خدمات به زائران اربعین از تسریع در ارائه ارز تا راهاندازی خط دریایی مسافری
به گزارش روابط عمومی بانک مرکزی، محمدرضا فرزین؛ رئیسکل بانک مرکزی بااشاره به تعیین شش بانک عامل سپه، ملی، تجارت، پست بانک، صادرات و پارسیان بهمنظور عرضه ارز اربعین تاکید کرد: در بخشنامه اخیر بانک مرکزی به این بانکها تکلیف شده است که شعب کشیک آنها تا ساعت 18 عصر روزهای هفته نسبت به فروش حضوری ارز اربعین اقدام کنند.
او با تاکید بر لزوم اهتمام ویژه بانکها در عرضه ارز اربعین، گفت: بانکها با برنامهریزی مدون ضمن عرضه ارز اربعین به نحوه مناسب، از ایجاد صف و ازدحام در شعب در این خصوص جلوگیری و بسترهای بانکداری الکترونیک را در این زمینه به خدمت گیرند.
خبرگزاری مهر گزارش داد که ارز اربعین امسال نسبت به سالهای دیگر بسیار آسانتر به دست زائران حسینی میرسد و یکی از نکات مثبت در ارائه ارز اربعین نیاز نبودن به تشکیل صف است.
یکی دیگر از نکات مثبت امسال در بحث ارز اربعین، ارائه ارز به دینار بود که باعث کاهش تقاضا در بازار آزاد شده و این موضوع منجر شد تا قیمت دینار در بازار آزاد نیز ریزشی شود. قیمت دینار در بازار آزاد در ماههای قبل به ۴۰ هزار تومان نیز رسیده بود اما از زمانی که عرضه ارز دینار با نرخ دولتی در بانکها آغاز شده به ۳۳ هزار تومان رسیده است.
مسئولان بانک مرکزی برای رفاه حال زائران اربعین از دو برابر شدن شعب و باجههای بانکهای اختصاص ارز اربعین خبر دادند اما مردم از نبود شعب ارزی در استان تهران گلایه دارند و مجبورند برای دریافت دینار عراق به تهران مراجعه کنند.
راهاندازی خط مسافری دریایی ایران-عراق برای اربعین
«مهدی فراهانی»؛ مدیرکل امور دریایی سازمان بنادر و دریانوردی بااشاره به راهاندازی خط مسافری دریایی ایران-عراق ویژه اربعین ۱۴۰۲ گفت: امکان انجام ۲۰ سفر دریایی روزانه اربعین فراهم شده است. سه فروند شناور به انتقال زائران اربعین حسینی اختصاص یافته و هر سفر 40 دقیقه به طول میانجامد.
وی با بیان اینکه از سوی سازمان بنادر، دو بندر آبادان و خرمشهر بهمنظور تردد دریایی در ایام اربعین حسینی مدنظر قرار گرفت، افزود: با وجود تمام زیرساختها از نظر پایانه و اسکله، متاسفانه دولت عراق آمادگی لازم جهت پهلوگیری در اسکله تازه تاسیس «سیبه» را نداشت. بنابراین در نهایت بندر خرمشهر تنها بندری است که در ایام اربعین حسینی به بندر «ابوفلوس» عراق تردد و پهلوگیری دارد.
فروش 60 درصد پروازهای اربعین هما
پیدا کردن بلیت هواپیما و حواشی قیمت و... آن، یکی از دغدغههای اصلی زائران اربعین است. حسام قربانعلی؛ سخنگوی ایرانایر در این زمینه گفت: تاکنون حدود ۶۰ درصد پروازهای اربعین شرکت هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران(هما) فروش رفته و همچنان نسبت به تخصیص ظرفیت بهصورت مقطعی و روزانه در حال اقدام هستیم و فرآیند فروش ما همچنان ادامه دارد.
وی ادامه داد: نزدیک به شش هزار مسافر از ۲۷ مرداد تا دیروز، در مسیر نجف به فرودگاه امام خمینی(ره) و برعکس جابهجا شدند. سخنگوی شرکت هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران با بیان اینکه همچنان فرآیند فروش ادامه دارد، افزود: فرآیند انتقال از هفته گذشته شروع شده و تاکنون تاخیر چشمگیری نداشتیم. پرواز ما از اصفهان انجام شده و از شیراز و زنجان هم انجام میشود. تعداد پرواز قابل توجهی هم بهصورت فوقالعاده در مسیر تهران- اهواز، مشهد- اهواز و شیراز- اهواز برای کسانی که تمایل دارند از مرزهای جنوب غربی بهصورت زمینی وارد کشور عراق شوند برنامهریزی شده است. همچنین برای مرزهای غربی از کرمانشاه و ایلام هم پرواز فوقالعاده برقرار شده که جمع آن به ۱۶ پرواز میرسد.
سخنگوی ایرانایر افزود: روز دوم شهریور به تعداد ۱۰ پرواز فوقالعاده از فرودگاه امام خمینی(ره) برای نجف و بالعکس برنامهریزی شد و بالغ بر 6500 صندلی تخصیص پیدا کرد که این جز خدماتی بود که وعده افزایش ظرفیت ناوگانها عملی شد.
به گزارش ایرنا، سعید چلندری مدیرعامل شرکت شهر فرودگاهی امام خمینی(ره) بااشاره به وصول شکایت مسافران از گرانفروشی پروازهای نجف، گفت: با توجه به دستورات وزیر و جلسات پیدرپی با مدیران ایرلاینها تاکید بر این شده است که تمام شرکتها فقط روی سیستم بلیت فروشی داشته باشند اما بر اساس اعلام مسافران در فرودگاه تعدادی بلیت خارج از سامانه و حتی در فرودگاه نجف فروخته شده که قطعاً با شرکتها و آژانسهای هواپیمایی متخلف برخورد میشود. وی گفت: شرکتهای هواپیمایی باید و قطعاً اضافه پرداختی را به مسافران عودت دهند.
او افزود: مشکلی که در چندین مورد ملاحظه کردیم این است که در داخل بلیت خریداری شده قیمت چهار میلیون تومانی درج شده اما از مسافران نرخهای تا پنج میلیون تومان دریافت شده است.
تخلف برخی شرکتهای هواپیمایی در توزیع گران و ناعادلانه بلیتهای اربعین یا فروش از طریق اَپهای بدون زیرساخت و همچنین کشاندن مسافران به محیط فرودگاه در حالی که هواپیمایی برای پرواز نجف اختصاص نیافته است طی چند روز اخیر در چند نوبت توسط مسافران گزارش شده که به «عباس فرزادنیا» معاون دادستان و سرپرست دادسرای عمومی و انقلاب گزارش شد و او بر افزایش نظارت و کنترل فروش و عرضه بلیت پروازهای اربعین تاکید کرد.
سازمان هواپیمایی کشوری هم با هدف جلوگیری از فعالیت سودجویان و سوداگران در ایام اربعین، فهرست ۱۶ شرکت هواپیمایی مورد تأیید برای اخذ پروازهای اربعین را اعلام کرد. شرکتهای هواپیمایی تابان، قشم، پارس، معراج ،کیش، آسمان، ماهان، کاسپین، آتا، ایران ایرتور، ساها، سپهران، ایران ایر، زاگرس و فلای بغداد؛ مورد تأیید سازمان هواپیمایی کشوری هستند و مجاز به فروش بلیت هواپیما در ایام اربعین شدهاند.