لامپهای کم مصرف حشرات را ناراحت میکنند
محققان نیوزلندی میگویند: لامپهای کم مصرف ال.ایی.دی 50 درصد حشرات بیشتری را به خود جذب میکنند که این موضوع میتواند به اکوسیستم آسیب بزند.
به گزارش ساینس، لامپهای ال.ایی.دی نسبت به لامپهای رشتهای تنگستن 90 درصد انرژی کمتری مصرف میکنند و نسبت به طول عمر هزار ساعتی این لامپهای رشتهای تا 100 هزار ساعت کار میکنند.
اما یک مطالعه که به تازگی انجام شده است نشان میدهد که لامپهای ال.ایی.دی در حالی که میتوانند برای محیطزیست مفید باشند اما برای خانواده حشرات مشکلزا هستند زیرا حشرات زیادی جذب طیف نور این لامپها میشوند.
این مطالعه که توسط محققان مؤسسه «سیون» در نیوزلند انجام شد، نشان میدهد که تلههای قرارداد شده در نزدیکی لامپهای ال.ایی.دی نسبت به تلههای قرار داده شده در کنار لامپهایی که با بخار سدیم کار میکنند 50 درصد حشرات بیشتری به خود جذب میکنند.
لامپهایی که با بخار سدیم کار میکنند و نور زرد منتشر میکنند به اندازه زیادی در خیابانها مورد استفاده قرار میگیرند و حشرات نیز به نور سفید و هم به نور زرد جذب میشوند اما به نظر میرسد آنها به نور آبی که از لامپهای ال.ایی.دی تولید میشود، بیشتر جذب میشوند.
در این مطالعه محققان بیش از 20 هزار حشره را که جذب طیف نور لامپهای ال.ایی.دی شده بودند مطالعه کردند و متوجه شدند بیشترین شمار آنها را پروانهها و مگسها تشکیل میدادند.
محققان ادعا میکنند که جذب این حشرات به نور لامپهای ال.ایی.دی میتواند کشنده باشد زیرا حشرات را از مسیر معمول خود خارج کرده و آنها را در آروارههای شکارچیان قرار میدهد و به این ترتیب در زنجیره غذایی اختلال ایجاد میکند.
امروزه استفاده از لامپهای ال.ایی.دی در حال افزایش است و برآوردها نشان میدهد که این فناوری میتواند در همه چیز از خانه گرفته تا تابلوهای تبلیغاتی استفاده شود.