بریکس و جی 7
در طول دو دهه گذشته، جهان شاهد یک تغییر عمیق در چشمانداز اقتصادی و ژئوپلیتیک جهانی بوده است، زیرا ظهور کشورهای بریکس وزنهای رو به رشد علیه تسلط سنتی جی 7 ایجاد کرده است.
از روز سه شنبه، رهبران برزیل، روسیه، هند، چین و آفریقای جنوبی در ژوهانسبورگ، آفریقای جنوبی برای پانزدهمین اجلاس سالانه بریکس گرد هم
آمدند.
برای مدت طولانی، جی 7 متشکل از ایالات متحده، کانادا، بریتانیا، آلمان، فرانسه، ایتالیا و ژاپن، بر حاکمیت اقتصادی و تصمیمگیری جهانی تسلط داشته است. با این حال، همانطور که کشورهای بریکس رشد و توسعه سریع اقتصادی را تجربه کردند، نفوذ و جاه طلبی جمعی آنها شروع به رشد کرد.
رشد اقتصادی چشمگیر چین به طور خاص تجارت، سرمایهگذاری و زنجیره تامین جهانی را تغییر داده است. توانایی تولید، بازار مصرف گسترده و رشد مبتنی بر نوآوری این کشور را به خط مقدم اقتصاد جهانی سوق داده است. در حالی که هند هنوز چند قدم عقبتر از چین است، جمعیت انبوه و صنعت فناوری پرهیاهو، آن را به خوبی تبدیل به دومین ابرقدرت اقتصادی بلوک میکند.
پنج کشور بریکس از نظر تولید ناخالص داخلی ترکیبی خود در سال 2020 از جی 7 پیشی گرفتند. به گفته صندوق بینالمللی پول، این بلوک مجموعاً 32.1 درصد از تولید ناخالص داخلی جهانی را در سال جاری تشکیل خواهد داد. این در حالی است که در سال 1995 تنها 16.9 درصد و در حال حاضر بیشتر از سهم 29.9 درصدی جی 7 است.