kayhan.ir

کد خبر: ۲۷۲۸۶۰
تاریخ انتشار : ۲۰ شهريور ۱۴۰۲ - ۲۰:۱۷
با اعلام رده‌بندی ۳۱ استان مشخص شد

تأمین 60 درصد گندم کشور از 7 استان

 
 
 
 
با خرید ۱۰ میلیون و ۳۰۰ هزار تُن گندم داخلی و رشد ۴۴ درصدی خرید این محصول نسبت به سال گذشته، رده‌بندی ۳۱ استان کشور به ترتیب سهم هر یک از آنها در کل خرید گندم از کشاورزان در سال جاری اعلام شد.
به گزارش مرکز اطلاع‌رسانی شرکت بازرگانی دولتی ایران؛ سه استان با خریداری بیش از یک میلیون تُن گندم، بیشترین میزان خرید این محصول را داشته‌اند که به ترتیب شامل استان‌های خوزستان با 17 درصد، کردستان با 11 درصد و فارس با 10 درصد از کل گندم‌های خریداری شده است.
بر اساس این گزارش، در چهار استان دیگر نیز بین نیم تا یک میلیون تُن گندم خریداری شده است که به ترتیب شامل استان‌های کرمانشاه با هشت درصد، آذربایجان غربی با شش و نیم درصد، گلستان با پنج و نیم درصد و لرستان با پنج درصد از کل گندم‌های خریداری شده است.
بعد از هفت استان پیشتاز خرید گندم که مجموعاً شش میلیون و 400 هزار تُن، معادل بیش از 62 درصد گندم‌های خریداری شده را به خود اختصاص داده‌اند، در 24 استان بعدی، به ترتیب میزان خرید گندم‌ به شرح زیر اعلام شده است:
استان‌هایی که بین یک تا پنج درصد از کل گندم کشور را خریداری کرده‌اند شامل استان‌های آذربایجان شرقی، زنجان، همدان، خراسان رضوی، ایلام، اردبیل، مرکزی، کرمان، قزوین، تهران، بوشهر، مازندران و اصفهان می‌شود.
استان‌هایی هم که زیر یک درصد از کل گندم کشور را خریداری کرده‌اند، استان‌های خراسان شمالی، کهگیلویه و بویراحمد، سیستان و بلوچستان، هرمزگان، چهارمحال و بختیاری، البرز، خراسان جنوبی، قم، یزد و گیلان هستند. 
سید سعیدراد، مدیرعامل شرکت بازرگانی دولتی ایران هم 16 شهریور در افتتاحیه نمایشگاه غلات، آرد و نان اظهار داشت: گندمی که برای صنف و صنعت پرداخت می‌شود با نرخ سال قبل و با قیمت 12 هزار تومان است و هنوز یارانه به این بخش از تولید داده می‌شود. وی افزود: فعلا برنامه‌ای برای تغییر قیمت گندمی صنف و صنعت وجود ندارد و هر گونه تصمیم‌گیری در این خصوص توسط ستاد تنظیم بازار اخذ می‌شود.
مدیرعامل شرکت بازرگانی دولتی ایران درباره آخرین میزان خرید تضمینی گندم تصریح کرد: تاکنون 10 میلیون و 300 هزار تن خرید تضمینی صورت گرفته است و خرید این محصول کماکان ادامه دارد. راد اظهار داشت: 80 درصد مطالبات گندمکاران پرداخت شده است و مابقی نیز با تامین مالی سازمان برنامه و بودجه پرداخت می‌شود.
گفتنی است استعداد بالای برخی استان‌ها در کشاورزی نشان می‌دهد که در صورت برنامه داشتن وزارت جهاد کشاورزی برای اقلام پربازده و بهره‌وری بالای محصولات می‌توان به خودکفایی کشاورزی رسید. ایران با داشتن هفت استان ساحلی و استان‌های نیمه غربی با خاک حاصلخیز و بارش‌های مناسب می‌تواند نه تنها تولید‌کننده بلکه صادر‌کننده محصولات کشاورزی هم باشد.