kayhan.ir

کد خبر: ۲۷۴۰۷۹
تاریخ انتشار : ۰۹ مهر ۱۴۰۲ - ۲۲:۴۴

شبکه‌های ماهواره‌ای معاند چگونه قربانگاه زنان مجری شدند؟(اخبار ادبی و هنری)

اخراج مجری‌های معروف شبکه‌های فارسی‌زبان بیگانه که می‌شود آنها را «کارگزاران ویترینی» این رسانه‌ها نامید، پشت‌پرده‌هایی قابل ‌تأمل را به‌تصویر می‌کشد.
 
 
 
به گزارش ایرنا، افشای مکالمه صوتی «رعنا رحیم‌پور» مجری وقت «بی‌بی‌سی فارسی» با مادرش در جریان ناآرامی‌های پاییز سال گذشته و افشاگری او در مورد پشت‌پرده ضدایرانی و تجزیه‌طلبانه رسانه‌های بیگانه در نهایت به جدایی او از بی‌بی‌سی، به‌عبارتی اخراج‌اش از این شبکه در فروردین امسال انجامید آن‌هم بعد از حدود ۱۵ سال همکاری. رحیم‌پور در این مکالمه از دستور کار حمایت از تجزیه‌طلبی و عادی‌سازی آن در ایران از سوی رؤسای شبکه «ایران اینترنشنال» پرده برداشته بود. رحیم‌پور در این مکالمه گفته بود که به اینترنشنالی‌ها دستور داده شده به‌طور ویژه در غائله مناطق مرزی، فقط با لیدرهای احزاب تجزیه‌طلب مانند «کومله» گفت‌وگو بگیرند و به آنها تریبون بدهند. رحیم‌پور به‌دلیل اصرار در افشای ماهیت شبکه‌های ضدایرانی، بعد از چند ماه تعلیق از کار، به‌طور کلی کنار گذاشته شد. به این ترتیب مشخص شد افشاگری، درز اطلاعات یا بی‌مبالاتی در رازداری در مورد پشت پرده رسانه‌های معاند تحمل نخواهد شد، با کسانی که قواعد نوشته یا نانوشته را رعایت نکنند به‌طور جدی برخورد می‌شود و در این زمینه عنصر شهرتِ اهالی ویترین و جنجال‌های مربوط به آنان نیز مانعی جدی به حساب نمی‌آید. 
شهریور امسال بود که انتشار یک پست در صفحه شخصی یکی از شاخص‌ترین مجری‌های شبکه ایران اینترنشنال، بر گمانه‌ها در مورد روابط غیراخلاقی و غیرانسانی در این شبکه صحه گذاشت.«سیما ثابت» یا همان «زهرا شهرکی» مجری برنامه «چشم‌انداز» به‌عنوان یکی از اصلی‌ترین برنامه‌های سیاسی گفت‌وگو محور این شبکه، در پستی با این توضیح که مجبور شده بین «کار در شرایطی خاص» و «کرامت انسانی» دومی را انتخاب کند، از استعفای خود از این تلویزیون خبر داد. برخی افراد، فضای مسموم این شبکه و پیشنهادات غیراخلاقی برخی مدیران را دلیلی برای جدایی مجریان زن از این شبکه می‌دانند؛ مساله‌ای که فیلم منتشر شده از مکالمه چندی پیشِ «ساناز قاضی‌زاده» یکی دیگر از کارمندان(خبرنگار و گوینده) این شبکه هم آن را تأیید می‌کند. قاضی‌زاده در فیلم این مکالمه تصویری که در دی‌ماه گذشته منتشر شد، از آزار جنسی مدیران این شبکه و پیشنهادات غیراخلاقی آنان صحبت کرده و می‌گوید که حقوق خوبی می‌دهند ولی فضای شبکه مسموم است.
کش‌و قوس‌های اخراج «سیما ثابت» مجری ایران اینترنشنال یادآور بیرون افتادن «صادق صبا» از حلقه بی‌بی‌سی فارسی در سال ۱۳۹۴ بود؛ مدیر سابق این شبکه که چند سال با حرف ‌و حدیث‌های مربوط به تعرض جنسی به مجریان مشهور دست‌ به گریبان بود تا نهایتاً راه تحریریه ایران اینترنشنال را در پیش بگیرد.
در میان نام مجریان جدا شده از ایران اینترنشنال در یک سال گذشته نام «نیلوفر مدیری» یا همان پانته‌آ که سابقه همکاری با شبکه «من و تو» را هم دارد به چشم می‌خورد. گفت‌وگوی منتشر شده میان پانته‌آ مدیری با «راب بینون» مدیر اجرایی وقت شبکه درباره حمله تروریستی اهواز (شهریور۹۷)، ابعاد جالبی از سیاست‌های یک بام و دو هوای این رسانه‌ها را برملا کرد. بینون در این مکالمه در پاسخ به این مسأله که بی‌بی‌سی به‌دلیل عدم استفاده از عبارت «اقدام تروریستی» برای اطلاق به حادثه اهواز و استفاده از عبارت «حمله خونین مرگبار» به‌جای آن مورد انتقاد است، سیاست ایران اینترنشنال در این زمینه را اینگونه تشریح کرد که اگر حمله مشابه در انگلیس یا آمریکا رخ دهد قطعاً باید تروریستی نامیده شود، اما چون مشروعیت حکومت ایران از نگاه ایران اینترنشنال مورد تردید است، نمی‌توان از این رویه استفاده کرد!