در دیدار با هیئت سعودی
رئیسجمهوری پاکستان با ابراز امیدواری از نقشآفرینی ریاض برای دستیابی به اهداف مهم امت اسلامی به ویژه مناقشه فلسطین و مسائل افغانستان، گفت: ازسرگیری روابط جمهوری اسلامی ایران و عربستان سعودی مایه مباهات جهان اسلام است.
عارف علوی امروز در دیدار با هیئت سعودی به ریاست توفیق بن فیضان الربیعه وزیر حج عربستان در اسلامآباد پیرامون روابط دوجانبه، افزایش همکاریهای مشترک در حوزههای اقتصادی و سرمایهگذاری، تحولات منطقه و مسائل جهان اسلام گفت وگو کرد. علوی با تمجید از رویکرد حاکمان عربستان در عادیسازی روابط خود با ایران، اظهار داشت که ازسرگیری روابط رسمی میان تهران و اسلامآباد مایه افتخار و سرافرازی جهان اسلام است. رئیسجمهور پاکستان با تاکید بر لزوم نقشآفرینی کشورهای اسلامی برای دستیابی به اهداف مشترک، ابراز امیدواری کرد که عربستان نقش خود را برای کمک به حل مناقشه فلسطین، کشمیر و مسائل افغانستان ایفا کند. وی همچنین درباره روابط پاکستان و عربستان نیز گفت که اسلامآباد متعهد به گسترش همکاریها میان دو کشور در بخشهای اقتصادی، سرمایهگذاری و فرهنگی است.
براساس این گزارش، وزیر حج عربستان در رأس یک هیئت سیاسی، اقتصادی و کارگزاران امور حج روز گذشته برای انجام سفری چهار روزه وارد اسلامآباد شد و دیدارهایی را با مقامات پاکستانی از جمله وزیر امور مذهبی و هماهنگی ادیان برگزار کرد. توفیق الربیعه در نشست خبری مشترک با وزیر امور مذهبی دولت انتقالی پاکستان اعلام کرد که عربستان علاوهبر کاهش هزینههای حج برای شهروندان پاکستانی، برای صدور روادید حج عمره با اعتبار ۹۰ روز و امکان بازدید زائران پاکستانی از دیگر شهرها و مناطق تاریخی عربستان موافقت کرده است.
رسانه هندی:با گسترش روابط ایران و عربستان، نفوذ آمریکا کمرنگ میشود
رسانه هندی «امید» در گزارشی با تیتر «فصلی جدید در روابط عربستان سعودی و ایران» به ازسرگیری روابط دیپلماتیک ایران و عربستان سعودی پرداخت که از سال ۲۰۱۶ قطع شده بود و اخیرا شاهد سفر وزرای امور خارجه دو کشور به پایتختها و رایزنیهای دوجانبه درباره نقشه راه روابط و مسائل منطقهای و بینالمللی بوده است.
در بخشی از این گزارش، نگارنده بااشاره به «دیدار طلال العتیبی» دستیار وزیر دفاع عربستان سعودی با امیر سرتیپ «عزیز نصریزاده» جانشین رئیسکل ستاد کل نیروهای مسلح در حاشیه کنفرانس امنیتی و بینالمللی مسکو نوشت: مقامات رسمی دو کشور در این دیدار روابط دو کشور را در حوزههای دفاعی و امنیتی، همچنین شیوه بهبود آن را بررسی کردند. این نشان میدهد که محمد بن سلمان، ولیعهد سعودی رویکرد محتاطانهای نسبت به آینده در پیش گرفته و قصد ندارد تمامی تلاشها و وقت را صرف یکچیز کند. او در عوض، تلاش میکند میدان عملش را با کاهش تنشها با رقبا و از بین بردن هژمونی آمریکایی در منطقه و در کنار آن، از طریق تعامل با روسیه و چین گسترش دهد.
به گزارش ایسنا، این رسانه هندی همچنین مطرح کرد: دیدار مقامات ارشد دفاعی دو کشور این پیام را منتقل میکند که امور میان دو کشور، در آینده نزدیک با سرعت بیشتری پیش خواهد رفت و به جای تقابل با یکدیگر، هماهنگی بیشتری میان آنها برقرار شد. در این میان نفوذ آمریکا در منطقه رو به افول خواهد بود.