kayhan.ir

کد خبر: ۲۷۳۷۳۴
تاریخ انتشار : ۰۴ مهر ۱۴۰۲ - ۲۱:۴۳

علائم کاهش قیمت دلار در بازار ارز

 
 
کارشناسان اقتصادی معتقدند، بازارهای ارز و طلا به منطقه حساسی رسیده‌اند و بررسی‌ها نشان می‌دهد، قیمت‌ها در این بازارها نزولی است.
به گزارش فارس، بازار ارز و طلا این روزها در آرامش کامل به سر می‌برند و روندهای نوسانی این بازارها کاملا جای خود را به ثبات داده است. بازار ارز و طلا شهریورماه امسال را پرخبر، اما کم نوسان سپری کردند و در این میان معامله‌گران سکه امامی به دلیل کاهش حباب سکه، زیان کردند.
اوج تقاضای ارز در آخرین ماه تابستان همزمان با سفر اربعین رقم خورد که مدیریت خوب بانک مرکزی در این بازار، طول نوسان در بازار ارز را به شدت کاهش داد.
جلسه شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در شهریور برگزار شد و در حالی‌که بازار ارز نگران صدور قطعنامه علیه ایران بود، هیچ قطعنامه‌ای علیه ایران در این جلسه در رابطه با پرونده هسته‌ای تصویب نشد.
البته در هفته پایانی شهریورماه پول‌های غیرقابل دسترس کشور در کره جنوبی ابتدا به حساب بانک مرکزی سوئیس و سپس به حساب شش بانک ایرانی حاضر در قطر واریز شد.
این دو موضوع در کنار یکدیگر به همراه مدیریت تقاضا توسط بانک مرکزی در بازار ارز، منجر به کاهش التهاب و نوسان در بازار ارز شده است.
از مهم‌ترین عواملی که مانع از نوسان و رشد دلار شد، افزایش قیمت جهانی نفت و رکوردزنی صادرات نفت ایران بود. قیمت جهانی نفت در کانال ۹۰ دلاری قرار گرفته و سودای صد دلاری شدن دارد.
کامران رحیمی، کارشناس اقتصادی، درباره روند قیمت در بازار ارز گفت: کانال 49 هزار تومان به مقاومت مهم دلار در بازار آزاد و خط قرمز بازارساز تبدیل شده که اجازه پیشروی به این محدوده را نمی‌دهد. در هفته گذشته دلار کاهش یک درصدی را تجربه کرد، ولی در نهایت حمایت شد و کمی بالا رفت. این کارشناس اقتصادی ادامه داد: مهم‌ترین مقاومت دلار آزاد در حال حاضر کانال 49 هزار تومان است که بازارساز به این راحتی‌ها اجازه عبور دلار از این مقاومت را نمی‌دهد.
رحیمی تاکید کرد: حباب درهم در روزهای گذشته پایین‌تر از میانگین سه ماهه، ماهانه و هفتگی قرار گرفته که نشان می‌دهد معامله‌گران درهم به کاهش بیشتر قیمت دلار امیدوار هستند و همین موضوع نیز می‌تواند باعث کاهش قیمت دلار در بازار شود.