kayhan.ir

کد خبر: ۲۷۱۲۲۶
تاریخ انتشار : ۲۵ مرداد ۱۴۰۲ - ۲۱:۴۷
بر خلاف ادعای تصاحب بازار ایران از سوی روسیه

صادرات نفت ایران به چین رکورد 10 ساله را شکست

 
 
 
یک موسسه رصد محموله‌های نفتی اعلام کرد: ایران در ماه جاری میلادی یک میلیون و 500 هزار بشکه نفت در روز به چین فروخته که بالاترین رقم در یک دهه اخیر است.
به گزارش خبرگزاری‌ها، موسسه کپلر که یک موسسه رصد محموله‌های نفتی است اعلام کرد: صادرات نفت ایران به چین به بالاترین رقم در حداقل یک دهه اخیر رسیده است. ایران امسال صادرات نفت را افزایش داده، زیرا از نظر ژئوپلیتیکی قوی‌تر شده و بیشتر محموله‌های آن به سوی چین می‌رود.
بر اساس برآوردهای این موسسه، بزرگ‌ترین واردکننده نفت خام جهان یعنی چین در این ماه حدود یک میلیون و 500 هزار  بشکه نفت در روز از ایران وارد کرده است که بالاترین رقم از سال 2013 به شمار می‌رود. متوسط واردات نفت این کشور از ایران در هفت ماه نخست امسال برابر با 917 هزار بشکه در روز بوده است.
افزایش حدود یک پنجمی قیمت نفت برنت به عنوان یکی از شاخص‌های نفت در جهان از اواخر ماه ژوئن، تقاضا برای نفت‌ ارزان ایران را افزایش داده است که بیشتر آنها توسط پالایشگاه‌های مستقل در شاندونگ خریداری می‌شوند. بر اساس ادعای کپلر، نفت ایران معمولا به عنوان نفت مالزی در آمارهای دولت چین طبقه‌بندی می‌شود و اگر با نفت خام سنگین‌تر ونزوئلا مخلوط شود به عنوان ترکیب رقیق‌تر شده قیر گزارش می‌شود.
در عین حال، شرکت ورتکسا، یک شرکت دیگر که جریان نفت به چین را رصد می‌کند گزارش داده است این کشور حدود یک میلیون بشکه نفت ایران را در ماه جاری دریافت کرده است که این رقم در ماه دسامبر یک میلیون و 300 هزار بشکه در روز بود. برآوردهای متفاوت شرکت‌های ردیابی نفتکش‌ها به دلیل روش‌های متفاوت در تحلیل جریان‌های نفتی است. صنعت جهانی نفت بر آمارهای شرکت‌های کپلر و ورتکسا برای خرید نفت ایران اتکا می‌کند زیرا دولت چین معمولا آمارهای خرید نفت از ایران را در آمارهای گمرک خود وارد نمی‌کند. پکن از ژوئن 2022 آمار واردات از ایران را صفر ثبت کرده است.
بر اساس ادعای برخی شرکت‌های بین‌المللی، نفت ایران اغلب به عنوان قیر رقیق شده و اخیرا با عنوان «نفت‌های سنگین دیگر» طبقه‌بندی می‌شود و در آمار گمرک چین، واردات نفت سنگین در ماه ژوئن نسبت به ماه می حدود 88 برابر شده و واردات قیر رقیق شده چهار برابر شده است. مالزی بزرگ‌ترین تامین‌کننده این محصول‌ها است.
اثبات دروغ بودن یک ادعا
سال گذشته بود که برخی رسانه‌های عمدتا مدعی اصلاح‌طلبی در داخل، خبرهای متعددی از تخفیف روسیه به چین برای ربودن سهم ایران از بازار نفت این کشور منتشر کردند. آمار جدید کپلر از صادرات نفت ایران به چین نشان می‌دهد ادعای این رسانه‌ها کاملا کذب بوده است. بر اساس آمارهای این موسسه روند صادرات نفت ایران به چین نه تنها کم نشده، بلکه به بالاترین رقم در حداقل 10 سال اخیر رسیده است.