kayhan.ir

کد خبر: ۲۷۱۹۵۸
تاریخ انتشار : ۰۵ شهريور ۱۴۰۲ - ۲۱:۱۷
قالیباف: گره حق پخش تلویزیونی در برنامه هفتم باز می‌شود

افتتاح مجموعه‌های جدید فدراسیون کشتی با حضور رئیس‌مجلس / دبیر: باید از سال بعد ۵۰ درصد طلاهای جهان را بگیریم

رئیس‌فدراسیون کشتی تاکید کرد که رؤیای کشتی همچنان ادامه دارد و از سرمربیان تیم‌های ملی خواسته که به دنبال کسب پنجاه درصد طلاهای جهانی باشند.

 

سرویس ورزشی-

مراسم افتتاح ساختمان اداری فدراسیون کشتی به‌همراه سالن همایش‌های ۱۲۰۰ نفری شهید ضرغام و دیگر امکانات کمپ تیم‌های ملی کشتی، صبح دیروز همزمان با سالروز تولد جهان‌پهلوان غلام‌رضا تختی و روز ملی کشتی، با حضور محمدباقر قالیباف رئیس‌مجلس شورای اسلامی، مهدی چمران رئیس‌شورای شهر تهران، کیومرث ‌هاشمی سرپرست وزارت ورزش و جوانان، سیدمناف‌هاشمی دبیرکل کمیته ملی المپیک، برخی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی، مسئولان ورزش ستاد کل نیروهای مسلح و تعدادی از رؤسای فدراسیون‌های ورزشی و مسئولان سیاسی کشور به همراه ملی‌پوشان کشتی ایران برگزار شد. در ابتدای این مراسم کلیپی از افتخارآفرینی‌های ملی‌پوشان کشتی ایران در میادین بین‌المللی و ساخت و سازهای انجام شده در فدراسیون کشتی برای حضار به نمایش درآمد.
محمدباقر قالیباف در این مراسم اظهار داشت: برای من توفیقی است که در بین قهرمانان و پیشکسوتان کشتی و مسئولان ورزش حاضر شده‌ام. امروز روز کشتی است، روز تولد تختی است، یک انسان جوانمرد، غمخوار مردم و یک قهرمان واقعی که در تاریخ ماندگار شده است.بدون شک ورزش یک پیوند عمیقی با مسائل اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی دارد. کشورهایی که ورزش رو به رشدی دارند یا در اوج هستند به همان نسبت در بعد اقتصادی هم رشد دارند یا در اوج هستند. کشور ما که جوان است و متأسفانه این پتانسیل حیاتی را از دست می‌دهیم و مسیر خوبی را طی نمی‌کنیم باید حداکثر استفاده را ببریم و فعالیت جدی در این بخش داشته باشیم.
وی ادامه داد: همه تلاش ما بر این است که ورزش را در بخش‌های مختلف چه در پرورشی ورزش و چه در حوزه همگانی و قهرمانی در جایگاه خود مورد توجه قرار دهیم. این کار در عین صرفه‌جویی‌های زیاد باعث کسب افتخار در میادین بین‌المللی خواهد شد. در برنامه هفتم نیز دقیقاً در همین راستا گام برمی‌داریم.
محمدباقر قالیباف ادامه داد: دو دهه است که از آموزش و پرورش غفلت کرده‌ایم. به خود مدرسه که باید مورد توجه همه کشور قرار می‌گرفت کم‌توجهی کرده‌ایم. بدون شک پایه ورزش و سایر عرصه‌ها در مدارس است.ورزش قهرمانی را نیز باید به صورت جدی مورد حمایت قرار دهیم. در برنامه هفتم مخاطب ما خانواده‌هاست و بخش مربوط به فرهنگ سلامت و اقتصاد و ورزش در خانواده‌ها در کلان سیاست‌ها و برش‌های هر سال می‌بینیم. باید بخش خصوصی و مردمی را وارد بحث باشگاه‌های ورزشی کنیم. فدراسیون‌ها نباید پست باشند تا محدودیت در انتخاب افراد نباشد.
قالیباف با بیان این‌که مشکل حق تلویزیونی ورزش سالهاست پابرجا مانده است گفت: پیش‌بینی ما این است که در برنامه هفتم گره پخش تلویزیونی و موضوعات مالی که سالیان سال است مانده حل و فصل خواهد شد.
رئیس‌مجلس شورای اسلامی با ‌اشاره به پیشرفت‌هایی که در زیرساخت فدراسیون کشتی صورت گرفته است گفت: در سال‌های گذشته نشیب‌های کشتی را هم دیدیم. زمانی که تجهیزات و مدیریت صحیح داشته باشیم مطمئن باشید قهرمان‌های ما در رشته‌های آزاد و فرنگی تربیت می‌شوند. امروز جمعیت ۳۰۰ تا ۴۰۰ هزار نفری کشتی حتماً باید ۳ یا ۴ برابر شود تا محکم‌تر گام برداریم. این امکاناتی که فراهم شده قطعاً نشان می‌دهد قهرمانان ما در جهانی ۲۰۲۳ خواهند درخشید و آینده روشنی نیز پیش روی کشتی خواهد بود.
هاشمی: ریاست فدراسیون نباید شغل باشد
کیومرث‌هاشمی سرپرست وزارت ورزش نیز که در مراسم افتتاحیه مجموعه‌های جدید فدراسیون کشتی حضور داشت، گفت: 252 پروژه ورزشی را از ابتدای هفته دولت شروع کردیم و به سهم خودم از دولت به خاطر اهتمام در این موضوع تشکر می‌کنم. خروجی ورزش قهرمانی باید غرور و انسجام و موفقیت باشد. ورزش یک موضوع بی‌بدیل است و از این ظرفیت باید استفاده کرد.
وی افزود: در رقابت‌های جهانی و آسیایی و در رده‌های مختلف، این عملکرد فدراسیون‌ها را مشخص می‌کند و بازی‌های المپیک و بازی‌های آسیایی عملکرد دولت‌ها را مشخص می‌کند. ما در المپیک هفده دوره از 1948 لندن حضور داشتیم، 62 درصد مدال‌ها متعلق به کشتی بوده و در بازی‌های آسیایی که 38 رشته حدود 26 درصد سهم کشتی است قطعا کشتی مد نظر ورزش کشور خواهد بود. وقتی سهم کشتی بالاست باید در زیرساخت‌ها هم بالا باشد. 54 سالن کشتی در دست احداث داریم آنچه مورد انتقاد فدراسیون‌هاست که دبیر هم گله دارد بحث اعتباری است. ظرفیت بسیار خوبی هم از نظر سالن ورزشی، آموزش و پرورش دارد.
سرپرست وزارت ورزش یادآور شد: در کشتی جهان جذب ورزشکار کار سختی شده و کمیته بین‌المللی المپیک به سمت حذف این رشته می‌رود و ما باید در کشور خودمان برای گسترش کشتی کاری انجام دهیم. ما دنبال ایجاد شهرهای طلایی هستیم، شهرهایی که المپین دارند و ظرفیت ورزشی دارند. ما بیش از 15 هزار هیئت ورزشی داریم و دنبال افزایش آن نیستیم بلکه با ایجاد شهرهای طلایی، تمرکزمان روی اینها می‌رود. کارهای خوبی در دوره علیرضا دبیر انجام شده که تشکر می‌کنم. باید به سمت گرفتن میزبانی برویم مانند والیبال قهرمانی آسیا که داورزنی انجامش داد و باید از تهران به شهرستان‌ها برود. هیجان به ارومیه رفته بود و این موضوع اهمیت دارد. به دنبال این هستیم که یک ماه یک بار این کار را انجام دهیم.
وی خطاب به قالیباف تصریح کرد: ما در برنامه هفتم به حمایت شما احتیاج داریم. بیش از 40 هزار پروژه در سطح کشور داریم که تکمیل آنها با این بودجه سالها زمان می‌برد. البته بخش خصوصی فدراسیون‌ها در کشور ما شغل شده و به این ترتیب از ظرفیت بسیاری از افراد نمی‌توانیم استفاده کنیم و در کمیسیون تطبیق اعلام شد که رئیس‌فدراسیونی شغل نباشد. ما اعتقاد داریم اساسنامه‌های فعلی جوابگوی نیازها نیست، اساسنامه برخی رشته‌ها جنبه صنفی دارند اما به دنبال این هستیم که دغدغه‌هایی که در این خصوص به چالش بین‌المللی شده بتوانیم اساسنامه تخصصی هر رشته را تصویب کنیم. رئیس‌جمهور دستور پرداخت پاداش قهرمانان را داد و سهم کشتی 33 میلیارد و صد میلیون است و پیش از اعزام به‌هانگژو پاداش قهرمانان پرداخت می‌شود.
کمپ رئال و بارسا هم به ما نمی‌رسند
علیرضا دبیر رئیس‌فدراسیون کشتی نیز در سخنرانی خود اظهار کرد: این کمپ در دنیا لنگه ندارد. من رئال مادرید، بارسلونا و خیلی از تیم‌های بزرگ دنیا را دیدم اما چنین چیزی ندارند. در جمهوری اسلامی خیلی خوب می‌توان کار کرد و همه باید نسبت به انقلاب و مردم پاسخگو باشند. این باید الگویی برای همه فدراسیون‌ها باشد. بچه‌های ما هیچ احتیاجی به بیرون ندارند، از کار بانکی تا مطالعه، بازی‌های کامپیوتری و غیره. ۲۲ ساعت آنها را خوب تامین کردیم تا ۲ ساعت خوب تمرین کنند.
رئیس‌فدراسیون کشتی ادامه داد: ما متوقف نمی‌شویم و این راه ادامه دارد. رؤیای ما ادامه دارد و این را قول می‌دهم. کشتی ما امسال در رده‌های نوجوانان و جوانان قهرمان شدند حتی روسیه به این افتخار نرسید. به سرمربیان تیم‌های ملی هم گفتم باید از سال بعد ۵۰ درصد مدال‌های طلا را بگیریم. این حق ماست چرا که کشتی برای ماست. کشتی موتور محرک ورزش ایران است. ما رقیب هیچ رشته‌ای نیستیم و کشتی برای همه ایران و همه فدراسیون‌هاست. یک‌ نفر بگوید من در این ۴ سال یک چیز برای خودم خواستم. تنها رئیس‌فدراسیونی هستم که در ۴ سال ۳ سفر خارجی آن هم با پول شخصی رفتم. برای بالا رفتن پرچم جمهوری اسلامی با هیچ کس معامله نمی‌کنم. حتما باید کشتی به ایده‌آلی که در ذهن ماست برسد.
وی خطاب به قالیباف گفت: نسل جدیدی را می‌‌سازیم و قطعا در سال‌های آینده از این نسل خواهید شنید. به بچه‌ها یاد دادیم از فضای مجازی دوری کنند چون ۹۰ درصد آن دروغ است. باید وقت خودشان را به مطالعه بگذرانند. کشتی هم ورزش سنتی و ملی ما و هم ورزش مذهبی ماست؛ مزیت رقابتی ماست؛ مثل نفت و موشک ماست. ۶۷ درصد مدال‌های المپیک را کشتی گرفته و اگر مدال‌های جهانی هم حساب کنیم ۸۲ درصد مدال‌های ورزش‌های المپیکی ما را کشتی گرفته است. ۳۱۵ مدال‌دار جهانی و المپیک داریم و رشته بعد ما فقط ۲۴ نفر دارد.
دبیر در پایان گفت: شما صدای کشتی باشید. ۸۵ درصد مدال داریم اما به ما ۵ درصد بودجه می‌دهند. الحمدلله آقای مناف‌هاشمی کم‌کم توجیه می‌شود. امیدوارم این ظرفیت ویژه دیده شود. من افتخار می‌کنم کارگرم.