شروط هشتگانه تحصیل دانشجویان بینالمللی در آموزش عالی ایران
سازمان امور دانشجویان ۸ شرط تحصیل دانشجویان بینالمللی در دانشگاههای کشور را اعلام کرد.
سازمان امور دانشجویان وزارت علوم، تحقیقات و فناوری درخصوص دانشجویان بینالمللی شاغل به تحصیل در دانشگاههای کشور اطلاعیهای صادر و دانشگاهها را ملزم به رعایت مفاد اطلاعیه مذکور کرد.
بر اساس این اطلاعیه رعایت نکات زیر ضروری است:
۱- کلیه کلاسهای دانشجویان بینالمللی «حضوری» است، لذا به هیـچ وجه نباید کلاسها به صورت غیرحضوری برگزار شوند.
۲- تحصیل دانشجویان بینالمللی در دانشگاههای ایران «تمام وقت» است، لذا حضور تمام وقت آنها در دانشگاه جهت تحصیل الزامی است. شایسـته است حضور و غیاب در هرجلسه درسی به صورت سیستمی انجام گیرد.
۳- تحصیل دانشجویان بینالمللی در دانشگاهها همسان و مشترک با دانشجویان ایرانی میباشد، لذا به هیچوجه نباید کلاس مجزا و خاص برای دانشجویان بینالمللی تعریف و برگزار شود.
۴- تدریس در تمام دانشگاهها به زبان فارسی است، لذا تدریس به زبان دوم از طریق مترجم اکیدا ممنوع بوده و تخلف محسوب میشود.
۵- دانشجویان بینالمللی الزاما باید با ویزای تحصیلی و کارت اقامت در دانشگاهها مشغول تحصیل شوند.
۶- تمام دانشجویان بینالمللی در هر مقطع تحصیلی پس از اخذ بلامانع بودن تحصیل از طریق سامانه سازمان اموردانشـجویان، مجاز به ثبتنام و تحصـیل خواهند بود و بلامانع تحصیلی در یک مقطع کفایت از بلامانع در مقطع بعدی نمیکند.
۷- چنانچه دانشجوی بینالمللی تاکنون در دانشـگاهی فاقـد ویزای تحصیلی یا اقامت و یا بلامانع تحصیلی بوده است، ضروری است فورا اقدام لازم جهت اخذ ویزا، اقامت یا اخذ بلامانع اقدام به عمل آید و لیست آنها نیز تهیه و به سازمان دانشجویان وزارت علوم ارسال شود.
۸- پردیسهای بینالمللی فرعی دانشگاهها به هیچ وجه قبل از اخذ مجوز مستقل پذیرش دانشجوی بینالمللی حق جذب، پذیرش و ثبتنام دانشجویان بینالمللی ندارند و مجوز دانشگاه اصلی کفایت مجوز جذب برای پردیس وابسته نمیکند، لذا قبل از هر اقدامی در جذب دانشـجو، موظف به اخذ مجوز مستقل میباشند. بدیهی است کلیه مسئولیتهای ناشی از تخلف از موارد فوق بر عهده دانشگاه میباشد.