kayhan.ir

کد خبر: ۲۷۱۴۵۲
تاریخ انتشار : ۲۹ مرداد ۱۴۰۲ - ۲۱:۴۷
مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه گاز خبر داد

صرفه‌جویی 60 میلیون یورویی با ایستگاه گازی کاملا ایرانی

به گفته مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه گاز، به همت متخصصان کشور و با فناوری کاملا ایرانی، نخستین تاسیسات گازی بومی با صرفه‌جویی 60 میلیون یورویی و نیز غلبه بر جاسوسی صنعتی راه‌اندازی شد.

به گزارش کیهان، رضا نوشادی دیروز در نشست خبری خود در حاشیه بازدید اصحاب رسانه از تاسیسات تقویت فشار گاز شهید رفیعی‌راد (آرادان) گفت: شرکت ملی گاز ایران مجموعه پروژه‌هایی برای تثبیت و تأمین فشار گاز استان‌های شمال و شمال شرق کشور تعریف کرده است و امسال هم مرکز آرادان برای حل مشکل افت فشار گاز، به عنوان نخستین تاسیسات تقویت فشار گاز ایرانی راه‌اندازی شده است.
وی افزود: در تاسیسات گازی آرادان، فناوری ایرانی جایگزین فناوری زیمنس آلمان و هر سه توربین بسیار عظیم این مرکز توسط متخصصان ایرانی طراحی و تولید شده است. این مرکز می‌تواند در اوج مصرف 60 میلیون مترمکعب گاز را به صورت روزانه به شبکه شرق کشور تزریق کند که تاکنون از چنین امکانی بهره‌مند نبودیم.
مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران تصریح کرد: صنعت گاز تاکنون هشدارهای جاسوسی زیادی به‌دلیل استفاده از کالا و تجهیزات خارجی دریافت می‌کرد اما اکنون با بهره‌مندی از فناوری، تجهیزات ایرانی و تقویت ساخت داخل سطح تهدیدها را کاهش دادیم که البته این به معنای نبود نفوذ در صنعت گاز نیست و با تکیه به متخصصان ایرانی برای غلبه بر هر مشکلی آماده‌ایم.
نوشادی در خصوص صرفه‌جویی صورت گرفته به‌دلیل استفاده از فناوری ایرانی هم یادآور شد: هزینه‌کرد هر تأسیسات تقویت فشار گاز حدودا تا ۱۰۰ میلیون یورو است که با ۹۰ درصد داخلی‌‌سازی کردن آن صرفه‌جویی بسیار عظیمی شده و توانستیم این مرکز را با هزینه 40 میلیون یورویی (60 میلیون یورو صرفه‌جویی) راه‌اندازی کنیم. مدت زمان صرف شده برای این ایستگاه مهم تقویت فشار گاز هم ۳۰ ماه بوده است.
وی تصریح کرد: به منظور ایرانی کردن تاسیسات گازی، پالایشگاه گازی ایلام هم با فناوری کاملا ایرانی در دست راه‌اندازی است که زمستان امسال به نتیجه می‌رسد و از حجم بسیار بالایی از تجهیزات و فناوری ایرانی در آن استفاده شده است. همسو با این هدف، خط انتقال گاز دیزباد- تربت حیدریه هم به‌تازگی به بهره‌برداری رسیده و پروژه فاز دو ذخیره‌‌سازی گاز شوریجه نیز در حال اجراست.
نوشادی با ‌اشاره به ویژگی‌های ایستگاه تقویت فشار گاز شهید رفیعی‌راد (آرادان) توضیح داد: این ایستگاه در استان سمنان و روی خط اصلی شمال- شمال شرق کشور نصب شده است که ظرفیت انتقال گاز با این مرکز کاملا بومی به ۷۰ میلیون مترمکعب در روز هم خواهد رسید.
مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران با بیان اینکه ایرانی‌ترین ایستگاه تقویت فشار گاز برای پاییز امسال کاملا آماده خدمت است، ادامه داد: در غیاب زیمنس آلمان تمام تجهیزات پروژه آرادان از جمله کمپرسور، ظروف تحت فشار، برق و شیرآلات از سوی شرکت‌های ایرانی ساخته شده است و به زحمت می‌توان نشانی از برند خارجی این‌جا پیدا کرد.
نوشادی تأکید کرد: توان کل این تأسیسات ۷۵ مگاوات بوده و برای نخستین‌ بار در کشور از سیستم کنترل ایرانی به‌عنوان پیچیده‌ترین بخش تأسیسات استفاده شده است. از این پس هم ایستگاه‌های تقویت فشار گاز با فناوری کاملا ایرانی طراحی، تجهیز و راه‌اندازی می‌شوند. ضمن اینکه راه‌اندازی مرکز تقویت فشار نیاز به فناوری و ایمنی بسیار بالایی دارد زیرا مثل پالایشگاه نیست که در صورت آتش‌سوزی بتوان آن را اطفا کرد بلکه آتش‌سوزی در این مراکز به فاجعه ختم می‌شود.
افزایش ۱۶ درصدی صادرات گاز در سال جاری
مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران هم از افزایش ۱۶ درصدی صادرات گاز و ۲۲ درصدی گاز مایع (ال‌پی‌جی) در سال جاری خبر داد و اعلام کرد: از زمان آغاز به‌کار دولت سیزدهم، بیش از ۶۸ هزار میلیارد تومان سرمایه‌گذاری در حوزه‌ها و بخش‌های مختلف صنعت گاز (پروژه‌های گازرسانی روستایی و شهری، خطوط انتقال گاز و ایستگاه‌های تقویت فشار، پالایشگاه‌ها و امور پژوهشی) انجام شده است.
مجید چگنی تصریح کرد: در دو سال گذشته، ۳۸ هزار و 600 میلیارد تومان در پروژه‌های روستایی و شهری، ۱۹ هزار و 600 میلیارد تومان در مهندسی و توسعه گاز، دو هزار 900 میلیارد تومان در انتقال گاز، دو هزار و 400 میلیارد تومان در پروژه‌های پالایشگاهی و چهار هزار و 700 میلیارد تومان در حوزه پژوهش سرمایه‌گذاری شده است.
وی افزود: برای دولت سیزدهم، توسعه گازرسانی در مناطق و استان‌های محروم به‌اندازه دیگر استان‌ها حائز اهمیت است و تلاش شده طی این دو سال، بیشتر شهرها و روستاهای این استان‌ها گازدار شوند.
مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران تصریح کرد: در دو سال گذشته به هفت شهر و ۱۴۵ روستا در استان سیستان و بلوچستان و سه شهر و ۲۴ روستا در استان هرمزگان گازرسانی شده است.
چگنی با بیان اینکه امسال شاهد افزایش 22 درصدی صادرات گاز مایع (ال‌پی‌جی) بودیم، اظهار کرد: تمدید قرارداد صادرات گاز به عراق در حال نهائی‌‌سازی است. ترکیه هم مایل به تمدید قرارداد خرید گاز از ایران است، ضمن اینکه مذاکرات برای صادرات گاز به عمان، احیای قرارداد پاکستان و تجارت گاز با روسیه ادامه دارد و کشورهای اروپایی مذاکراتی برای واردات گاز از ایران از مسیر ترکیه با ما انجام داده‌اند.