kayhan.ir

کد خبر: ۲۷۲۹۳۴
تاریخ انتشار : ۲۱ شهريور ۱۴۰۲ - ۲۱:۵۷
طوفان «ال‌نینو» ۲۰ هزار کیلومتر با ایران فاصله دارد

پیش‌بینی بارش باران در برخی استان‌ها تا پایان هفته جاری

 

رئیس‌مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا از وقوع رگبار باران و رعدوبرق در نقاط مختلف کشور و کاهش دما در برخی استان‌ها خبر داد.
صادق ضیائیان به ایسنا گفت: چهارشنبه گستره بارش باران علاوه‌بر شمال آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی، اردبیل و گیلان، استان مازندران را در بر می‌گیرد، همچنین ساعات بعد از ظهر در ارتفاعات جنوب کرمان و شمال هرمزگان افزایش ابر و رگبار پراکنده پیش‌بینی می‌شود. همچنین پنجشنبه در شمال غرب کشور رگبار پراکنده و در شرق اردبیل، گیلان، مازندران و گلستان ابرناکی و بارش باران رخ می‌دهد.
به گفته ضیائیان، طی روزهای چهارشنبه و پنجشنبه در دامنه‌های جنوبی البرز، شمال شرق و شرق کشور به‌ویژه منطقه زابل افزایش وزش باد و خیزش گردوخاک پیش‌بینی می‌شود و در سواحل شمالی کاهش نسبی دما رخ می‌دهد.
وی افزود: جمعه بارش در سواحل شمالی، جنوب اردبیل و مناطقی از خراسان شمالی و ارتفاعات البرز ادامه می‌یابد و شنبه در جنوب اردبیل و گیلان بارش کاهش می‌یابد و تنها در مازندران، گلستان و ارتفاعات خراسان شمالی بارندگی رخ می‌دهد. همچنین طی روزهای جمعه و شنبه در جنوب غرب کشور نیز وزش باد شدید رخ می‌دهد و طی چهارشنبه و چهار روز آینده، دریای خزر و شرق عمان و در روزهای پنجشنبه و جمعه نیمه غربی خلیج‌فارس مواج پیش‌بینی می‌شود.
طوفان ال‌نینو ۲۰هزار کیلومتر با ایران فاصله دارد
خبر دیگر اینکه، رئیس‌مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی سازمان هواشناسی کشور تاکید کرد: «ال‌نینو» اثر مستقیم بر ایران ندارد و نباید بیخودی مردم را نگران کنیم.
احد وظیفه درخصوص اثرگذاری پدیده «ال‌نینو» بر آب‌وهوای کشورمان به تسنیم گفت: قرار نیست ال‌نینو به ایران بیاید، این پدیده در اقیانوس آرام شکل می‌گیرد که تقریباً 20 هزار کیلومتر با کشورمان فاصله دارد.
وظیفه ادامه داد: با وقوع پدیده ال‌نینو در برخی مناطق دنیا پدیده‌های ترسالی و در برخی مناطق خشکسالی روی می‌دهد، از جمله مناطقی که تحت‌تأثیر این پدیده قرار می‌گیرد شمال استرالیا، فیلیپین، ‌اندونزی، چین و... هستند که اثر مشخص خشکسالی در آنها به وقوع می‌پیوندد.
وی با تأکید بر این‌که ال‌نینو از غرب تا شرق اقیانوس آرام را دچار تغییر دما می‌کند، افزود: تغییر گردش جوی،‌ آب‌وهوای مناطق مختلف را تغییر می‌دهد و ما از این منطقه فاصله دوری داریم. واقعیت این است که تأثیرات ال‌نینو به‌دلیل فاصله‌ای که با آن داریم مانند مناطق نزدیک به آن نیست.
رئیس‌مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی سازمان هواشناسی گفت: در رابطه با اثرگذاری ال‌نینو هم ناگزیریم برای پاییز و زمستان پیش‌ِرو پیش‌بینی کنیم. با توجه به این‌که بی‌هنجاری دمای اقیانوس آرام افزایش می‌یابد، شکی نیست که وارد دوره ال‌نینو خواهیم شد، اما باید به این نکته توجه شود که ایران با منطقه ال‌نینو به‌اصطلاح دورپیوند است.
وظیفه یادآور شد:‌ بر اساس بررسی‌ها، طی 50 سال اخیر 11 دوره ال‌نینو و لانینا روی داده است؛ به‌طور نسبی در زمان وقوع ال‌نینو بارش‌ها در ایران به‌طور متوسط برای جنوب و جنوب غرب نرمال و بالاتر از نرمال بوده است. در لانینا هم بارش‌ها همواره کمتر از نرمال بوده است.
وی اظهارداشت: با توجه به احتمال بارش‌های نرمال و فراتر از نرمال در پاییز، احتمال وقوع سیل وجود دارد، اما نباید بیخودی در مردم ایجاد نگرانی کنیم و باید با اطلاعات و داده‌هایی که در اختیار داریم، پدیده‌هایی مانند سیل را مدیریت کنیم و بهترین بهره را از آن ببریم، باید اقدامات پیشگیرانه برای حفظ آب ناشی از بارندگی‌ها داشته باشیم، چراکه سطح آب‌های زیرزمینی کاهشی قابل ملاحظه داشته است.