ایران در رسانه های جهان
در این ستون، مهمترین اخبار رسانههای مطرح جهان
در مورد ایران را مرور خواهیم کرد.
بلومبرگ: ایران در سال جاری به طور پیوسته
محمولههای نفتی خود را افزایش داده است
سرویس سیاسی-
بلومبرگ در گزارشی در روز 31 اوت 9 شهریور به قلم جاناتان تیرون با عنوان«اورانیوم نزدیک به درجه مورد نیاز بمب (غنای بالا) ایران در کانون توجه در آژانس بینالمللی انرژی اتمی» مدعی شد که ایران سرعت تولید اورانیوم با غنای بالا خود را کاهش داده است.
این رسانه آمریکایی عنوان داشت: کاهش سرعت انباشت به عنوان یک سیگنال دیپلماتیک تلقی میشود. ایران و آمریکا برای کاهش تنش به سمت تفاهم حرکت کردهاند.
نکته قابل تأمل اینجاست که در اقدامی مسبوق به سابقه این بار نیز گزارش آژانس بینالمللی انرژی اتمی پیش از آنکه از ارگان رسمی این سازمان منتشر شود، توسط رسانههای آمریکا درز کرده و منتشر شد. بر این اساس بلومبرگ اظهار داشت: «بازرسان آژانس بینالمللی انرژی اتمی آماده میشوند تا گزارش سهماهه پادمانهای ایران را پیش از نشست هیئتمدیره آژانس مستقر در وین در
11 سپتامبر منتشر کنند. برخی از مقامات هستهای پیشبینی میکنند که دادههای آژانس بینالمللی انرژی اتمی نشان میدهد که ایران در حال تعدیل تولید اورانیوم بسیار غنی شده خود، که جزئی کلیدی در تولید بمب اتمی است، میباشد. ایران میگوید برنامهاش صلحآمیز است.»
صادرات 1.85 میلیون بشکه در روز بالاترین میزان در سال جاری است
بلومبرگ در گزارشی دیگر به قلم الکس لانگلی و آلاریک نایتینگل عنوان داشت: بر اساس گزارش وبگاه تانکرترکرز که اطلاعات محمولههای نفتی را در اختیار دولتها، بیمهها و سایر نهادها قرار میدهد، محمولههای نفت خام و میعانات گازی ایران در ماه اوت به 1.85 میلیون بشکه در روز رسید.
بلومبرگ افزود: ایران در سال جاری به طور پیوسته محمولههای نفتی خود را افزایش داده است و خریدارانی برای خود در آسیا پیدا کرده است. تولید این کشور اکنون در بالاترین سطح از زمان ممنوعیت صادرات آن در پنج سال پیش قرار دارد و مقامات آمریکایی به طور خصوصی اذعان کردند که اجرای برخی از اقدامات را به تدریج کاهش دادهاند.
رویترز: تولید و صادرات نفت ایران در ماه اوت
علیرغم تحریمهای ایالات متحده افزایش یافت
رویترز در گزارشی در روز 31 اوت به قلم الکس لاولر و تیموتی گاردنر به گفته مشاوران و شرکتهایی که محمولههای نفتکشها را دنبال میکنند، تولید و صادرات نفت ایران در ماه اوت علیرغم تحریمهای ایالات متحده افزایش یافت.
رویترز مدعی شد: صادرات بیشتر نتیجه موفقیت ایران در دور زدن تحریمهای ایالات متحده و صلاحدید واشنگتن در اجرای آنها است زیرا دو کشور به دنبال روابط بهتر هستند.
ایالات متحده از زمانی که دونالد ترامپ از توافق هستهای سال 2015 در سال 2018 خارج شد و تحریمهایی را با هدف محدود کردن درآمدهای دولت ایران اعمال کرد، به دنبال محدود کردن صادرات نفت ایران است. اما به گفته ردیابهای صنعت، صادرات در دوره ریاست جمهوری جو بایدن افزایش یافته است و چین یکی از خریداران اصلی آن است.
این رسانه افزود: شرکت مشاور اس وی بیاینترنشنال تخمین میزند که تولید نفت ایران در ماه اوت به 3.15 میلیون بشکه در روز افزایش یافته است که بالاترین میزان از سال 2018 است و صادرات نفت خام و میعانات گازی کمتر از 2 میلیون بشکه در روز است.
اس ویبیافزود: «ایران در مسیر احیای تولید نفت قبل از تحریمها قرار دارد.»
رویترز اظهار داشت: سه ردیاب دیگر که رویترز با آنها تماس گرفت، تخمینهای مشابهی داشتند.
این رسانه مطرح همچنین عنوان داشت: با نزدیک شدن به انتخابات نوامبر 2024، قیمتهای بالای نفت نیز یک خطر سیاسی برای بایدن است. عرضه بیشتر در بازار جهانی میتواند قیمتها را پایین نگه دارد.
رویترز تصریح کرد: سخنگوی وزارت خارجه آمریکا گفت که دولت به اجرای تحریمها علیه ایران ادامه میدهد.ما همچنین به طور منظم با سایر کشورها در تعامل هستیم تا قویاً آنها را از انجام اقداماتی که بر خلاف تحریمهای ایران است منصرف کنیم.»
این رسانه بریتانیایی اظهار داشت: به گفته تحلیلگران، ایران برای سالها از تحریمهای نفتی از طریق اقداماتی مانند انتقال کشتی به کشتی و یا دستکاری فرستندههای GPS به گونهای که کشتیها در موقعیتهای مختلف ظاهر شوند استفاده کرده است و این کشور در این تاکتیکها بهتر میشود.
رویترز افزود: به گفته تحلیلگران و دادههای کشتیرانی، نفت ایران به سوریه و ونزوئلا نیز منتقل میشود. آمار رسمی برای صادرات ایران وجود ندارد. شرکتهای ردیابی نفتکش از دادههای ماهوارهها و بارگیری بندرها برای نظارت بر جریانها استفاده میکنند. ایران گفته است که انتظار دارد در کوتاه مدت عرضه بیشتری داشته باشد. رسانههای دولتی به نقل از وزیر نفت ایران اعلام کردند که تولید نفت خام تا پایان سپتامبر به 3.4 میلیون بشکه در روز خواهد رسید.
رشد ایران در حالی اتفاق میافتد که اوپک پلاس، شامل اوپک، روسیه و سایرین، تولید خود را برای حمایت از بازار نفت کاهش میدهد، جایی که انتظارات مبنی بر اینکه ضعف اقتصادی باعث کاهش تقاضا میشود بر قیمتها تاثیر گذاشته است.