kayhan.ir

کد خبر: ۲۷۱۴۹۲
تاریخ انتشار : ۲۹ مرداد ۱۴۰۲ - ۲۲:۵۲
ایران در رسانه های جهان

اصرار آمریکا به راهزنی با تخلیه نفت توقیف‌شده ایران

خبرگزاری آسوشیتدپرس دیروز یکشنبه 20 اوت (29 مرداد) در گزارشی به قلم «جان گمبرل» عنوان داشت نفتکشی که گمان می‌رود نفت تحریم شده ایران را در اختیار داشته باشد، در شرایطی که تهران تهدید کرده است کشتی‌ها را در خلیج‌فارس هدف قرار خواهد داد، در نزدیکی تگزاس تخلیه می‌شود.

 

سرویس سیاسی-

داده‌های ردیابی کشتی که توسط آسوشیتدپرس تجزیه و تحلیل شد نشان داد که سوئز راجان با پرچم جزایر مارشال در حال انتقال نفت خود از کشتی به نفتکش دیگر به نام مستر یوفریتیس (MR Euphrates) در نزدیکی گالوستون، حدود 70 کیلومتری (45 مایلی) جنوب شرقی هیوستون تگزاس است.
به گزارش آسوشیتدپرس سرنوشت محموله کشتی سوئز راجان دارای ابهامات زیادی است، حتی در شرایطی که تهران و واشنگتن برای تجارت میلیاردها دلار از دارایی‌های مسدود شده ایران در کره جنوبی برای آزادی پنج ایرانی تلاش می‌کنند.‌، هنوز یکی از چالش برانگیزترین مسائل بین ایران و آمریکا مسئله کشتی سوئز راجان است.
این رسانه با ‌اشاره به سخنان اخیر سردار فدوی، اظهارداشت: پیش از این، سپاه پاسداران هشدار داده بود که افرادی که در تخلیه محموله شرکت دارند «باید انتظار داشته باشند که به آنها حمله شود». بنابر گزارش آسوشیتدپرس نیروی دریایی ایالات متحده در هفته‌های اخیر حضور خود را به طور پیوسته در خاورمیانه افزایش داده است و در روزهای اخیر ناو هلیکوپتر بر یو‌اس‌اس‌باتان حامل نیروهای جدید از طریق تنگه هرمز وارد خلیج‌فارس شده است و در نظر دارد پرسنل مسلحی را بر روی کشتی‌های تجاری که از این تنگه در حال تردد هستند برای جلوگیری از توقیف کشتی‌های دیگر به این تنگه بفرستد.
ای پی همچنان عنوان داشت: مقامات ایالات متحده و صاحبان سوئز راجان، شرکت سهام خصوصی Oaktree Capital Management مستقر در لس‌آنجلس، به درخواست‌ها برای اظهارنظر پاسخ ندادند.
این بنگاه بزرگ خبری همچنین افزود: منازعه در مورد سوئز راجان در فوریه 2022 آغاز شد، زمانی که سازمان اتحاد علیه ایران هسته‌ای
(United Against Nuclear Iranبه اختصار (UANI) اعلام کرد که مشکوک است این نفتکش از جزیره خارک ایران، پایانه اصلی توزیع نفت آن در خلیج‌فارس، نفت حمل می‌کرده است.
بنابر گزارش آسوشیتدپرس این کشتی ماه‌ها در دریای چین جنوبی در سواحل شمال شرقی سنگاپور لنگر ‌انداخته بود و ناگهان بدون هیچ توضیحی به سمت خلیج مکزیک حرکت کرد. تحلیلگران معتقدند محموله کشتی احتمالا توسط مقامات آمریکایی توقیف شده است، اگرچه هنوز هیچ سند دادگاه رسمی در مورد کشتی سوئز راجان وجود ندارد.
این رسانه همچنین تصریح کرد: در اثنای توقیف این نفتکش توسط آمریکا ایران نیز دو نفتکش را در نزدیکی تنگه هرمز توقیف کرده است، از جمله یک نفتکش با محموله برای شرکت بزرگ نفتی شورون آمریکا. در ماه ژوئیه، فرمانده ارشد نیروی دریایی سپاه پاسداران تهدید کرد که علیه هر کسی که کشتی سوئز راجان را تخلیه کند، اقدام بیشتری خواهد کرد.
همچنین دریادار علیرضا تنگسیری در آن زمان گفت: «ما بدین‌وسیله اعلام می‌کنیم که هر شرکت نفتی که بخواهد نفت خام ما را از کشتی تخلیه کند، مسئول می‌دانیم و آمریکا را نیز مسئول می‌دانیم. دوران بزن دررو به پایان رسیده است و اگر آنها ضربه بزنند، باید انتظار داشته باشند که به آنها ضربه بزنند.»
نمایندگی ایران در سازمان ملل متحد نیز بلافاصله به درخواست اظهارنظر درباره تخلیه سوئز راجان پاسخ نداد. خبرگزاری دولتی ایرنا این خبر AP را تایید کرد، اما توضیح بیشتری نداد. سازمان‌های دریایی تحت حمایت غرب در خلیج‌فارس نیز در روزهای اخیر نسبت به افزایش خطر توقیف کشتی‌ها از ایران در اطراف تنگه هرمز هشدار داده‌اند.
تاخیر در تخلیه محموله سوئز راجان به یک معضل سیاسی برای دولت بایدن نیز تبدیل شده بود، زیرا کشتی ماه‌ها در خلیج مکزیک به دلیل نگرانی شرکت‌ها از تهدید ایران لنگر ‌انداخته بود.
آسوشیتدپرس در پایان به انتشار تصویر پهپادهای ایرانی از ناو هلیکوپتر بر باتان توسط رسانه‌های ایرانی ‌اشاره کرده است.