سوئد
کشف شهاب سنگ ۴.۵ میلیارد ساله
دانشمندان سعی دارند با بررسی دقیقتر یک شهابسنگ نادر که در سال ۲۰۲۰ روی زمین سقوط کرد، اطلاعاتی را در مورد منظومه شمسی اولیه به دست بیاورند.
به گزارش ایسنا به نقل از اسپیس، دانشمندان یک شهابسنگ آهنی کمیاب را بهطور دقیق مورد بررسی قرار دادند و دریافتند که جرم سیارک مادر آن پیش از برخورد به زمین در چه مداری بوده است. این اولین شهابسنگ آهنی است که چنین مداری برای آن محاسبه میشود.
این سنگ فضایی به طول ۳۰ سانتیمتر و وزن ۱۴ کیلوگرم، پس از انفجار یک گوی آتشین بر فراز سوئد در سال ۲۰۲۰ به زمین سقوط کرد. شهابسنگهای آهنی از این دست فقط حدود دو درصد از سنگهای فضایی را تشکیل میدهند که به سطح زمین میرسند. بنابراین، این جرم فضایی به نمونهای کمیاب و ارزشمند برای پژوهشگران تبدیل شد.
اعتقاد بر این است که شهابسنگهای آهنی، قطعاتی از هستههای فلزی مذاب در قلب سیارههای کوچک هستند که حدود ۴.۵ میلیارد سال پیش وجود داشتهاند. بسیاری از این اجرام در آن زمان بههم پیوستند تا سیارات منظومه شمسی از جمله زمین را تشکیل دهند. به گفته اعضای گروه پژوهشی، مطالعه شهابسنگهایی از این دست میتواند اطلاعات ارزشمندی را در مورد وضعیت منظومه شمسی در مراحل اولیه آن و انواع عناصری که نهایتا در سیارات گنجانده شدهاند، ارائه دهد.