گسترش روابط اقتصادی بینالمللی ایران با عضویت در بریکس
عضو اتاق بازرگانی ایران گفت: عضویت ایران در بریکس پس از ورود به پیمان شانگهای و توافق با اوراسیا اقدام مهمی است که به گسترش روابط اقتصادی و تجاری بینالمللی ایران کمک میکند.
سید حمید حسینی در گفتوگو با ایرنا با بیان اینکه روابط خارجی از دغدغههای اصلی مردم است، خاطرنشان کرد: بر همین اساس هر اقدامی در این عرصه بازتاب وسیعی در کشور و میان مردم دارد که نباید با گمانهزنیهای نادرست به اختلافات در این زمینه دامن زد.
وی با اشاره به پذیرفته شدن عضویت ایران در گروه بریکس، خاطرنشان کرد: حضور در این سازمانهای بینالمللی و منطقهای به عنوان عضو رسمی برای ایران ضروری است؛ زیرا تاکنون در این بخش اقدامات کمی انجام شده و کشور حضور بسیار کمرنگ در این نوع پیمانها داشته است.
عضو اتاق بازرگانی ایران تاکید کرد: عضویت در بریکس پس از ورود به پیمان همکاریهای شانگهای و توافق برای تجارت آزاد با اتحادیه اقتصادی اوراسیا اقدام مهمی برای کشور محسوب میشود که به گسترش روابط اقتصادی و تجاری بینالمللی ایران، تامین امنیت و چند جانبه گرایی کمک میکند. حسینی افزود: بریکس از اهمیت ویژهای برخوردار است زیرا ۴۲ درصد جمعیت جهان، حدود ۳۰ درصد تولید ناخالص ملی دنیا و۲۰ درصد تجارت جهانی را به خود اختصاص داده است. برای عضویت ایران در بریکس از سال ۹۴ اقدام شده بود؛ اما تحولات کنونی در عرصه بینالملل باعث شد که امکان عضویت ایران، امارات، عربستان و چند کشور دیگر فراهم شود.
گفتنی است گروه بریکس با عضویت رسمی برزیل، روسیه، هند، چین و آفریقای جنوبی، در آخرین اجلاسیه که طی هفته گذشته در ژوهانسبورگ آفریقای جنوبی برگزار شد از شش کشور آرژانتین، اتیوپی، امارات متحده عربی، ایران، عربستان سعودی و مصر برای ورود به این گروه دعوت کرد و مقرر شد تا سال ۲۰۲۴، به این گروه اضافه شوند. به این ترتیب، بریکس دارای 30 درصد تولید ناخالص داخلی، 50 درصد انرژی و 21 درصد تجارت جهانی و حدود نیمی از ذخایر ارزی خواهد شد. همچنین دو عضو دائم شورای امنیت، سه قدرت اتمی، و 40 درصد جمعیت جهان در اختیار این گروه است.