رئیس دانشکده اقتصاد دانشگاه لوترن کالیفرنیا تاکید کرد
۵ تأثیر مهم «بریکس پلاس» بر اقتصاد ایران و جهان
رئیس دانشکده اقتصاد دانشگاه لوترن کالیفرنیا بااشاره به پنج تاثیر مهم بریکس پلاس بر اقتصاد جهان معتقد است این سازمان باعث گسترش تجارت جهانی و زوال تدریجی سلطه دلار در اقتصاد جهان خواهد شد.
به گزارش تسنیم، جمشید دموئی، درباره آنچه بریکس و یا بریکس به اضافه شش به وجود خواهد آورد گفت: پنج تاثیر مهم اقتصادی این نهاد گسترش تجارت جهانی، قدرت گرفتن وام برای توسعه اقتصادی، حرکت در جهت کاهش نرخ بهره برای کشورهای نیازمند، گسترش عملکرد بانک جهانی توسعه جدید که میتواند اثری مثبت برای رفع نیازهای سرمایهگذاری کشورها داشته باشد و در نهایت استفاده از پول ملی خود در معادلات و سرمایهگذاری با کشورهای دیگر است.
وی افزود: این پنج تاثیر مهم در آینده بسیار نزدیک به انجام نخواهد رسید اما امید آن وجود دارد که با توسعه و پیشرفت همکاریهای تجاری و سرمایهگذاری بین کشورها صورت گرفته و از تسلط دلار در جهان کاسته شود.
دموئی با بیان اینکه آنچه که اکنون مشاهده میشود نفوذ و گسترش اقتصادهای نوظهور است، گفت: به عبارت دیگر، جهان غرب به تنهایی برای دنیا تعیین تکلیف نخواهد کرد بلکه جهان جنوب از نفوذ و قدرت اقتصادی بیشتری برخوردار بوده و این تعادل به صورت مثبت در سالهای آینده گسترش بیشتری خواهد یافت.
رئیس دانشکده اقتصاد دانشگاه لوترن کالیفرنیا ادامه داد: به نظر من پیوستن ایران به بریکس و پیمان همکاری شانگهای؛ قدمهای مثبتی در جهت گسترش امکانات ایران برای دسترسی به امکانات مناسب برای تجارت، سرمایهگذاری و دستیابی به امکانات تأمین مالی پروژههای همکاری بینالمللی و بسیاری تحولات مثبت چه در زمینههای اقتصادی و چه در زمینههای سیاسی در منطقه خواهد بود.
به عقیده وی، بریکس برای ستیز با جهان غرب نیست بلکه قدمی موثر در جهت کاهش سلطه غرب و تعیین تکلیف مسائل اقتصادی سیاسی جهان در پارهای از پایتختهای کشورهای غربی است.
احمد صالحی، کارشناس اقتصادی هم در گفتوگو با ایرنا، اظهار داشت: عضویت ایران در بریکس منجر به توسعه روابط و تعامل جدی در سطوح کارشناسی بین ایران و کشورهای عضو از جمله روسیه، هند، چین، عربستان و آفریقای جنوبی میشود.
وی افزود: این تعامل منجر به توسعه تجارت، زیرساختها، فروش و تأمین کالاهای اساسی بین کشورهای عضو میشود و میتوانند اقدام به تهاتر کالاها کنند.
این کارشناس اقتصادی با بیان اینکه زیرساختهای پرداختی و لجستیکی باید فراهم شود، گفت: در این گروه توافق سیاسی صورت گرفته است و باید در لایحههای میانی هم زیرساختهایی از جمله پرداخت، پشتیبانی، نمایشگاه و فروش کالاها صورت بگیرد.
صالحی ادامه داد: مهمترین مزیت بریکس قرار گرفتن بزرگترین تأمینکنندگان و مصرفکنندگان انرژی دنیا در کنار یکدیگر است. روسیه بزرگترین تأمینکننده انرژی و ذرت است و در مقابل چین و برزیل بزرگترین مصرفکننده هستند که این تعامل منجر به همگرایی و هماهنگی و دقیقتر شدن سیاستها میشود.
وی یکی دیگر از دستاوردهای عضویت ایران در بریکس را تقویت موضع کریدورهای شرق و غرب، شمال به جنوب عنوان کرد و گفت: سه کشور هند، روسیه و ایران در کریدور شمال و جنوب و چین و ایران در شرق و غرب قرار دارند که این کریدورها به تعامل و تأمین زیرساختها منجر میشود.
این کارشناس مسائل بینالمللی تأکید کرد: با تقویت این نظام کریدوری است که ساختار پشتیبانی قویتر میشود. همچنین تعاملات دوجانبه ایران با کشورهای عضو به تأمین زیرساختهای نظام پرداختی هم کمک میکند.