد هوایی را تبدیل به یک جنگ چریکی خواهد کرد، از سوی دیگر شبکه زیرزمینی حماس و نیروهای مقاومت در غزه پیچیده‌تر از آن است که صهیونیست‌ها بتوانند به آن ورود کنند. با وجود آن که آمار تلفات و شهدای فلسطینی نوار غزه در روز چهاردهم جنگ از 4 هزار نفر فراتر رفت، اما فلسطینی‌ها همچنان مقاومت در برابر اشغالگران را به خالی کردن نوار غزه ترجیح می‌دهند.
در عین حال، ورود زمینی اشغالگران به غزه به معنای برباد رفتن همه طرح‌های آمریکا در منطقه خواهد بود. ورود زمینی رژیم اسرائیل به غزه جبهه جنگ جدید در شمال فلسطین اشغالی و هم مرز با لبنان را باز خواهد کرد و در عمل پای نیروهای آمریکایی را به میدان جنگ باز خواهد کرد. ورود آمریکا به جنگ جدید در غرب آسیا چیزی نیست که چندان مورد نظر مقامات واشنگتن باشد. آمریکایی‌ها با ورود به جنگ در فلسطین، جبهه جنگ در اوکراین را از دست خواهند داد و همزمان در برابر چین در شرق آسیا مجبور به عقب‌نشینی و سکوت خواهند بود. از سوی دیگر ورود آمریکا به جنگ در فلسطین، همه رشته‌های عادی‌‌سازی روابط کشورهای عربی و تل‌آویو را پنبه خواهد کرد و آمال مورد نظر واشنگتن را به باد خواهد داد. در واقع پس از جنگ زمینی در غزه، آمریکا دیگر قادر به ادامه مذاکرات برای عادی‌‌سازی روابط برخی کشورهای عربی با تل‌آویو نخواهد بود و فراتر از آن، جبهه کشورهای عربی محافظه‌کار را به گروه‌ مقاومت فلسطینی نزدیک‌تر خواهد کرد.
تأیید وقوع جنایت جنگی در غزه
سازمان عفو بین‌الملل، روز جمعه با انتشار گزارشی وقوع جنایت جنگی در غزه را تأیید کرد و گفت: «خانواده‌هایی در بمباران‌های اسرائیل در غزه قتل عام شدند و این نشانه‌ای دال بر جنایت جنگی است.» به گفته سازمان عفو بین‌الملل، نیروهای صهیونیستی اقدام به کشتار غیرنظامیان و نابودی زیرساخت‌ها در غزه کرده‌اند.
عبور شهدای فلسطینی به بیش از 4 هزار نفر
وزارت بهداشت فلسطین در نوار غزه روز جمعه اعلام کرد که گزارش‌هایی در رابطه با زیر آوارماندن دست‌کم 1400 نفر از جمله 720 کودک در مناطق مختلف این باریکه دریافت کرده است. براساس این گزارش، شمار شهدای غزه از آغاز نبرد طوفان الاقصی به 4137 نفر افزایش یافته و شمار مجروحان نیز به 13162 نفر رسیده است. همچنین تلویزیون الجزیره در گزارشی اعلام کرده است که در جریان جنگ اوکراین در مدت ٢٠ ماه، تعداد ۵۵٤ کودک کشته شدند. اما در جنگ غزه در مدت ۹ روز، ٧٢٤ کودک جان خود را از دست دادند. این در حالی است که تاکنون هیچ‌کدام از کشورهای غربی خواستار توقف عملیات ضدانسانی رژیم صهیونیستی نشده‌اند.
خانواده‌کشی در غزه
یکی از جنایت‌های صهیونیست‌ها در نوار غزه کشتار همزمان اعضای خانواده‌های مختلف است و روز گذشته نیز شهادت خانواده هفت نفره عواجه در محله الجنینه در شرق رفح تأیید شد. اشغالگران صهیونیست تا به حال نزدیک به 200 خانواده فلسطینی را این‌گونه قتل‌عام کرده و با بمباران منزل و فروریختن آن بر سر ساکنانش به کشتار خانواده‌های غزه دست می‌زنند. همان جنایت‌هایی که در جریان نکبت 1948 برای تاسیس رژیم صهیونیستی مرتکب شدند.
افزایش شمار شهدای خبرنگار به 17 نفر
روز جمعه، خبرنگار فلسطینی «محمد علی»، که در رادیو جوان نوار غزه فعالیت می‌کرد، پس از بمباران منزلش در شمال نوار غزه به همراه خانواده‌اش به شهادت رسید. با شهادت محمد علی تعداد شهدای خبرنگار در جنگ اخیر دشمن صهیونیستی علیه نوار غزه به 17 نفر رسید.
نورمن فینکلستین مورخ و پژوهشگر یهودی آمریکایی درباره جنایات رژیم صهیونیستی می‌گوید: «آیا این واقعاً شما را میخکوب می‌کند که چند روز پیش مردم غزه که بیشتر آنها در اردوگاه اجباری غزه زاده شده‌اند، ناچاراً دست به کاری می‌زنند تا سد این اردوگاه را بشکنند؟ ممکن است بگویید چرا فلسطینیان از روش‌های غیرخشونت‌آمیز استفاده نکردند؟ می‌گویم بله استفاده کردند، در سال 2018 آنها راهپیمایی کردند اما اسرائیل معلولین و پرسنل پزشکی را هدف قرار داد، فلسطینی‌ها دیگر چه کار باید بکنند؟!»
«کرس بلاکی»، روزنامه‌نگار انگلیسی نیز در گفت‌وگویی تلویزیونی درباره عملیات دو هفته پیش مبارزان جنبش حماس به سایت‌های نظامی و شهرک‌های صهیونیستی نوار غزه و واکنش تند غرب به این اقدام گفت که اعتراض به حماس دقیقاً مثل این است که: «مردی را از خانه‌اش بیرون و در یک سلول زندانی کنند و زن و بچه‌هایش را بکشند و بعد که توانست از سلول بیرون بیاید و تلاش کرد حداقل خانه‌ای را که از او گرفته‌اند به آتش بکشد همه بگویند دوباره او را به سلول برگردانید!»
محمد بن‌سلمان، ولیعهد عربستان نیز روز پنج‌شنبه گفت: «جنگ علیه غزه باید متوقف شود و ما خواستار راه‌حلی عادلانه برای ایجاد یک کشور فلسطینی بر اساس مرزهای 1967 هستیم که امنیت و رفاه را برای همه برقرار کند.»
آشفتگی داخلی در تل‌آویو
براساس گزارش رسانه‌های رژیم صهیونیستی، 80 درصد صهیونیست‌ها معتقدند که نتانیاهو مسئول آنچه که در نوار غزه رخ داده است، می‌باشد. همچنین بر اساس آخرین نتایج نظرسنجی روزنامه عبری زبان معاریو در صورت برگزاری انتخابات جدید حزب لیکود به رهبری نتانیاهو بیشتر کرسی‌های خود را از دست خواهد داد.