دومین نمایشگاه تخصصی کتابهای تاریخ معاصر برگزار میشود(اخبار ادبی و هنری)
دومین نمایشگاه تخصصی کتب تاریخ معاصر با ارائه 1500 عنوان کتاب، از 28 مرداد تا 8 شهریور بهطور مجازی برگزار میشود.
به گزارش خبرنگار کیهان، احمد عطایی مدیر موسسه فرهنگی هنری قدر ولایت در نشست خبری دومین نمایشگاه کتابهای تاریخ معاصر گفت: شعار این نمایشگاه «تاریخ چراغ راه آینده» است چون همه ما نیاز به پشتیبانی تاریخ داریم.
وی افزود: ضدانقلاب جلسات بسیاری داشته و یکی از راهبردهایشان این است که اگر تاریخ ملت ایران را آنطور که خودشان بخواهند تغییر دهند میتوانند این ملت را بدون استفاده از اسلحه شکست دهند.
حجتالاسلام والمسلمین سعید فخرزاده، دبیر مجمع هماهنگی مراکز تاریخپژوهی و بانکهای اسنادی ایران (مهتاب) هم در این نشست گفت: امروز دیگر مردم حوصله خواندن یک کتاب ۵۰۰ صفحهای مستند با اسناد و با ویژگیهای خاص تاریخنگاری را ندارند. گاهی مردم تاریخ را با تماشای یک فیلم سینمایی یا خواندن یک داستان درک میکنند. لذا مراکز مرتبط با این حوزه باید اطلاعات تاریخی را در قالبهای گوناگون به مردم عرضه کنند..
وی افزود: برگزاری دومین نمایشگاه تخصصی کتب تاریخ معاصر، جایزه ادبی شهید اندرزگو، جایزه کتاب تاریخ معاصر، تصویب روز تاریخنگاری، تشکیل بانک جامع اسناد و... از جمله فعالیتهایی است که در دستور کار قرار گرفته است. از طریق این فعالیتها میخواهیم وقایع تاریخ معاصر را به جامعه منتقل کنیم.
محمدحسین کریمپور مسئول اجرایی برگزاری دومین نمایشگاه تخصصی کتب تاریخ معاصر نیز در این نشست گفت: این نمایشگاه از ۲۸ مرداد تا ۸ شهریور ۱۴۰۲ به صورت مجازی از طریق «سامانه خرید از کتابفروشی» در نشانی c.ketab.ir برگزار میشود. در این نمایشگاه فهرست جامعی از کتابهای تاریخی با ملاحظاتی در دسترس قرار میگیرد که در ابتدا ۱۷ هزار کتاب فهرست شد و ۱۵۰۰ کتاب منتشر شده از سوی ۳۸۰ ناشر در ۱۰سال اخیر، با تخفیف ۲۵درصدی در این نمایشگاه عرضه میشود.
وی اضافه کرد: در حاشیه این نمایشگاه قرار است ۱۰ نشست موضوعی با محورهایی چون مشروطه، دوره پهلوی و دهه اول انقلاب اسلامی با حضور کارشناسان و پژوهشگران برگزار کنیم که از شبکه چهار و تلویزیون اینترنتی کتاب هم پخش میشوند. همچنین سلسله گفتوگوهایی طراحی شده تا بتوانیم در فضای رسانه و خبرگزاریها مباحث تاریخ معاصر را مطرح و مخاطبان را به بهانه این نمایشگاه با موضوع تاریخ معاصر آشنا کنیم.
در این نشست احمد عطایی در پاسخ به خبرنگار کیهان درباره نحوه پالایش کتابهای عرضه شده در دومین نمایشگاه تخصصی کتب تاریخ معاصر چنین توضیح داد: یکی از دلایل ریزش کتابهای عرضه شده در این نمایشگاه موجود نبودن کتابها از سوی ناشران است. همچنین تعدادی از کتابها و موضوعات آن با وقایع تاریخ معاصر مرتبط نبودند. به عنوان مثال کتابهای تاریخ تحلیلی صرف از جمله این کتابها بود که برای عامه مردم قابل استفاده نبودند و به همین دلیل در نمایشگاه عرضه نشدند. همچنین برخی از کتابهای تاریخی مخصوص جغرافیای خاص و محدود بودند و در این نمایشگاه قابلیت عرضه نداشتند. در این نمایشگاه از ناشران مختلف از یک تا ۲۰۰ عنوان کتاب عرضه شده است.