kayhan.ir

کد خبر: ۲۷۴۲۸۳
تاریخ انتشار : ۱۴ مهر ۱۴۰۲ - ۲۱:۲۶

واکنش سازمان ملل علیه قرآن‌سوزی «شدیدا محکوم می‌کنیم، باید متوقف شود»

 

کمیسر عالی شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد ضمن محکومیت شدید توهین به قرآن و درخواست توقف آن خواستار اقدام فوری در برابر افزایش هتک حرمت اماکن و نمادهای مذهبی شد.
چند سال پیش رهبر جمهوری اسلامی در پی اظهارات رئیس‌جمهور فرانسه در تأیید کاریکاتور توهین‌آمیز به پیامبر خدا (صلوات‌الله ‌علیه ‌وآله)، که باعث خشم مسلمانان در سرتاسر جهان شد پیامی خطاب به جوانان فرانسوی صادر و تأکید کردند: «از رئیس‌جمهور خود بپرسید: چرا از اهانت به پیامبر خدا حمایت می‌کند و آن را آزادی بیان می‌شمارد؟ آیا معنی آزادی بیان این است: دشنام و اهانت، آن هم به چهره‌های درخشان و مقدس؟ آیا این کار احمقانه، توهین به شعور ملتی نیست که او را به ریاست خود انتخاب کرده است؟» این پرسش پرسشی همچنان گشوده بر غرب است که حدود و قیود آزادی و نسبت آن با توهین را مشخص کند.
«ولکر تورک»، کمیسر عالی شورای حقوق بشر سازمان ملل در ژنو گفت: «قطعنامه ۱/۵۳ شورای حقوق بشر با نگرانی عمیق به افزایش حوادث هتک حرمت به اماکن مذهبی و نمادهای مذهبی در سراسر جهان خواستار اقدام فوری برای رسیدگی به آن شد.» آن‌طور که ایسنا نوشته است، وی گفت: «از زمان بحث فوری شورا آتش زدن کتاب مقدس اسلام، قرآن به صورت علنی در برخی از کشورها ادامه داشته است. من می‌خواهم یک بار دیگر تأکید کنم این اقدامات توهین‌آمیز را به شدت رد می‌کنم.» تورک تأکید کرد، چنین اعمالی که عمیقاً میلیون‌ها فرد را تحت تأثیر قرار می‌دهد، به ریشه هویت و ارزش‌های آنها آسیب می‌زند... وی خواستار سیاست‌های قوی برای مقابله با آفت نفرت مذهبی شد.
تورک گفت که شکاف‌های موجود در سیاست‌های ملی و چارچوب‌های قانونی باعث می‌شود که نفرت و تبعیض در مواجهه با عواقب واقعی از شکاف‌ها عبور کند. کشورهای عضو می‌توانند و باید کارهای بیشتری انجام دهند، زیرا آتش زدن قرآن و سایر حوادث نفرت مذهبی در سراسر جهان نشان می‌دهد که مبارزه با علل اصلی و محرک‌های نفرت به «کار خیلی بیشتر» نیاز دارد. وی افزود: «حذف فعال کلیشه‌های مضر، کمپین‌های اطلاع‌رسانی عمومی برای تجلیل از تنوع، سیستم‌های آموزشی فراگیر و بدون تبعیض، پلتفرم‌های رسانه‌های اجتماعی با سیاست‌های تعدیل محتوا که به حقوق بشر احترام می‌گذارند، رسانه‌ای قوی، مستقل و متنوع، و راه‌حل‌هایی برای کسانی که تبعیض را تجربه می‌کنند، باید به نفرت مذهبی و اثرات آن بپردازند.» تورک تأکید کرد که غلبه بر نفرت مذهبی مستلزم قرارداد اجتماعی مبتنی بر اعتماد و احترام است.