تلویزیون فرانسه گزارش میدهد
افزایش خشونت در فرانسه از هر 3 نفر یک نفر احساس ناامنی میکند
بنابر اعلام شبکه تلویزیونی فرانسه، میزان خشونت اجتماعی و غیراجتماعی (بیرون و داخل خانه) در این کشور در 5 سال گذشته آنقدر افزایش یافته است که، یکسوم مردم میگویند احساس امنیت ندارند.
«امنیت» کالای کمیاب و ارزشمندی است که، کمتر کشوری میتواند ادعا کند، آن را به وفور در اختیار دارد چرا که میتوان گفت این «ثروت» مقدمه داشتن هرچیزی است. بدون داشتن امنیت (روانی و جانی) سنگ روی سنگ بند نمیشود و کشورهای دنیا برای تامین آن هزینههای سنگینی میکنند. این مسئله، موضوع برنامه تلویزیونی شبکه «بیافام» فرانسه بود. وقتی کارشناس مجری از کارشناس میهمان این شبکه تلویزیونی پرسید «آیا احساس ناامنی یا خود ناامنی است که در فرانسه در حال افزایش است؟ آمار و ارقام در اینباره چه میگویند؟» اینطور پاسخ شنید که «آمار مربوط به حمله به افراد از پنج سال پیش در حال افزایش است. این حملات که شامل ضربه و جراحت عمدی، تعرض و حملات با ماهیت جنسی، تجاوز و همچنین قتل و آدمکشی میشود، در کشور از چندین سال پیش رو به افزایش است. میزان قتل در کشور در سال ۲۰۲۲ نسبت به سال قبل از آن ۹ درصد، لطمات و جراحات عمدی ۱۵ درصد، خشونتها و تعرضات جنسی ۱۱ درصد و سرقت بدون خشونت ۱۴ درصد افزایش یافته است.»
آشوبها بر ناامنیها افزود
کارشناس تلویزیون فرانسه در ادامه نوع مواجهه مردم با «مسائل ناامنکننده» را اینطور تشریح کرد: «اما در اینجا باید دو مسئله را از یکدیگر متمایز بدانیم؛ آنچه فرانسویها میبینند و آنچه تجربه میکنند. در مورد اول یعنی آنچه مردم میبینند، ما آشوبهای اخیر را داشتیم که از اواخر ماه ژوئن تا اوایل ماه ژوئیه(خرداد تا تیر) اتفاق افتاد که یک دوره پر از خشونت و دشواری را هم برای مردم و هم برای نیروهای پلیس رقم زد. مسئله قاچاق مواد مخدر و تسویه حسابها را هم که به یکدیگر گره خوردهاند، در کشور داریم. مسلما همه فرانسویها این پدیدههای خشونتبار را شخصا و بهطور مستقیم تجربه نمیکنند، اما به هر حال شاهد آن هستند و همین موضوع احساس ناامنی در جامعه را تشدید میکند... اما در مقوله دوم یعنی آنچه فرانسویها تجربه میکنند دو شاخص را باید مدنظر قرار دهیم. اول حملات به افراد یعنی ضربه زدن یا وارد کردن لطمات عمدی و دوم سرقت و دزدی. افزایش این دو شاخص باعث میشود که فرانسویها هر روز بیشتر احساس ناامنی داشته باشند البته روشن نشدن و مشخص نشدن تکلیف این تعرضات و حملات نیز به تشدید حس ناامنی در جامعه کمک میکند.»
سرقتها بیشتر ایجاد ناامنی میکنند
به گزارش خبرگزاری صداوسیما، این کارشناس فرانسوی در ادامه به آمار و ارقامامهای رسمی در این رابطه منتشر شده است، پرداخته و گفت: «آمار نشان میدهد که در موارد حملات فردی یعنی ضربه یا لطمه زدن به افراد، تکلیف تنها ۱۵ درصد این جرایم مشخص میشود و ۸۵ درصد دیگر نامشخص میماند. اما این وضعیت درباره سرقتها از این هم وخیمتر است و حدود ۹۰ درصد این موارد نامشخص
میماند و از هر ۱۰ پرونده سرقت فقط یکی تکلیفش معلوم میشود...مردم این وضعیت را میبینند و احساس ناامنی بیشتری به آنها دست میدهد. مردم شاهد آن هستند که نهتنها عاملان سرقتها شناسایی و دستگیر نمیشوند، بلکه این سرقتها روزبهروز هم افزایش مییابد و به همین علت بیش از پیش احساس ناامنی میکنند. حتما لازم نیست که شما خودتان مورد سرقت قرار گیرد وقتی که میشنوید که یکی از دوستان، بستگان یا همسایگان شما مورد سرقت قرار گرفته است، این موضوع مایه نگرانی شما میشود و حس ناامنی را در شما تشدید میکند، اما وقتی که عامل این سرقتها پیدا نمیشود، حس ناامنی بیش از پیش افزایش مییابد.»