kayhan.ir

کد خبر: ۲۷۴۶۷۸
تاریخ انتشار : ۱۸ مهر ۱۴۰۲ - ۲۱:۵۷
با هدف پیشگیری از زمین‌خواری و ساماندهی خدمات حوزه زمین و ساختمان

سامانه پنجره واحد مدیریت زمین در ۱۶ استان افتتاح و رونمایی شد

سامانه پنجره مدیریت واحد زمین در ۱۶ استان با دو هدف کلی پیشگیری از مفاسد زمین‌خواری و ساماندهی نحوه ارائه خدمات حوزه زمین و ساختمان رسماً کار خود را آغاز کرد.

به گزارش خبرگزاری میزان، مراسم افتتاح و رونمایی از سامانه پنجره واحد مدیریت زمین در قوه قضائیه با همت و تلاش و پیگیری معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه به نمایندگی از دستگاه قضایی با همراهی و همکاری قوای مجریه و مقننه برگزار شد.
سامانه پنجره مدیریت واحد زمین سابقاً در ۱۶ استان افتتاح و بهره‌برداری شده بود و در جلسه دیروز ۱۵ استان باقیمانده این سامانه را افتتاح و در خصوص مدیریت زمین تحت این سامانه قرار گرفتند.
گفتنی است، سامانه پنجره واحد مدیریت زمین با دو هدف کلی پیشگیری از مفاسد زمین‌خواری و ساماندهی نحوه ارائه خدمات حوزه زمین و ساختمان راه اندازی شده است و این سامانه قابلیت شناسایی تخلفات زمین‌خواری و ساخت و ساز‌های غیرمجاز در اراضی حساس کشور را با استفاده از تصاویر ماهواره‌ای فراهم خواهد کرد و نظارت مستقیم بر عملکرد دستگاه‌های اجرایی ذی‌ربط خواهد داشت. این سامانه با فراهم کردن زیرساخت‌های الکترونیکی مدیریت هوشمندانه و سیستمی فرایند‌های بین دستگاهی جهت ارائه مجوز‌ها و استعلامات زمین و ساختمان را جهت پیشگیری از بروز مفاسد و مشکلاتی نظیر جعل استعلامات و مجوزها، تبانی و ارتشاء توسط زمین‌خواران، تداخل وظایف بین دستگاهی و عدم شفافیت در تصمیم‌گیری‌های کمیسیون‌ها و شورا را فراهم خواهد آورد.
نادر بخشی معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان آذربایجان غربی که به‌عنوان نماینده دادگستری استان امر پنجره واحد مدیریت زمین را پیگیری می‌کند در این جلسه گفت: سامانه پنجره واحد مدیریت زمین بسیار ارزشمند است و بسیاری از مشکلات سنتی مرتبط با زمین را مرتفع خواهد کرد و در استان آذربایجان غربی که اراضی کشاورزی و منابع طبیعی فراوانی وجود دارد این سامانه بسیار ارزشمند و مفید فایده خواهد بود.
«بخشی» از مدیران اجرایی خواست ظرف یک هفته آینده اطلاعات درخواستی را بارگذاری نمایند تا در این خصوص اقدامات تکمیل شود و پایش اراضی به نحو مطلوب انجام شود.
سردار یزدی: تخلفات باید
به سرعت تبدیل به پرونده‌های قضائی شوند
دبیر ستاد هماهنگی مبارزه با مفاسد اقتصادی نیز در مراسم آیین رونمایی از سامانه پنجره واحد زمین گفت: متاسفانه در ماجرای سامانه پنجره واحد زمین گرفتار یک معضل جدی هستیم.
به گزارش ایسنا، سردار محمدرضا یزدی اظهار داشت: افزایش افسارگسیخته قیمت زمین و مسکن ما را با مشکلات عدیده‌ای از جمله عدم شفافیت ضوابط و سازوکارها، نقایص در روش‌های اجرایی و خلاءهای قانونی روبرو کرده و موجب سردرگمی و نارضایتی بخش زیادی از مردم شده است. این وضعیت موجب بدنام شدن برخی مجریان و البته سوء‌استفاده دسته دیگری از آنان و صد البته سوءاستفاده سودجویان غیردولتی شده است.
یزدی ادامه داد: هرجا دستگاه‌ها اطلاعات و داده‌هایشان را به اشتراک گذاشتند، موفق‌تر بوده‌ایم.
وی با تاکید بر اینکه تخلفات باید به سرعت تبدیل به پرونده‌های قضایی شوند و دچار مرور زمان نشوند، افزود: با همکاری معاون اول رئیس جمهور برای فرمانده سپاه و سایر نیروهای مسلح ابلاغی ارسال کردیم تا استان‌ها به‌خصوص استانداران از امکانات نیروهای مسلح از جمله ماهواره خیام استفاده کنند و با جمع و جور کردن همه توان اجرایی، قضایی و نظاریتی‌شان جلوی زیادی‌خواهی و مفاسد در حوزه زمین و مرتع را بگیرند.