تحلیلگر سعودی: در تفاهم اخیر با آمریکا، ایران پیروز شد واشنگتن قابل اعتماد نیست
یک تحلیلگر سعودی توافق اخیر آمریکا و ایران برای آزادسازی بخشی از اموال ایران در مقابل آزادی چند جاسوس را پیروزی ایران توصیف کرد و نوشت، درسی که از این توافق باید گرفته شود این است که آمریکا قابل اعتماد نیست.
خالد آل همیل، تحلیلگر و روزنامهنگار باسابقه سعودی که از مخالفان ایران و حزب الله در منطقه است، به خبر توافق اخیر تهران و واشنگتن برای آزادسازی بخشی از پول ایران در کشورهای دیگر در مقابل آزادی چند جاسوس آمریکایی واکنش نشان
داد.
مشاور روزنامه «الجزیره» عربستان سعودی در مطلبی که در شبکه اجتماعی «ایکس» (توییتر سابق) منتشر کرد نوشت، «روشن است که نمیشود با دولت دموکرات آمریکا، جز با فشار و چالش
تعامل کرد.
گواه این امر هم این است که ایران توانست موافقت آمریکا برای آزادی شماری از زندانیانش در واشنگتن و دسترسی به بیست میلیارد دلار [از پولهایش] در عراق را به دست آورد. همچنین ایران به نُه میلیارد دلار
از پولهای بلوکه شدهاش دست مییابد.»
رئیس مرکز مطالعات و مشاوره رسانهای در ریاض، ادامه داد: «همچنین ایران برای حفظ ذخایر اورانیوم غنیشده و غنیسازی در سطح ۶۰ درصد، موافقت آمریکا را کسب کرد تا در مقابل همه اینها فقط پنج ایرانی با تابعیت آمریکایی را آزاد کند.»
آل همیل در ادامه، سوالی مطرح کرد و پاسخ داد: «چه کسی پیروز شد و چه کسی شکست خورد و خاک را لیسید [پوزهاش به خاک مالیده شد]؟ بله، [جو] بایدن و دولت او؛ ایران هم پیروز شد.»
این تحلیلگر سعودی از کشورهای عربی خواست تا از این تفاهم درس بگیرند و به دولت آمریکا اعتماد نکنند. او نوشت: کشورهای عربی از این توافق آمریکا و ایران چه درسی باید بگیرند؟ بله؛ عدم اعتماد به دولت آمریکا و اینکه گزینه کشورهای عربی و در رأس همه، عربستان، تعامل با شرق و غرب بر اساس منافع خودشان باشد نه منافع آمریکا.»
گزارش الشرق الاوسط
از مذاکره بین ایران و عربستان
طارق الحمید روزنامهنگار عربستانی با انتشار یادداشتی در روزنامه «الشرق الاوسط» به تحلیل دیدار «حسین امیرعبداللهیان» وزیر امورخارجه جمهوری اسلامی ایران با «محمد بن سلمان» ولیعهد سعودی پرداخت.
الحمید درباره تغییر مواضع عربستان در منطقه و نسبت به سالهای گذشته خاطرنشان کرد: ریاض دیگر کمک مالی ارائه نمیدهد، وقت خود را در میانجیگریهای بیهوده منطقهای تلف نمیکند و با گروههای شبه نظامی به مذاکره نمینشیند. در واقع، همانطور که من همیشه گفتهام، عربستان سعودی «قطع روابط را سوت زد» تا باب گفتوگو را با همه از جمله ایران باز کند. سایر رسانههای عربستانی هم از جمله پایگاه خبری-تحلیلی عکاظ، روزنامه الریاض، روزنامه الشرق الاوسط، روزنامه الاقتصادیه، روزنامه سعودی گازت، روزنامه العرب نیوز و روزنامه الیوم در دو روز گذشته، به تحلیل خروجیهای دیدار ولیعهد سعودی با هیات ایرانی پرداخته و توسعه روابط دوجانبه و گسترش همکاریهای آتی را دو محور مهم این دیدار توصیف کردند.
وزیر امورخارجه جمهوری اسلامی ایران، روز پنجشنبه (۱۷ آگوست)، در پاسخ به دعوت رسمی «فیصل بن فرحان» همتای سعودی به ریاض سفر کرد؛ امیرعبداللهیان روز بعد سفری به جده داشت و طی آن با محمد بن سلمان دیدار و گفتوگو کرد.
به گزارش فارس خبرگزاری رسمی دولت عربستان گزارش داد که ولیعهد سعودی و وزیر امورخارجه جمهوری اسلامی ایران درباره راههای توسعه روابط تهران-ریاض و همچنین تحولات منطقهای و بینالمللی گفتوگو کردند.