kayhan.ir

کد خبر: ۲۷۴۲۲۶
تاریخ انتشار : ۱۲ مهر ۱۴۰۲ - ۲۰:۱۵
وزیر نفت اعلام کرد

کشف 4 میدان نفتی و گازی در دولت سیزدهم

 
 
 
 
وزیر نفت گفت: میدان گازی چشمه‌‌شور در استان خراسان رضوی، میدان نفتی هیرکانی در استان گلستان، میدان نفتی تنگو و میدان نفتی گناوه در استان بوشهر در دولت سیزدهم کشف شده است.
به گزارش تسنیم، جواد اوجی در حاشیه نشست هفتگی هیئت دولت با ‌اشاره به برخی اقدامات این وزارتخانه از ابتدای دولت سیزدهم تاکنون گفت: میدان گازی چشمه‌شور در استان خراسان رضوی، میدان نفتی هیرکانی در استان گلستان، میدان نفتی تنگو و میدان نفتی گناوه در استان بوشهر در دولت سیزدهم کشف شده است.
وی افزود: حجم نفت و گاز این میادین معادل دو میلیارد و 600 میلیون بشکه قابل استحصال است.
وزیر نفت گفت: نسبت به سایر کشورهای منطقه، جایگاه اول اکتشاف را داریم. هر چاهی که به منظور اکتشاف زده شده موفق بوده است و به هیدروکربن رسیده‌ایم و میزان موفقیت در این بخش 100 درصد بوده است.
اوجی همچنین در ادامه بیان کرد: افزایش بیش از 300 درصدی را در انجام عملیات لرزه‌نگاری سه‌بعدی نسبت به دولت دوازدهم داشته‌ایم. ایران در مقایسه با کشورهای منطقه مثل امارات، قطر، کویت، عربستان جایگاه اول اکتشاف را برعهده داشته است و ضریب کشف موفق ما 100 درصد است. این دولت بیش از یک میلیون و 200 هزار بشکه نفت و 45 میلیون متر مکعب گاز افزایش تولید داشته و نزدیک 20 میلیارد دلار پروژه‌های نیمه‌تمام در حوزه نفت و گاز تکمیل و به بهره‌برداری رسیده است.
  نفت به صد دلار نزدیک می‌شود
از سوی دیگر «هیثم غیص» دبیرکل اوپک هم در گفت‌وگو با بی‌بی‌سی جهانی گفت: افزایش تقاضای نفت، امسال ادامه خواهد داشت و روند آن پابرجا خواهد ماند.
وی افزود: تصمیم اعضای اوپک برای کاهش تولید تا پایان سال آینده، ممکن است باعث کمبود قابل توجه در عرضه نفت در بازار جهانی شود.
دبیرکل اوپک همچنین در مورد توقف سرمایه‌گذاری در توسعه منابع نفت هشدار داد و گفت: بعضی خواستار توقف سرمایه‌گذاری در صنعت نفت شده‌اند. ما معتقدیم که این به‌اندازه کاهش تولید خطرناک است. این کار منجر به نوسان در آینده و کمبود احتمالی عرضه خواهد شد. صنعت نفت تا سال ۲۰۴۵ به ۱۴ تریلیون دلار سرمایه‌گذاری نیاز دارد. به گفته وی، تقاضای انرژی تا سال ۲۰۴۵ در مقایسه با حالا، تقریباً ۲۵ درصد رشد خواهد کرد و به همه ‌اشکال انرژی نیاز خواهد بود.
این اظهارات دبیرکل اوپک در حالی بیان می‌شود که عربستان اعلام کرده تولیدش را یک میلیون بشکه در روز کم می‌کند تا قیمت نفت‌ بیشتر شود.
اما آژانس بین‌المللی انرژی اعلام کرده که تصمیم عربستان و روسیه، دو تولیدکننده بزرگ اوپک پلاس، برای کاهش تولید ممکن است تا پایان همین سال جاری میلادی باعث کمبود قابل توجه عرضه شود.
تحلیلگران بازار نفت هم معتقدند که این تصمیم شاید به افزایش دوباره قیمت نفت خام به بیش از یک صد دلار در بشکه منجر شود.
در مقابل، آژانس بین‌المللی انرژی گفته است که اگر جهان می‌خواهد به اهداف خود در جلوگیری از گرمایش زمین دست یابد لازم است به اقدامات جسورانه در کاهش وابستگی به سوخت‌های فسیلی و جایگزینی آن با انرژی پاک دست بزند.
گفتنی است با وقوع جنگ اوکراین در فوریه (بهمن) ۲۰۲۲، نفت گران شد و در ژوئن (خرداد) پارسال به بشکه‌ای بیش از ۱۲۰ دلار رسید. قیمت‌ها در ماه مه (اردیبهشت) امسال به کمی بیش از ۷۰ دلار در هر بشکه کاهش یافت اما از آنجا که تولیدکنندگان سعی کردند تولید را برای حمایت از بازار محدود کنند، قیمت‌ از ماه مه پیوسته افزایش یافته است.
نفت خام برنت، که معیاری برای قیمت‌ جهانی نفت است، روزسه‌شنبه در بحبوحه پیش‌بینی‌ها برای کاهش عرضه، از بشکه‌ای ۹۵ دلار گذشت و موجب این نگرانی‌ شد که قیمت از ۱۰۰ دلار هم بیشتر شود و تورم در اقتصادهای بزرگ و عمده جهان را طولانی‌تر کند.